Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προφητεία… από Ουγγαρία: Εάν ο Trump γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ, η Ευρώπη θα αλλάξει στάση στην Ουκρανία

Προφητεία… από Ουγγαρία: Εάν ο Trump γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ, η Ευρώπη θα αλλάξει στάση στην Ουκρανία
Χωρίς τον Trump ο πόλεμος στην Ουκρανία θα διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα λέει ο ΥΠΕΞ της Ουγγαρίας
Ευρωπαϊκά κράτη, τα οποία σήμερα υποστηρίζουν τη συνέχιση του πολέμου στην Ουκρανία, θα αλλάξουν στάση εάν γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ ο Donald Trump, λέει ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας, Peter Szijjarto.
«Πρέπει να καταλάβετε ότι η πλειονότητα των χωρών στην Ευρώπη είναι υπέρ της σύγκρουσης και μόνο μια μικρή μειοψηφία είναι υπέρ της ειρήνης», είπε μιλώντας στην αμερικανική πύλη Breitbart ο Szijjarto στον απόηχο της επίσκεψη του Ούγγρου πρωθυπουργού Viktor Orban στις ΗΠΑ και στη συνάντηση που είχε με τον Donald Trump στην Φλόριντα.
«Όμως εάν ο Trump κερδίσει στις προεδρικές εκλογές, κάποιες από αυτές τις ευρωπαϊκές χώρες ενδέχεται να αλλάξουν τη θέση τους» υπογράμμισε ο Ούγγρος ΥΠΕΞ, αναφέροντας πως η Ουγγαρία ελπίζει ότι η επιστροφή του Trump στην προεδρία των ΗΠΑ θα οδηγήσει στην έναρξη των διαπραγματεύσεων και στο τέλος της ουκρανικής σύγκρουσης.
«Χωρίς τον Trump αυτός ο πόλεμος θα συνεχιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα» τόνισε ο Ούγγρος ΥΠΕΞ.

Ούτε δολάριο

Σημειώνεται πως ο Orban ανέφερε σε δηλώσεις του πως σε περίπτωση που ο Trump γίνει ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, τότε δεν πρόκειται να στείλει άλλη οικονομική βοήθεια στο Κίεβο.
«Δεν θα δώσει ούτε ένα δολάριο στον πόλεμο Ουκρανίας – Ρωσίας και συνεπώς ο πόλεμος θα τελειώσει, καθώς είναι προφανές πως η Ουκρανία από μόνη της δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια της.
Εάν οι Αμερικάνοι δεν δίνουν χρήματα και όπλα, και το ίδιο κάνουν και οι Ευρωπαίοι, τότε ο πόλεμος θα τελειώσει.
Εάν οι Αμερικάνοι δεν δώσουν χρήματα, οι Ευρωπαίοι δεν είναι σε θέση να χρηματοδοτήσουν αυτόν τον πόλεμο από μόνοι τους, άρα και σε αυτήν την περίπτωση ο πόλεμος θα τελειώσει» υποστήριξε ο Orban.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης