Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα επίθεση Biden στην Κίνα – Χρησιμοποιούν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα για να κατασκοπεύουν τους Αμερικανούς

Νέα επίθεση Biden στην Κίνα – Χρησιμοποιούν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα για να κατασκοπεύουν τους Αμερικανούς
Φανταστείτε αν υπήρχαν χιλιάδες κινεζικά οχήματα στους αμερικανικούς δρόμους που θα μπορούσαν να απενεργοποιηθούν αμέσως από κάποιον στο Πεκίνο
Σε μια απίστευτη καταγγελία προχώρησε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden, ο οποίος ανέφερε ότι ανησυχεί ότι η Κίνα θα χρησιμοποιήσει τα αυτοκίνητά της για να κατασκοπεύει Αμερικανούς - και ότι η χώρα θα μπορούσε ακόμη και να απενεργοποιήσει εξ αποστάσεως τις λειτουργίες των αυτοκινήτων.
Ο Biden ανακοίνωσε ότι η κυβέρνησή του ξεκινά έρευνα για αυτοκινητοβιομηχανίες από «χώρες ανησυχίας», αναφέροντας αποκλειστικά την Κίνα.
Ο υπουργός Εμπορίου θα ηγηθεί της ευθύνης για τον προσδιορισμό των κινδύνων της ξένης τεχνολογίας στα καθημερινά αυτοκίνητα των Αμερικανών και θα αναλάβει δράση, εάν χρειαστεί, για την προστασία της εθνικής ασφάλειας, ανέφερε.
«Αυτά τα αυτοκίνητα είναι συνδεδεμένα με τα τηλέφωνά μας, με συστήματα πλοήγησης, με κρίσιμες υποδομές και με τις εταιρείες που τα κατασκεύασαν», είπε ο Biden στη δήλωσή του.
«Τα συνδεδεμένα οχήματα από την Κίνα θα μπορούσαν να συλλέξουν ευαίσθητα δεδομένα για τους πολίτες μας και την υποδομή μας και να στείλουν αυτά τα δεδομένα πίσω στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας».

Στο ίδιο μονοπάτι και οι ΗΠΑ

Σύμφωνα με τον Biden η Κίνα θέτει κατευθυντήριες γραμμές για τα αμερικανικά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στη χώρα, οπότε γιατί η Αμερική να μην κάνει το ίδιο;
Μία κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία που αναδεικνύεται ως κυρίαρχη δύναμη στην παγκόσμια αγορά αυτοκινήτου είναι η BYD, η οποία ξεπέρασε την Tesla ως τον μεγαλύτερο πωλητή EV στον κόσμο πέρυσι.
Η επιτυχία της Κίνας στον κόσμο των EV έρχεται καθώς οι πωλήσεις των αυτοκινήτων στις ΗΠΑ πέφτουν.
Ωστόσο, η BYD είπε ότι δεν σκοπεύει να έρθει στις ΗΠΑ, παρά τη διεθνή επέκτασή της σε άλλες χώρες, όπως το Μεξικό, σύμφωνα με το Yahoo.
«Δεν σχεδιάζουμε να έρθουμε στις ΗΠΑ», δήλωσε στο Yahoo Finance η Stella Li, εκτελεστική αντιπρόεδρος της BYD και διευθύνουσα σύμβουλος της BYD Americas.
«Είναι μια ενδιαφέρουσα αγορά, αλλά είναι πολύ περίπλοκη».
Η υπουργός Εμπορίου Gina Raimondo είπε ότι η έρευνα σχεδιάστηκε για να προχωρήσει στην αγορά — «πριν διαδοθούν ευρέως τα οχήματα κινεζικής κατασκευής» στις ΗΠΑ.
«Φανταστείτε αν υπήρχαν χιλιάδες κινεζικά οχήματα στους αμερικανικούς δρόμους που θα μπορούσαν να απενεργοποιηθούν αμέσως από κάποιον στο Πεκίνο», είπε η Raimondo, σύμφωνα με το Associated Press.
«Δεν χρειάζεται πολλή φαντασία για να καταλάβουμε πώς ένας ξένος αντίπαλος όπως η Κίνα με πρόσβαση σε τέτοιου είδους πληροφορίες σε κλίμακα θα μπορούσε να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την εθνική ασφάλεια και την ιδιωτική ζωή των πολιτών των ΗΠΑ», πρόσθεσε η Raimondo.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης