Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Στο στόχαστρο της Επ. Κεφαλαιαγοράς η OpenAI και ο Altman

ΗΠΑ: Στο στόχαστρο της Επ. Κεφαλαιαγοράς η OpenAI και ο Altman
Οι αμερικανικές αρχές ερευνούν το αν εξαπατήθηκαν οι επενδυτές
Σχετικά Άρθρα
Στο στόχαστρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC) των ΗΠΑ μπαίνει η OpenAI και ο CEO της, Sam Altman, για να ερευνηθεί αν παραπλάνησαν τους επενδυτές.
Η ρυθμιστική αρχή ζήτησε ήδη να ελέγξει τις εσωτερικές επικοινωνίες του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, αποστέλλοντας κλήτευση στην OpenAI τον Δεκέμβριο, όπως μεταδίδει και η Wall Street Journal.
Είχε προηγηθεί η απόφαση του ΔΣ της εταιρείας τον Νοέμβριο 2023 να απολύσει τον Sam Altman από τη θέση του CEO και να τον απομακρύνει από το διοικητικό συμβούλιο. Τότε, οι διευθυντές είχαν τονίσει ότι «δεν ήταν σταθερά ειλικρινής στις επικοινωνίες του» χωρίς να υπάρξει διασταύρωση.
Ωστόσο, ο ίδιος επέστρεψε ως CEO σε λιγότερο από δύο εβδομάδες στο πλαίσιο μιας συμφωνίας που περιλάμβανε επίσης την ανασυγκρότηση του διοικητικού συμβουλίου χωρίς τη δική του συμμετοχή.
Αυτό το πισογύρισμα και οι αλληλοκατηγορίες μπήκαν στο μικροσκόπιο των αξιωματούχων της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, που θέτει το νομοθετικό πλαίσιο που απαγορεύει στις εταιρείες να παραπλανούν τους επενδυτές, ανεξαρτήτως αν οι χρηματοδότες αναζητούν κεφάλαια σε δημόσιες ή ιδιωτικές αγορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης