Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρώσος στρατηγός προειδοποιεί για γενικευμένο πόλεμο με Δύση - Η Ουκρανία ονειρεύεται νέα αντεπίθεση, νεκροταφείο για Abrams

Ρώσος στρατηγός προειδοποιεί για γενικευμένο πόλεμο με Δύση - Η Ουκρανία ονειρεύεται νέα αντεπίθεση, νεκροταφείο για Abrams
H νέα μεγάλη αντεπίθεση των Ρώσων σχεδιάζεται για τέλη Μαίου 2024... θα είναι η αρχή του τέλους για την Ουκρανία - Vladimir Zarudnitsky (Ρώσος στρατηγός): Η σύγκρουση στην Ουκρανία θα μπορούσε να κλιμακωθεί σε πόλεμο μεγάλης κλίμακας
(upd 43) Ο ρωσικός στρατός σε ένα μέτωπο 890 χιλιομέτρων προελαύνει σε 12 σημεία, απόδειξη της πλήρους πρωτοβουλίας που έχει ο ρωσικός στρατός απέναντι στους Ουκρανούς που δεν μπορούν να αμυνθούν.
Η ενεργητική άμυνα των Ουκρανών δεν δουλεύει γιατί δεν έχουν δημιουργήσει σοβαρή αμυντική γραμμή.
Εν τω μεταξύ Ρώσος στρατηγός Vladimir Zarudnitsky βλέπει γενικευμένο πόλεμο με Δύση…
Την ίδια στιγμή ο Ο Διοικητής των χερσαίων δυνάμεων της Ουκρανίας, Αντιστράτηγος Oleksandr Pavlyuk φαντασιώνεται σχέδιο αντεπίθεσης της Ουκρανίας αλλά με τι χωρίς στρατό και χωρίς όπλα;
Η Ουκρανία μετατρέπεται σε νεκροταφείο για τα Abrams με 500 δολάρια μετατρέπονται σε παλιοσίδερα, οι ρώσοι αποκαλούν τα Abrams άδειους τενεκέδες με κανόνια.
Σε πολιτικό επίπεδο, δεινή ήττα γνώρισε ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron καθώς σύσσωμη η αντιπολίτευση απέρριψε κατηγορηματικά τα σχέδια αποστολής χερσαίων δυνάμεων στην Ουκρανία.

Χαστούκι στον Macron - Τα γαλλικά κόμματα απέρριψαν την αποστολή στρατού στην Ουκρανία

Ένα ηχηρό πολιτικό χαστούκι δέχθηκε την Πέμπτη (7/3/2024) ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Οι ηγέτες όλων των γαλλικών κομμάτων αρνήθηκαν να υποστηρίξουν τη θέση του Macron για τον πόλεμο με την αποστολή χερσαίων δυνάμεων, αναφέρει το BFMTV.
Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ο Γάλλος πρόεδρος αποφάσισε να έχει συνομιλίες με την αντιπολίτευση πριν από την ψηφοφορία στο κοινοβούλιο σχετικά με τη συμφωνία ασφαλείας που συνήφθη πρόσφατα με την Ουκρανία.
Η ψηφοφορία Θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα.
Στα μέσα Φεβρουαρίου, ο Macron και ο Volodymyr Zelensky υπέγραψαν διμερή συμφωνία για εγγυήσεις ασφαλείας.
Η συμφωνία έχει σχεδιαστεί για διάρκεια 10 ετών και αφορά την προμήθεια σύγχρονου στρατιωτικού εξοπλισμού στο Κίεβο, συμβατού με όπλα του ΝΑΤΟ, την εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτών και την ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας.

Oleksandr Pavlyuk (Ουκρανός αντιστράτηγος): Θα υλοποιήσει ο Ουκρανικός στρατός επιθετικά σχέδια το 2024

Ο Διοικητής των χερσαίων δυνάμεων της Ουκρανίας, Αντιστράτηγος Oleksandr Pavlyuk δήλωσε στις 6 Μαρτίου ότι η Ουκρανία θα προσπαθήσει να πάρει την πρωτοβουλία και να πραγματοποιήσει απροσδιόριστες αντεπιτιθέμενες ενέργειες το 2024.
Ο Pavlyuk δήλωσε ότι αυτό θα επιτρέψει στην Ουκρανία να δημιουργήσει μια ομάδα δυνάμεων που θα διεξάγει απροσδιόριστες αντεπιτιθέμενες ενέργειες (πιθανώς αλλά όχι απαραίτητα πλήρη αντεπίθεση) το 2024.
Ο Pavlyuk δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις συγκεντρώνουν επιθετικές προσπάθειες κοντά στην Avdiivka, στην κατεύθυνση του Chasiv Yar (δυτικά του Bakhmut), και στην κατεύθυνση Lyman και ότι οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να διατηρήσουν έναν σχετικά υψηλό ρυθμό επιθετικών επιχειρήσεων κατά μήκος της πρώτης γραμμής προκειμένου να διατηρήσουν την πρωτοβουλία σε όλο το θέατρο.
Ο Pavlyuk δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα σταθεροποιήσουν την πρώτη γραμμή στο εγγύς μέλλον
Η Ρωσία θα είναι σε θέση να καθορίσει την τοποθεσία, το χρόνο, την κλίμακα και τις απαιτήσεις των μαχών στην Ουκρανία, εφόσον διατηρεί την πρωτοβουλία σε όλο το θέατρο, η οποία μπορεί να επιτρέψει στη Ρωσία να αναγκάσει την Ουκρανία να δαπανήσει υλικό και ανθρώπινο δυναμικό σε αμυντικές επιχειρήσεις, αρνούμενη στην Ουκρανία την ικανότητα συγκέντρωσης του απαραίτητου υλικού για μελλοντικές αντεπιθέσεις.
Ωστόσο, οι συνεχιζόμενες καθυστερήσεις στη δυτική βοήθεια για την ασφάλεια πιθανότατα θα αναβάλουν τις προσπάθειες της Ουκρανίας να ανακτήσουν την πρωτοβουλία σε όλο το θέατρο.
Οι ελλείψεις υλικού αναγκάζουν τις ουκρανικές δυνάμεις να αποκτήσουν υλικό και η αβεβαιότητα σχετικά με τη μελλοντική βοήθεια είναι πιθανό να περιορίζει τον ουκρανικό επιχειρησιακό σχεδιασμό.
Οι καθυστερήσεις στην κρίσιμη βοήθεια θα αναγκάσουν την Ουκρανία να λάβει δύσκολες αποφάσεις σχετικά με τον τρόπο κατανομής των πόρων μεταξύ των μελλοντικών επιχειρησιακών σημαντικών αντεπιτιθέμενων επιχειρήσεων και των συνεχιζόμενων ουκρανικών αμυντικών επιχειρήσεων εναντίον Ρώσων επιτιθέμενων που έχουν αυτήν τη στιγμή την πρωτοβουλία.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky δήλωσε πρόσφατα ότι οι ουκρανικές δυνάμεις σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν αντεπιτιθέμενες επιχειρήσεις το 2024, αλλά τόνισε ότι πρωταρχικός στόχος της Ουκρανίας παραμένει η άμυνα του ουκρανικού εδάφους.

Η νέα μεγάλη αντεπίθεση των Ρώσων τέλη Μαίου 2024

Ο Zelensky δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία προετοιμάζει μια νέα επιθετική προσπάθεια που θα ξεκινήσει στα τέλη Μαΐου ή το καλοκαίρι του 2024, η οποία πιθανότατα θα αναβάλει περαιτέρω τις ευκαιρίες για την Ουκρανία να προετοιμαστεί και να ξεκινήσει αντεπιτιθέμενες επιχειρήσεις.

Πρέσβης στο Ηνωμένο Βασίλειο ο Zaluzhny

O Zelensky ενέκρινε την Πέμπτη (7/3/2024) τον διορισμό του πρώην αρχιστράτηγου του ουκρανικού στρατού Valery Zaluzhny στο Ηνωμένο Βασίλειο. 
Οι σχέσεις των δύο ανδρών έφθασαν σε οριακό σημείο μετά την αποπομπή Zaluzhny ενώ πολιτικοί παρατηρητές στην Ουκρανία εκτιμούν ότι ο Zelensky προτιμά την παρουσία του στρατηγού εκτός χώρας, προκειμένου να μην ασχοληθεί ενεργά με την πολιτική, καθώς είναι πιο δημοφιλής από τον Ουκρανό πρόεδρο.  

Ρωσία: Δεν μας ενδιαφέρει καθόλου ο διορισμός Zaluzhny

Η Ρωσία δεν ενδιαφέρεται καθόλου για την απόφαση του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky να διορίσει τον Valery Zaluzhny πρεσβευτή της χώρας στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Αυτό δήλωσε στο TASS ο εκπρόσωπος Τύπου της Ρωσικής Προεδρίας Dmitry Peskov.
«Όχι. Δεν μας ενδιαφέρει, είπε απαντώντας σε αντίστοιχη ερώτηση.

Vladimir Zarudnitsky (Ρώσος στρατηγός): Η σύγκρουση στην Ουκρανία θα μπορούσε να κλιμακωθεί σε πόλεμο μεγάλης κλίμακας

Δεν αποκλείεται η πιθανότητα η σύγκρουση στην Ουκρανία να κλιμακωθεί σε πόλεμο μεγάλης κλίμακας στην Ευρώπη, η πιθανότητα να παρασυρθεί η Ρωσία σε νέες στρατιωτικές συγκρούσεις αυξάνεται και η Δύση στοχεύει στη «στρατηγική ήττα» της Ρωσίας, όλα αυτά απαιτούν αυξανόμενες απαιτήσεις για το ρωσικό στρατιωτικό σύστημα ασφάλειας, έγραψε ο στρατηγός Vladimir Zarudnitsky επικεφαλής της Ακαδημίας του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων σε άρθρο του.
Σύμφωνα με τον Vladimir Zarudnitsky, το τέλος της σύγκρουσης στην Ουκρανία δεν θα σημάνει το τέλος της αντιπαράθεσης μεταξύ Ρωσίας και Δύσης, καθώς η τρέχουσα διαδικασία μετασχηματισμού της υπάρχουσας παγκόσμιας τάξης «συνδέεται με την αύξηση των αντιθέσεων, η επίλυση των οποίων σχεδόν πάντα οδηγεί στη χρήση στρατιωτικής δύναμης».
«Δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα κλιμάκωσης της σύγκρουσης στην Ουκρανία - από την επέκταση των συμμετεχόντων στις «δυνάμεις πληρεξουσίου» που χρησιμοποιούνται για στρατιωτική αντιπαράθεση με τη Ρωσία σε έναν πόλεμο μεγάλης κλίμακας στην Ευρώπη», σημειώνει ο Vladimir Zarudnitsky στο άρθρο του στο περιοδικό «Military Thought» που εκδίδεται από το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.
Ο Vladimir Zarudnitsky επεσήμανε επίσης ότι «η πιθανότητα το κράτος μας να παρασυρθεί σκόπιμα σε νέες στρατιωτικές συγκρούσεις αυξάνεται σημαντικά».
Όπως εξηγεί ο επικεφαλής της Ακαδημίας του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι δυτικοί σύμμαχοί τους προσπαθούν με κάθε μέσο να διατηρήσουν την ηγεμονία τους, η οποία έχει γίνει τρόπος ύπαρξής τους σε βάρος του υπόλοιπου κόσμου.
Σε αυτό το πλαίσιο, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν θέσει έναν συγκεκριμένο στόχο - να επιφέρουν μια «στρατηγική ήττα» στη Ρωσία και να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση στο έδαφός της.
«Η κύρια πηγή στρατιωτικών απειλών για το κράτος μας είναι η αντιρωσική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους, που διεξάγουν έναν νέο τύπο υβριδικού πολέμου για να αποδυναμώσουν πλήρως τη Ρωσία, να περιορίσουν την κυριαρχία της και να καταστρέψουν την εδαφική της ακεραιότητα», τόνισε ο Vladimir Zarudnitsky
Αυτή η άμεση απειλή για την ύπαρξη της Ρωσικής Ομοσπονδίας, γράφει ο Zarudnitsky, καθορίζει αυξημένες απαιτήσεις στο σύστημα για τη διασφάλιση της στρατιωτικής του ασφάλειας - υπό τις παρούσες συνθήκες πρέπει να είναι εγγυημένη.
Από αυτή την άποψη, όπως σημειώνει, μια σειρά από τάσεις μπορούν να εντοπιστούν στην αλλαγή του στρατιωτικού συστήματος ασφαλείας.
Πρώτον, σύμφωνα με τον Zarudnitsky, είναι απαραίτητο να ευθυγραμμιστεί η δομή του συστήματος στρατιωτικής ασφάλειας της Ρωσίας με την κλίμακα και τα είδη των στρατιωτικών απειλών
πρέπει να αξιολογηθούν αντικειμενικά.
Η δεύτερη τάση είναι η μετάβαση σε μια σπονδυλωτή αρχή στην εφαρμογή μέτρων για τη διασφάλιση της στρατιωτικής ασφάλειας, δηλαδή, η προστασία του κράτους δεν μπορεί να περιοριστεί μόνο σε στρατιωτικά μέτρα, αλλά απαιτεί την εδραίωση των προσπαθειών ολόκληρης της κοινωνίας και των θεσμών.
Η τρίτη τάση περιλαμβάνει μια μετατόπιση της προτεραιότητας της εθνικής ασφάλειας στον τομέα της διασφάλισης της στρατιωτικής ασφάλειας.
Αυτή η τάση, κατά συνέπεια, προϋποθέτει αυστηρή συγκέντρωση μέτρων που λαμβάνονται από το κράτος προς όφελος της διασφάλισης της στρατιωτικής ασφάλειας, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι άλλα συμφέροντα μπορούν να διατηρηθούν όχι στο απαιτούμενο, αλλά σε αποδεκτό επίπεδο.
Η τέταρτη τάση περιλαμβάνει την αύξηση της αποτελεσματικότητας και της συγκέντρωσης της διαχείρισης του στρατιωτικού συστήματος ασφαλείας.
Η πέμπτη τάση καθορίζει την αυξανόμενη σημασία των δυνατοτήτων των φιλικών κρατών στην επίλυση προβλημάτων στρατιωτικής ασφάλειας.

Οι Ρώσοι εξόντωσαν τον καλύτερο ελεύθερο σκοπευτή των Ουκρανών

Μία σημαντική επιτυχία κατέγραψε ο ρωσικός στρατός καθώς εξόντωσε τον 27χρονο super ελεύθερο σκοπευτή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Vladimir Osnovenko, όπως έκανε γνωστό ο στρατιωτικός ανταποκριτής Ruslan Tatarinov.
Ο Ουκρανός στρατιώτης υπηρετούσε στο 130ο τάγμα της 241ης Ταξιαρχίας Δυνάμεων Εδαφικής Άμυνας (TRF).
Σκοτώθηκε κοντά στο χωριό Ivanovskoye στα περίχωρα του Bakhmut (το ρωσικό όνομα της πόλης είναι Artemovsk).
Ο Andrey Kovalev, αξιωματικός και εκπρόσωπος της 112ης Ταξιαρχίας Εδαφικής Άμυνας στο Κίεβο, ο οποίος υπηρετούσε με τον Osnovenko, είπε ότι ο ελεύθερος σκοπευτής ήταν γιος ιερέα στην ουκρανική πρωτεύουσα.
Άρχισε να υπηρετεί στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας την πρώτη μέρα της σύγκρουσης.
Σύμφωνα με τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, είχε σκοτώσει δεκάδες Ρώσους στρατιώτες.
«Ορθόδοξος Χριστιανός, Ουκρανός εθνικιστής, κάτοικος Κιέβου, λάτρης του ποδοσφαίρου. Άξιος γιος των γονιών του», δήλωσε ο Kovalev.

Υποχρεωτική απομάκρυνση παιδιών από 4 οικισμούς που ελέγχει η Ουκρανία στο Donetsk

Υποχρεωτική εκκένωση παιδιών έχει ανακοινωθεί σε τέσσερις οικισμούς που ελέγχονται από το Κίεβο στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk (DPR), ανακοίνωσε το υπουργείο επανένταξης της Ουκρανίας.
«Λόγω της κατάστασης ασφαλείας σε τέσσερις οικισμούς στην περιοχή του Donetsk, έχει ανακοινωθεί υποχρεωτική εκκένωση των παιδιών», έγραψε στο κανάλι του στο Telegram.
Σύμφωνα με το υπουργείο 28 παιδιά και οι οικογένειές τους ή οι νόμιμοι εκπρόσωποί τους θα εκκενωθούν.
Νωρίτερα την ίδια μέρα, οι στρατιωτικές αρχές της Περιφέρειας Kharkiv έλαβαν απόφαση για την υποχρεωτική εκκένωση των ανθρώπων από οικισμούς στην περιοχή Kupyansk.
Εκστρατείες εκκένωσης οργανώνονται τακτικά στην Ουκρανία για λόγους ασφαλείας.
Στα τέλη του 2023, περίπου 4.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από την περιοχή Sumy και 300 παιδιά απομακρύνθηκαν από την περιοχή Kupyansk τον Νοέμβριο.

Patrushev (Ρωσία): Το ΝΑΤΟ ξεδιπλώνει σενάρια πολέμου με τη Ρωσία στις στρατιωτικές ασκήσεις στην Ευρώπη

Οι συνεχιζόμενες στρατιωτικές ασκήσεις του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη εφαρμόζουν ένα πολεμικό σενάριο σύγκρουσης με τη Ρωσία τονίζει ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Nikolai Patrushev, αναφέροντας πως οι κινήσεις αυτές αυξάνουν τις εντάσεις και αποσταθεροποιούν την παγκόσμια τάξη.
«Ο καταστροφικός ρόλος των ΗΠΑ στη σύγχρονη ιστορία είναι ξεκάθαρος.
Καμία άλλη χώρα δεν έχει εξαπολύσει τόσους πολέμους και στρατιωτικές συγκρούσεις, και δεν έχει προκαλέσει τόσες καταστροφικές οικονομικές κρίσεις» υπογράμμισε ο Patrushev, επισημαίνοντας πως «το επιθετικό μπλοκ του ΝΑΤΟ, που έχει πλησιάσει τα δυτικά σύνορα της Ρωσίας, είναι ένα σημαντικό εργαλείο επιρροής της Ουάσιγκτον σε άλλες χώρες».
«Στα 75 χρόνια της ύπαρξής του ως φαινομενικά εγγυητής της ειρήνης και της δημοκρατίας, το ΝΑΤΟ έχει εξαπολύσει περισσότερους από εκατό πολέμους και στρατιωτικές συγκρούσεις σε όλο τον κόσμο και ετοιμάζεται για περισσότερα» τόνισε ο Patrushev, υπογραμμίζοντας πως «οι ασκήσεις των ενόπλων δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη με την κωδική ονομασία Steadfast Defender 2024 που επεξεργάζεται το σενάριο ένοπλης αντιπαράθεσης με τη Ρωσία, αναμφίβολα αυξάνουν την ένταση και αποσταθεροποιούν την κατάσταση στον κόσμο».
«Υπάρχουν σχέδια για περαιτέρω επέκταση της παρουσίας του ΝΑΤΟ στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού και στην Αρκτική.
Το 2024, οι στρατιωτικές δαπάνες του ΝΑΤΟ συνεχίζουν να αυξάνονται, γεγονός που τονίζει για άλλη μια φορά τον ολοένα και πιο επιθετικό χαρακτήρα αυτής της συμμαχίας» επισήμανε ο Ρώσος αξιωματούχος.

Patrushev (Ρωσία): Οι Αγγλοσάξονες στηρίζουν τους τρομοκράτες στον Καύκασο

Η αγγλοσαξονική προπαγάνδα δοξάζει υποκριτικά τους τρομοκράτες και τους αποκαλεί μαχητές της ελευθερίας, με την προϋπόθεση ότι δρουν εναντίον της Ρωσίας, δήλωσε ο Patrushev μιλώντας στην πρωτεύουσα της Ινγκουσετίας, Magas , σε μια συνάντηση για θέματα ασφάλειας στις περιοχές της Ομοσπονδιακή Περιφέρεια Βορείου Καυκάσου.
Σημείωσε ότι οι ξένες υπηρεσίες πληροφοριών, κυρίως εκείνες των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βρετανίας συνήθιζαν να υποστηρίζουν και να συντονίζουν τις δραστηριότητες των τρομοκρατών στον Βόρειο Καύκασο με κάθε δυνατό τρόπο.
«Η αγγλοσαξονική προπαγάνδα εκείνα τα χρόνια, και ακόμη και τώρα, αποκαλεί υποκριτικά τους τρομοκράτες μαχητές της ελευθερίας, εξυμνεί τους φρενήρεις εθνικιστές και διαβόητες προσωπικότητες, εφόσον οι ενέργειές τους στρέφονται κατά της Ρωσίας», επεσήμανε ο Patrushev.

Douglas McGregor (Συνταγματάρχης ΗΠΑ): Η Δύση έχει υποτιμήσει τη στρατιωτική ισχύ της Ρωσίας

Η Δύση έχει υποτιμήσει τη στρατιωτική ισχύ της Ρωσίας υποστήριξε ο πρώην σύμβουλος του αρχηγού του Πενταγώνου και απόστρατος Αμερικάνος συνταγματάρχης Douglas McGregor.
«Οι πολιτικοί ηγέτες της Δύσης υπολόγισαν εντελώς λάθος, υποτίμησαν και παρανόησαν τη Ρωσία.
Τώρα ο κίνδυνος είναι να μας παρανοήσουν και αυτοί» υποστηρίζει ο Douglas McGregor, επισημαίνοντας ότι πρέπει να σκεφτούμε τις συνέπειες της κλιμάκωσης της σύγκρουσης στην Ουκρανία. "
«Όταν αρχίζεις να παραδίδεις πυραύλους cruise, που είναι πραγματικά επικίνδυνα όπλα που μπορούν να χτυπήσουν βαθιά στο ρωσικό έδαφος, αρχίζουν να αναρωτιούνται αν είμαστε έτοιμοι να κλιμακώσουμε στο επόμενο υψηλότερο επίπεδο.
Και δεν είναι αυτό που θέλουμε να κάνουμε.
Οι ΗΠΑ θα πρέπει να σταματήσουν να προκαλούν τη Ρωσία» επισήμανε ο McGregor, αναφέροντας πως οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ βρίσκονται σημαντικά πίσω από τον ρωσικό στρατό, ιδίως όσον αφορά τον εξοπλισμό με συστήματα αεράμυνας.

Francois Hollande (Πρώην Πρόεδρος Γαλλίας): Μιλήστε λιγότερο και δράστε καλύτερα, δώστε περισσότερα στους Ουκρανούς

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Francois Hollande δήλωσε ότι το Παρίσι δεν πρέπει να μιλάει για τα σχέδιά του για στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία, ανέφερε το Γαλλικό Πρακτορείο.
«Η θέση μου στα στρατιωτικά ζητήματα είναι η εξής: μιλάμε λιγότερο και ενεργούμε καλύτερα.
Μη μιλάμε για αυτό που κάνουμε.
Έτσι θα επιτύχουμε τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα» τόνισε ο Francois Hollande.
Έτσι σχολίασε ο Francois Hollande τις δηλώσεις Macron για το ενδεχόμενο αποστολής στρατιωτών του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με τον Francois Hollande, οι χώρες της ΕΕ θα πρέπει να επιδείξουν μεγαλύτερη ενότητα στην υποστήριξη του Κιέβου.
Ο πρώην αρχηγός της Γαλλίας υπενθύμισε ότι επικοινώνησε πολύ με τον Ρώσο πρόεδρο Putin και πιστεύει ότι η ενιαία θέση των Ευρωπαίων «θα τον κάνει να συλλογιστεί».
«Η μόνη δυνατή απάντηση είναι να δείξουμε ότι είμαστε με τους Ουκρανούς με απόλυτη αλληλεγγύη, ότι τους παρέχουμε όλη την απαραίτητη υποστήριξη, χωρίς να συμμετέχουμε εμείς οι ίδιοι σε καμία μάχη», είπε ο Francois Hollande.
Ο Francois Hollande εξέφρασε την ελπίδα ότι η Γερμανία θα «δράσει πιο γρήγορα για να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της» προς τους Ουκρανούς.
Η Γαλλία, είπε, θα πρέπει να παράσχει όσο το δυνατόν περισσότερη στρατιωτική βοήθεια, «συμπεριλαμβανομένου του πιο εξελιγμένου εξοπλισμού».
Μιλώντας για τις ευρωπαϊκές χώρες συνολικά, κάλεσε τους συμμάχους να εξετάσουν τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα όταν αποφασίζουν να στείλουν εξοπλισμό ή να παράσχουν άλλη βοήθεια.

National Interest: Μόλις σε μια εβδομάδα καταστράφηκαν 3 Abrams, είναι σοκ για τις ΗΠΑ, νεκροταφείο η Ουκρανία για τα Abrams 

Οι αυξανόμενες απώλειες των αρμάτων μάχης M1 Abrams στην Ουκρανία έδειξαν ότι δεν είναι καλύτερα από άλλα άρματα μάχης, τόνισε το αμερικανικό περιοδικό National Interest.
«Σε λιγότερο από μία εβδομάδα, η Ουκρανία έχασε τρία αμερικανικά άρματα μάχης M1 Abrams στη μάχη».
Παρά τις θαρραλέες δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων για τον υποτιθέμενο καθοριστικό ρόλο του Abrams στο πεδίο της μάχης, τα αμερικανικά άρματα μάχης δεν ανταποκρίθηκαν στις υψηλές προσδοκίες.
Οι Ουκρανοί είναι πολύ συνηθισμένοι στη σοβιετική τεχνολογία, γι' αυτό δεν μπορούν γρήγορα να ελέγξουν τα δυτικά τανκς.
Το National Interest συμφώνησε με τα λόγια του γραμματέα Τύπου του Κρεμλίνου ότι τα Abrams θα καούν όπως όλα τα άλλα τεθωρακισμένα οχήματα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
«Η Ουκρανία έχει γίνει νεκροταφείο τανκς και τρία M1 Abrams είναι απλώς νέα πτώματα, ανεξάρτητα από το τι λέει ο αμερικανικός στρατός για αυτά», κατέληξε το National Interest.
Το M1 Abrams είναι το κύριο άρμα μάχης των Ηνωμένων Πολιτειών, η σειριακή παραγωγή ξεκίνησε το 1980.
Είναι σε υπηρεσία με τον Αμερικανικό Στρατό και το Σώμα Πεζοναυτών, καθώς και με τις ένοπλες δυνάμεις της Αιγύπτου, της Αυστραλίας, του Μαρόκου και ορισμένων κρατών της Μέσης Ανατολής.
Το M1 Abrams είναι ένα από τα βαρύτερα άρματα μάχης, το βάρος μάχης του ξεπερνά τους 62 τόνους.
Είναι εξοπλισμένο με κάνη λείας οπής 120 χλστ.
Το τανκς έχει ισχυρή θωράκιση μόνο μπροστά, ισχυρό κινητήρα με υψηλή κατανάλωση καυσίμου και ακτινοβολία θερμότητας, χειροκίνητη φόρτωση του όπλου αντί για αυτόματη, ευάλωτο πρόσθετο κινητήρα και υψηλή τιμή.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποσχέθηκαν να μεταφέρουν 31 Abrams στο Κίεβο
Την ίδια στιγμή, όπως έγραψε η Wall Street Journal, Ουκρανοί αξιωματούχοι παραδέχτηκαν ότι η εμφάνιση αυτών των οχημάτων στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν θα μπορούσε να αλλάξει την κατάσταση στο μέτωπο.

Andrey Kelin (Ρώσος διπλωμάτης): Οι Βρετανοί χειρίζονται τους Strom Shadow για τους Ουκρανούς - Έχουν τη μεγαλύτερη εμπλοκή από κάθε άλλο κράτος του ΝΑΤΟ

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει τη μεγαλύτερη εμπλοκή στη στρατιωτική σύγκρουση στην Ουκρανία από κάθε άλλο κράτος – μέλος του ΝΑΤΟ υποστηρίζει ο Ρώσος πρέσβης στο Λονδίνο, Andrey Kelin.
«Υπάρχουν Βρετανοί στρατιώτες στην Ουκρανία.
Η παρουσία ειδικών δυνάμεων εκεί, και συγκεκριμένα εκπαιδευτών, οι οποίοι για παράδειγμα, εκπαιδεύουν Ουκρανούς στρατιωτικούς γιατρούς, έχει επιβεβαιωθεί επίσημα.
Γνωρίζουμε ότι αυτοί οι εκπαιδευτές εκπαιδεύουν τις ειδικές δυνάμεις και πολλές άλλες μονάδες.
Είναι επίσης πολύ σαφές ότι η εκτόξευση πυραύλων μεγάλης εμβέλειας Storm Shadow απαιτεί απαραίτητα τη συμμετοχή ειδικών και μόνο οι Βρετανοί μπορούν να παίξουν αυτόν τον ρόλο, επειδή πρόκειται για μια πολύ εξελιγμένη τεχνολογία και είναι αδύνατο να φανταστεί κανείς ότι ο ουκρανικός στρατός μπορεί να τη χειριστεί.
Διαφορετικά, οι Ουκρανοί θα πρέπει να υποβληθούν σε πολύ μακρά χρονικά ειδική εκπαίδευση, κάτι που δεν είναι ρεαλιστικό» επισήμανε ο Kelin.
«Ως εκ τούτου, μπορούμε ξεκάθαρα να πούμε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο εμπλέκεται βαθιά στην ουκρανική σύγκρουση, ίσως πολύ περισσότερο από τα υπόλοιπα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ», επεσήμανε ο Kelin.

Οι Γερμανοί σε ποσοστό 61% φοβούνται πόλεμο και λένε όχι στην αποστολή πυραύλων Taurus στην Ουκρανία

Σχεδόν τα δύο τρίτα των Γερμανών, ή το 61%, αντιτίθενται στην αποστολή πυραύλων Taurus στην Ουκρανία, ενώ το 29% θα την υποστήριζε, σύμφωνα με δημοσκόπηση για τον τηλεοπτικό σταθμό ARD.
Το ποσοστό εκείνων που υποστηρίζουν τις προμήθειες πυραύλων συρρικνώθηκε κατά 7% σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2023, ενώ το αντίστοιχο όσων αντιτίθενται σε αυτό αυξήθηκε κατά 9%.
Το 62% των 1.288 ερωτηθέντων δήλωσε ότι φοβάται πως η Γερμανία μπορεί να βρεθεί να συρθεί στη σύγκρουση στην Ουκρανία.
Το 70% φοβάται ότι η Γερμανία παρακολουθείται από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες.
Το 74% εγκρίνει την αύξηση των αμυντικών δαπανών έως και 2% επί του ΑΕΠ.
Στις 4 Μαρτίου, ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz επανέλαβε την άρνησή του να προμηθεύσει πυραύλους Taurus στην Ουκρανία και τόνισε ότι τέτοιες αποφάσεις αποκλείονται επειδή θα απαιτούσε τη συμμετοχή γερμανικών στρατευμάτων.
Παρόλα αυτά, η παράταξη των Χριστιανοδημοκρατικών και Χριστιανοκοινωνικών Ενώσεων (CDU/CSU) θα θέσει για άλλη μια φορά ψήφισμα για τις προμήθειες των Taurus σε κοινοβουλευτική ψηφοφορία.

Παραδοχή Ουκρανών: Πολεμούν στο πλευρό μας μισθοφόροι από 50 κράτη

Στην παραδοχή ότι μισθοφόροι από 50 κράτη πολεμούν στο πλευρό των Ουκρανών προχώρησε η Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας.
«Σήμερα είναι η επέτειος της δημιουργίας της διεθνούς λεγεώνας της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας.
Η λεγεώνα ένωσε εθελοντές από περισσότερες από 50 χώρες του κόσμου» αναφέρουν οι Ουκρανοί.
Όπως αναφέρεται, ανάμεσα στους μισθοφόρους είναι «μαχητές, βετεράνοι δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων και άλλες στρατιωτικές μονάδες» από τις ΗΠΑ, τη Μεγάλη Βρετανία, την Αυστραλία, τη Δανία καθώς και από κράτη στην Ευρώπη, στην Ασία, στην Αφρική και στη Νότια Αμερική.
Από την πλευρά τους οι Ρώσοι υποστηρίζουν πως στο ουκρανικό μέτωπο έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 5.800 ξένοι μαχητές, εκ των οποίων οι 1.427 από την Πολωνία, οι 466 από τις ΗΠΑ και οι 344 από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Κατά 16% αυξήθηκαν οι εκατομμυριούχοι στην Ουκρανία στα δύο χρόνια πολέμου με Ρωσία

Διαφθορά και λεηλασία σε όλα τα επίπεδα στην Ουκρανία. Μια τέτοια χώρα δεν μπορεί να κερδίσει έναν πόλεμο εξ ορισμού.
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ο αριθμός των εκατομμυριούχων στην Ουκρανία έχει αυξηθεί κατά 16% κατά τη διάρκεια δύο ετών εχθροπραξιών με τη Ρωσία.
Ο Daniil Getmantsev, επικεφαλής της φορολογικής επιτροπής του ουκρανικού κοινοβουλίου, δήλωσε στο Telegram ότι πρόκειται για εκατομμυριούχους - άτομα με εισόδημα άνω του 1 εκατομμυρίου στο ουκρανικό εθνικό νόμισμα hryvnia (26.000 δολάρια) ετησίως.
Οι συντάκτες του ουκρανικού καναλιού Telegram Black Square καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η διαφθορά στην Ουκρανία έχει αυξηθεί κατά τη διάρκεια του πολέμου σε όλα τα επίπεδα.

Η Σουηδία έγινε στις 7 Μαρτίου το 32ο κράτος – μέλος του ΝΑΤΟ

«Η Σουηδία είναι πλέον  και τυπικά από σήμερα (7/3/2024) το 32ο μέλος του ΝΑΤΟ, παίρνοντας τη θέση που δικαιούται στο τραπέζι μας» αναφέρει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο γενικός γραμματέας του Βορειοατλαντικού Συμφώνου, Jens Stoltenberg.
Ο Stoltenberg υποστηρίζει πως «η ένταξη της Σουηδίας κάνει το ΝΑΤΟ ισχυρότερο, τη Σουηδία πιο ασφαλή και ολόκληρη τη Συμμαχία πιο ασφαλή».
Eνώ σε πανηγυρικό τόνο καταλήγει: «Ανυπομονώ να υψώσω τη σημαία τους στο Αρχηγείο του ΝΑΤΟ τη Δευτέρα (11/3)».

Ρωσία: Η Σουηδία με την ένταξη στο ΝΑΤΟ πήρε την πιο κοντόφθαλμη απόφαση στην ιστορία της

Η ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ είναι μια από τις πιο κοντόφθαλμες αποφάσεις στην ιστορία της, αφού από εδώ και στο εξής θα θεωρείται από τη Ρωσία ως απειλή, δήλωσε υψηλόβαθμος Ρώσος βουλευτής.
«Κατά τη γνώμη μου, η ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, που θα γίνει επίσημα σήμερα, είναι μια από τις πιο απερίσκεπτες και κοντόφθαλμες αποφάσεις της ιστορίας του βασιλείου.
Πρώτον. Ακόμη και όταν ήταν "μισό μέλος" της συμμαχίας , η Σουηδία δεν γινόταν αντιληπτή στη Ρωσία ως απειλή.
Τώρα, θα γίνει. Άρα, το ΝΑΤΟ δεν αποτελεί εγγύηση για την ασφάλεια της Σουηδίας, είναι εγγύηση κινδύνων», δήλωσε ο Konstantin Kosachev, αντιπρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου της Ρωσίας (Άνω Βουλή).
Τόνισε ότι πρόκειται για μια κολοσσιαία απώλεια θέσης για τη Σουηδία.
«Η χώρα και τα όργανά της δεν θα θεωρούνται πλέον ως ουδέτερα και όχι μόνο από τη Ρωσία.
Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά των πραγματικά κυρίαρχων κρατών πρέπει να ξεχαστούν», σημείωσε.

Zelensky: Η Σουηδία είναι καλύτερα προστατευμένη από το ρωσικό κακό μετά την ένταξη στο ΝΑΤΟ

Η Σουηδία είναι «καλύτερα προστατευμένη από το ρωσικό κακό» τώρα που εντάχθηκε επισήμως στο ΝΑΤΟ, δήλωσε ο Zelensky.
Ο Zelensky ελπίζει στο ΝΑΤΟ να προσχωρήσει μελλοντικά και η Ουκρανία,
«Είναι σημαντικό να σημειωθεί σήμερα ότι ακόμη ένα ευρωπαϊκό κράτος καθίσταται καλύτερα προστατευμένο από το ρωσικό κακό», σχολίασε, αναφερόμενος στην ένταξη της σκανδιναβικής χώρας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.
Η Σουηδία έβαλε τέλος σε δύο αιώνες στρατιωτικής ουδετερότητας, υποβάλλοντας αίτημα ένταξης στο ΝΑΤΟ μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Οι ρωσικές δυνάμεις χτύπησαν την Οδησσό

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν μια σχετικά μεγαλύτερη σειρά επιδρομών με drone και πυραύλους με στόχο την Ουκρανία τη νύχτα της 5ης προς 6 Μαρτίου και στις 6 Μαρτίου, συμπεριλαμβανομένων χτυπημάτων στην πόλη της Οδησσού κατά την επίσκεψη του Ουκρανού Προέδρου Zelensky με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανέφερε ότι τη νύχτα της 5ης προς 6 Μαρτίου οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν 5 πυραύλους S-300 από την Περιφέρεια του Donetsk και 42 μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed-136/131 από την Κριμαία…
Η Ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κατέρριψαν 38 drones Shahed πάνω από τις περιφέρειες Dnipropetrovsk, Odesa, Kherson, Khmelnytskyi, Cherkasy, Kharkiv, Vinnytsia και Sumy.

Οι ρώσοι κατέστρεψαν αποθήκη με θαλάσσια μη επανδρωμένα drones

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν ένα χτύπημα πυραύλων υψηλής ακρίβειας σε αποθήκη στο λιμάνι της Οδησσού που χρησιμοποιήθηκε από την Ουκρανία για την προετοιμασία επιθέσεων με θαλάσσια μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Στις 11:40 ώρα Μόσχας στις 6/3/2024, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας πραγματοποίησαν επίθεση με πυραύλους υψηλής ακρίβειας σε υπόστεγο στη βιομηχανική λιμενική συνοικία της πόλης της Οδησσού, το οποίο χρησιμοποιήθηκε από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας για την προετοιμασία θαλασσίων drones.
Ο στόχος της επίθεσης επετεύχθη.
Η εγκατάσταση έχει χτυπηθεί», ανέφερε το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Luhansk_Battle_Map_Draft_March_6_2024.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_March_6_2024.png

West_of_Avdiivka_Battle_Map_Draft_March_6_2024.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_March_6_2024.png

Zaporizhia_Battle_Map_Draft_March_6_2024.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης