Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Στο στόχαστρο η Evergrande για παραποίηση των εσόδων κατά 78 δισ. δολάρια

Κίνα: Στο στόχαστρο η Evergrande για παραποίηση των εσόδων κατά 78 δισ. δολάρια
Η China Evergrande κάποτε ήταν ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ακινήτων της χώρας
Σχετικά Άρθρα
Στο στόχαστρο των κινεζικών αρχών βρίσκεται η χρεοκοπημένη κατασκευάστρια Evergrande Group, καθώς υπάρχουν υποψίες ότι διόγκωσε ψευδώς τα έσοδα κατά περισσότερα από 78 δισεκ. δολάρια τα δύο χρόνια που προηγήθηκαν της κατάρρευσής της.
Συγκεκριμένα, η κύρια μονάδα της Evergrande, η Hengda Real Estate Group, αύξησε τα έσοδά της για το 2019 κατά περίπου 214 δισεκ. γιουάν (29,7 δισεκ. δολάρια) αναγνωρίζοντας εκ των προτέρων τις πωλήσεις, και άλλα 350 δισεκ. γιουάν στα ετήσια αποτελέσματα του 2020, αναφέρεται σε μια κατάθεση του κατασκευαστή τη Δευτέρα, που επικαλείται μια ειδοποίηση της Ρυθμιστικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς της Κίνας.
Οι ισχυρισμοί σηματοδοτούν ένα τελευταίο πλήγμα για τον Hui, ο οποίος κάποτε ήταν ένας από τους πλουσιότερους επιχειρηματίες της Ασίας και επέβλεπε μια εκτεταμένη αυτοκρατορία που κάλυπτε από ακίνητα μέχρι ηλεκτρικά οχήματα. Ο άλλοτε δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος της Ασίας, με αξία 42 δισεκ. δολαρίων στο απόγειό του το 2017, είδε τον πλούτο του να πέφτει σε περίπου 1 δισεκ. δολάρια μετά τη χρεοκοπία της κατασκευάστριας εταιρείας το 2021.
Στις 29/1/2024, οι αρχές του Χονγκ Κονγκ προχώρησαν σε αναστολή της διαπραγμάτευσης των μετοχών της China Evergrande, μετά την απόφαση δικαστηρίου να "ρευστοποιήσει" την εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων.
Η China Evergrande, η οποία κάποτε ήταν ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ακινήτων της χώρας, τα τελευταία χρόνια έχει καταρρεύσει υπό μία πρωτοφανή κρίση χρέους.
Οι πιστωτές της Evergrande στο εξωτερικό δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για αναδιάρθρωση, κάτι που θα μπορούσε να σημαίνει επικείμενη ρευστοποίηση της εταιρείας.
Η Evergrande είναι η πιο υπερχρεωμένη εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων στον κόσμο, η οποία χρεοκόπησε το 2021 και ανακοίνωσε πρόγραμμα αναδιάρθρωσης χρέους τον Μάρτιο του περασμένου έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης