Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία και Μολδαβία υπογράφουν συμφωνία αμυντικής και οικονομικής συνεργασίας

Γαλλία και Μολδαβία υπογράφουν συμφωνία αμυντικής και οικονομικής συνεργασίας
Η συνάντηση των δύο ηγετών στη γαλλική πρωτεύουσα πραγματοποιείται στον απόηχο της έκκλησης που απηύθυναν ρωσόφωνοι αξιωματούχοι της αποσχισμένης περιοχής της Υπερδνειστερίας της Μολδαβίας την περασμένη εβδομάδα στη Ρωσία για «προστασία»
Συμφωνία αμυντικής και οικονομικής συνεργασίας θα υπογράψουν σήμερα στο Παρίσι ο πρόεδρος της Γαλλίας, Macron και η ομόλογός του της Μολδαβίας, Μάια Σάντου.
Η συνάντηση των δύο ηγετών στη γαλλική πρωτεύουσα πραγματοποιείται στον απόηχο της έκκλησης που απηύθυναν ρωσόφωνοι αξιωματούχοι της αποσχισμένης περιοχής της Υπερδνειστερίας της Μολδαβίας την περασμένη εβδομάδα στη Ρωσία για «προστασία», φουντώνοντας τις ανησυχίες ότι η περιοχή θα μπορούσε να εξελιχθεί σε νέο σημείο ανάφλεξης στον διετή πόλεμο της Μόσχας κατά της Ουκρανίας.
Οι πρόεδροι Γαλλίας και Μολδαβίας θα συζητήσουν την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας σε «όλους τους τομείς». «Συμφωνία αμυντικής συνεργασίας και οδικός χάρτης οικονομικής συνεργασίας θα υπογραφούν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης», ανέφερε ανακοίνωση από το γραφείο του Macron, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η Γαλλία υποστηρίζει την ασφάλεια της Μολδαβίας

Την περασμένη εβδομάδα ο Γάλλος πρόεδρος προκάλεσε σοκ στην Ευρώπη αρνούμενος να αποκλείσει το ενδεχόμενο αποστολής δυτικών χερσαίων δυνάμεων στην Ουκρανία.
Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών είπε ότι η Ρωσία «πολύ πιθανώς» βρίσκεται πίσω από τις προσπάθειες αποσταθεροποίησης της Μολδαβίας.
Η Μολδαβία, που συνορεύει με την Ουκρανία και τη Ρουμανία, επιδιώκει να ενταχθεί στην ΕΕ και έχει λάβει καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας. Η πρόεδρός της έχει κατηγορήσει τη Ρωσία ότι συνωμοτεί με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησής της.
Η Μόσχα παρακολουθεί άγρυπνα τις προσπάθειες της Γαλλίας να ενισχύσει τους δεσμούς της με χώρες που ανήκαν στην ΕΣΣΔ μέχρι την κατάρρευσή της.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης