Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανατροπή στο θρίλερ της OpenAI - O σταρ της Silicon Valley, Sam Altman επιστρέφει στη θέση του CEO

tags :
Ανατροπή στο θρίλερ της OpenAI - O σταρ της Silicon Valley, Sam Altman επιστρέφει στη θέση του CEO
H εταιρεία συμφώνησε κατ' αρχήν να ανασυγκροτήσει εν μέρει το διοικητικό συμβούλιο που τον είχε παύσει
Σχετικά Άρθρα
(upd) Ανατροπή στο διοικητικό θρίλερ της OpenAI, της start-up που ανέπτυξε το ChatGPT και αναμένεται ότι η διοίκησή της θα αλλάξει ριζικά.
H OpenAI η οποία ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι κατέληξε σε συμφωνία για την επιστροφή του σταρ της Silicon Valley Sam Altman στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, λίγες ημέρες μετά την απομάκρυνσή του, ολοκληρώνοντας μια μαραθώνια συζήτηση για το μέλλον της νεοφυούς επιχείρησης που βρίσκεται στο επίκεντρο της έκρηξης της τεχνητής νοημοσύνης.
Εκτός από την επιστροφή του Altman, η εταιρεία συμφώνησε κατ' αρχήν να ανασυγκροτήσει εν μέρει το διοικητικό συμβούλιο που τον είχε παύσει.
Ο πρώην συνδιευθύνων σύμβουλος της Salesforce Bret Taylor και ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Larry Summers θα πλαισιώσουν τον διευθύνοντα σύμβουλο της Quora και νυν διευθυντή Adam D'Angelo, δήλωσε η OpenAI.
Ο Sam Altman ανέφερε σε ανάρτησή του στο X: "ανυπομονώ να επιστρέψω στην openai".
Η OpenAI τη Δευτέρα είχε ορίσει τον πρώην επικεφαλής της Twitch, Emmett Shear, ως προσωρινό διευθύνοντα σύμβουλο, ενώ ο απερχόμενος επικεφαλής Altman είχε δηλώσει ότι θα μετακομίσει στη χρηματοδότρια Microsoft.

Ο Greg Brockman στενός του συνεργάτης και πρώην πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου που τον ακολούθησε στην Microsoft, ανακοίνωσε επίσης την επιστροφή του.

Πρωτοπόρος στην τεχνητή νοημοσύνη

Η OpenAI ιδρύθηκε το 2015 ως εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Εκτοτε, συνεταιρίσθηκε με την Microsoft που έχει επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια και παρέχει πρόσβαση στην υποδομή της η οποία επιτρέπει στην start up την ανάπτυξη όλο και πιο προωθημένων μοντέλων ης Τεχνητής Νοημοσύνης (AI).
Η Microsoft κατέχει επίσης μειοψηφικό πακέτο μετοχών του ιδιωτικού κλάδου της OpenAI (49%) που ελέγχεται από το αρχικό ίδρυμα.


Η ανταρσία των εργαζομένων

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη, εκατοντάδες εργαζόμενοι της OpenAI, συμπεριλαμβανομένου του συνιδρυτή Ilya Sutskever, υπέγραψαν μια επιστολή που απαιτούσε είτε να παραιτηθούν τα εναπομείναντα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της OpenAI, είτε οι εν λόγω εργαζόμενοι της OpenAI να ενταχθούν στο νέο εγχείρημα του Sam Altman στη Microsoft, ανέφερε το Wired.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης