Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reddit: Ντεμπουτάρει με «ράλι» έως και 70% στη Wall Street – Άντλησε 750 εκατ. δολάρια

Reddit: Ντεμπουτάρει με «ράλι» έως και 70% στη Wall Street – Άντλησε 750 εκατ. δολάρια
Η πιο κουλ διαδικτυακή κοινότητα, από σήμερα 21/3 στις αμερικανικές χρηματιστηριακές αγορές
Σχετικά Άρθρα
Έως και 70% σε σύγκριση με την αρχική τιμή δημόσιας προσφοράς των 34 δολαρίων, έφθασε νωρίτερα σήμερα 21/3 το «ράλι» για τη μετοχή της Reddit (RDDT) στις χρηματιστηριακές αγορές της Νέας Υόρκης (NYSE), την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης για την εταιρεία πίσω από τη δημοφιλή διαδικτυακή κοινότητα.
Αυτή τη στιγμή, η άνοδος έχει υποχωρήσει γύρω από το +40%.
Σύμφωνα με το Reuters, η μετοχή εκκίνησε τη συνεδρίαση στα 47 δολάρια, διαμορφώνοντας έτσι την αρχική αποτίμηση στα 8,8 δισεκ. δολάρια. Η εταιρεία επιδίωκε αποτίμηση 6,5 δισεκ. δολαρίων με περίπου 22 εκατ. μετοχές μεταξύ ενός εύρους τιμών από 31 έως 34 δολάρια ανά μετοχή, υπενθυμίζεται. Επίσης, η Reddit έχει επίσης διαθέσει περίπου 1,76 εκατομμύρια μετοχές για ορισμένους χρήστες και συντονιστές, γνωστούς ως Redditors, οι οποίοι θέλουν να συμμετάσχουν στην IPO και έχουν δημιουργήσει τους λογαριασμούς χρηστών τους πριν από την 1η Ιανουαρίου.
Ως αποτέλεσμα της αρχικής δημόσιας προσφοράς (ΙΡΟ), η εταιρεία και oι μέτοχοι που πούλησαν μερίδιο, άντλησαν περίπου 750 εκατ. δολάρια, με τα 519 εκατ. να πηγαίνουν στη Reddit.
«Τα καταφέραμε μαμά» έγραψε στο X o Alexis Ohanian, συνιδρυτής του Reddit.
Η Reddit κατέθεσε αίτηση για αρχική δημόσια εγγραφή στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, στις 22 Φεβρουαρίου 2024.
Η πιο δημοφιλής εταιρεία διαδικτυακής κοινότητας αυτή τη στιγμή, ιδρύθηκε το 2005 από τους Alexis Ohanian και Steve Huffman και έχει αντλήσει περί τα 1,3 δισ. δολάρια σε χρηματοδότηση.
Τα έσοδα της Reddit αυξήθηκαν 20% στα 804 εκατ. δολάρια, το 2023.
Η πλατφόρμα έχει πάνω από 70 εκατομμύρια ημερήσιους ενεργούς χρήστες και πάνω από 100.000 ενεργές κοινότητες (ή subreddits).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης