Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο κλαμπ των τρισεκατομμυριούχων της Wall Street η Berkshire Hathaway του Buffett

Στο κλαμπ των τρισεκατομμυριούχων της Wall Street η Berkshire Hathaway του Buffett
Ακολουθεί τον δρόμο που χάραξαν οι Apple, Amazon, Alphabet, Microsoft, Tesla, Nvidia
Σχετικά Άρθρα
Το ορόσημο του 1 τρισεκ. δολαρίων αναμένεται να ξεπεράσει μέσα στις επόμενες συνεδριάσεις η κεφαλαιοποίηση της Berkshire Hathaway του θρυλικού επενδυτή Warren Buffet, μετά τα «εκρηκτικά» κέρδη για το δ' τρίμηνο του έτους.
Συγκεκριμένα, η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας επί του παρόντος διαμορφώνεται σε περίπου 910 δισεκ. δολάρια, με άνοδο περίπου 20% από τις αρχές του έτους (μετοχή κατηγορίας Α).
H Berkshire Hathaway ανακοίνωσε μεγάλη αύξηση των λειτουργικών κερδών της για το τέταρτο τρίμηνο, χάρη στα τεράστια κέρδη στην ασφαλιστική της δραστηριότητα, ενώ η ρευστότητά της έφτασε σε επίπεδα ρεκόρ. Η εταιρεία ανακοίνωσε λειτουργικά κέρδη -τα οποία περιλαμβάνουν τα κέρδη της απο τις επενδύσεις σε ασφαλιστικές, σιδηροδρομικές και επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας- ύψους 8,481 δισεκ. δολαρίων στο τελευταίο τρίμηνο του 2023. H αύξηση σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους που τα λειτουργικά κέρδη ήταν 6,625 δισεκατομμύρια δολάρια έφτασε το 28%.
Για το σύνολο του 2023, τα λειτουργικά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 37,350 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 17% έναντι ποσού 30,853 δισ. δολάρια του προηγούμενου έτους.
Τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρείας ανήλθαν σε 167,6 δισ. δολάρια το τέταρτο τρίμηνο, ένα επίπεδο ρεκόρ που ξεπερνά τα 157,2 δισ. δολάρια του προηγούμενου τριμήνου.
Βέβαια, η Berkshire δεν είναι η πρώτη εταιρεία που σπάει το «φράγμα» του 1 τρισεκ. δολαρίων κεφαλαιοποίησης, καθώς η αρχή έχει ήδη γίνει από τις Apple, Amazon, Alphabet, Microsoft, Tesla, πρόσφατα την Nvidia στις ΗΠΑ αλλά και τη Saudi Aramco στη Σαουδική Αραβία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης