Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reddit: Στόχος η συγκέντρωση 748 εκατ. δολαρίων στην IPO

Reddit: Στόχος η συγκέντρωση 748 εκατ. δολαρίων στην IPO
Αποτίμηση έως 6,5 δισ. δολάρια
Σχετικά Άρθρα
Το ποσό των 748 εκατ. δολαρίων στο πλαίσιο της αρχικής δημόσιας προσφοράς (IPO) που θα λάβει χώρα προσεχώς στη Wall Street, στοχεύει να συγκεντρώσει η Reddit.
Η δημοφιλής εταιρείας επιδιώκει αποτίμηση 6,5 δισεκ. δολαρίων και σκοπεύει να πουλήσει περίπου 22 εκατ. μετοχές μεταξύ ενός εύρους τιμών από 31 έως 34 δολάρια ανά μετοχή.
Η Reddit έχει επίσης διαθέσει περίπου 1,76 εκατομμύρια μετοχές για ορισμένους χρήστες και συντονιστές, γνωστούς ως Redditors, οι οποίοι θέλουν να συμμετάσχουν στην IPO και έχουν δημιουργήσει τους λογαριασμούς χρηστών τους πριν από την 1η Ιανουαρίου. Οι Redditors θα μπορούν να αγοράσουν αυτές τις μετοχές και στη συνέχεια να τις πουλήσουν όταν η Reddit εισέλθει στη Wall Street.
Η Reddit κατέθεσε αίτηση για αρχική δημόσια εγγραφή στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, στις 22 Φεβρουαρίου 2024.
Το ντεμπούτο της Reddit στην αγορά αναμένεται τον Μάρτιο 2024 και θα αποτελέσει την πρώτη μεγάλη τεχνολογική IPO για το 2024 και την πρώτη εισαγωγή από τον χώρο των social media έπειτα από εκείνη του Pinterest (2019).
Η πιο δημοφιλής εταιρεία διαδικτυακής κοινότητας αυτή τη στιγμή, ιδρύθηκε το 2005 από τους Alexis Ohanian και Steve Huffman και έχει αντλήσει περί τα 1,3 δισ. δολάρια σε χρηματοδότηση. Σύμφωνα με την PitchBook, η αποτίμησή της υπολογίζεται στα 10 δισ. δολάρια.
Η πλατφόρμα έχει 70 εκατομμύρια ημερήσιους ενεργούς χρήστες και πάνω από 100.000 ενεργές κοινότητες (ή subreddits).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης