Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοσκοπική βουτιά για τους Συντηρητικούς στη Βρετανία: Η πολιτική Sunak οδηγεί το κόμμα σε ιστορική συντριβή

Δημοσκοπική βουτιά για τους Συντηρητικούς στη Βρετανία: Η πολιτική Sunak οδηγεί το κόμμα σε ιστορική συντριβή
Αν οι δημοσκοπήσεις αυτές επιβεβαιωθούν, η επόμενη εκλογική αναμέτρηση θα σημάνει για τους Συντηρητικούς το χειρότερο εκλογικό αποτέλεσμα στην ιστορία τους
Δημοσκοπική βουτιά η οποία θα μεταφραστεί σε ιστορική εκλογική συντριβή για το κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα του Ηνωμένου Βασιλείου δείχνει δημοσκόπηση του Survation για λογαριασμό του Best for Britain.
Οι Συντηρητικοί θα έρθουν αντιμέτωποι με απόλυτη εκλογική συντριβή στις κάλπες που αναμένεται να στηθούν στη Βρετανία ως το τέλος του έτους, ενώ οι Εργατικοί αναμένεται να κερδίσουν πάνω από το 70% των εδρών και σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloombeg, oι Τόρις μπορεί να κερδίσουν μόλις 98 έδρες στη Βουλή των Κοινοτήτων, ενώ οι Εργατικοί μπορεί να εξασφαλίσουν έως και 468 έδρες, σύμφωνα με την έρευνα που έγινε σε 15.000 άτομα για λογαριασμό της δεξαμενής σκέψης και δημοσιεύτηκε στους Sunday Times.

Ο Sunak θα εκπέσει

Αν οι δημοσκοπήσεις αυτές επιβεβαιωθούν, η επόμενη εκλογική αναμέτρηση θα σημάνει για τους Συντηρητικούς το χειρότερο εκλογικό αποτέλεσμα στην ιστορία τους και ο πρωθυπουργός Rishi Sunak μπορεί να χάσει την έδρα του καθώς το κόμμα του δεν αναμένεται να κερδίσει ούτε μία έδρα στη Σκωτία ή την Ουαλία
Μια ήττα αυτού του μεγέθους θα σημάνει την πιο ολοκληρωτική ήττα των Τόρις στην ιστορία τους και θα είναι χειρότερη από την ήττα που υπέστησαν το 1997 όταν οι Εργατικοί, υπό την ηγεσία του Tony Blair κέρδισαν 418 έδρες έναντι των Συντηρητικών, υπό τον John Major οι οποίοι περιορίστηκαν στις 165 έδρες.
Ο Sunak αντιμετωπίζει εκλογές μέσα στους επόμενους 10 μήνες, με τους παρατηρητές να αναφέρουν τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο ως το πιο πιθανό χρονοδιάγραμμα.
Οι Συντηρητικοί βρίσκονται σταθερά πίσω τους Εργατικούς στις δημοσκοπήσεις, ενώ η βάση τους έχει διασπαστεί από την εμφάνιση του δεξιού Μεταρρυθμιστικού Κόμματος.

Άρον άρον αλλαγή του πολιτικού σκηνικού

"Αυτή η δημοσκόπηση δείχνει ότι οδηγούμαστε σε εκλογές που θα αλλάξουν ριζικά το πολιτικό σκηνικό, καθώς το εκλογικό σώμα απομακρύνεται από τους Τόρις προς διαφορετικές κατευθύνσεις", δήλωσε η Naomi Smith, CEO της Best for Britain.
Άλλα κορυφαία στελέχη των Συντηρητικών που αναμένεται να χάσουν τις έδρες τους είναι ο καγκελάριος Jeremy Hant, η αρχηγός της Βουλής Penny Mordant, ο υπουργός Εσωτερικών James Cleverly και ο υπουργός Άμυνας Grant Snapps.
Η έρευνα διεξήχθη μεταξύ 8 Μαρτίου και 22 Μαρτίου και δεν αποκάλυψε το περιθώριο σφάλματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης