Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο δυτικό στρατόπεδο και η Αρμενία: Ετοιμάζει αίτηση ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Στο δυτικό στρατόπεδο και η Αρμενία: Ετοιμάζει αίτηση ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Η Αρμενία κατηγορεί τη Ρωσία ότι απέτυχε να την υπερασπιστεί έναντι του μακροχρόνιου αντιπάλου του Αζερμπαϊτζάν, το οποίο προσέγγισε περισσότερο τη Ρωσία τα τελευταία χρόνια.
O υπουργός Εξωτερικών Ararat Mirzoyan, δήλωσε πως η Αρμενία εξετάζει το ενδεχόμενο να υποβάλει αίτηση ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, παράλληλα με την επιδίωξη της χώρας να σφυρηλατήσει στενότερους δεσμούς με τη Δύση, λόγω των εντάσεων που έχουν αναπτυχθεί στις σχέσεις με την παραδοσιακή σύμμαχό της Ρωσία.
"Πολλές νέες ευκαιρίες συζητούνται σε μεγάλο βαθμό στην Αρμενία σήμερα και δεν θα είναι μυστικό αν πω ότι περιλαμβάνει την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση", δήλωσε ο Mirzoyan σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό TRT World της Τουρκίας.
Ο Υπουργός Εξωτερικών της Αρμενίας έδωσε τη συγκεκριμένη συνέντευξη στο περιθώριο διπλωματικού φόρουμ στην τουρκική πόλη Αττάλεια στις ακτές της Μεσογείου.
Από τότε που ανέλαβε την εξουσία κατά την επανάσταση του 2018, ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Nicol Pasinyan έχει ενισχύσει τους δεσμούς της Αρμενίας με την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, προκαλώντας την οργή της παραδοσιακής συμμάχου Ρωσίας.
Το Ερεβάν έχει επανειλημμένα πει ότι η συμμαχία του με τη Μόσχα δεν εκτείνεται στον πόλεμο στην Ουκρανία, ενώ ο Pasinyan έχει κατηγορήσει τη Ρωσία ότι επιδιώκει να υπονομεύσει την κυβέρνησή του.
Η Αρμενία κατηγορεί επίσης τη Ρωσία ότι απέτυχε να την υπερασπιστεί έναντι του μακροχρόνιου αντιπάλου του Αζερμπαϊτζάν, το οποίο προσέγγισε περισσότερο τη Ρωσία τα τελευταία χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης