Τελευταία Νέα
Διεθνή

Munger (Berkshire Hathaway): Όσο εγώ, στα 99 μου, σφύζω από ζωή, άλλο τόσο θα πέσει ο πληθωρισμός…

Munger (Berkshire Hathaway): Όσο εγώ, στα 99 μου, σφύζω από ζωή, άλλο τόσο θα πέσει ο πληθωρισμός…
Με λίγα λόγια, μην ελπίζετε σε πτώση των τιμών…
Σε ηλικία 99 ετών, ο αντιπρόεδρος της Berkshire Hathaway Inc. και «δεξί χέρι» του Warren Buffet, Charlie Munger, έζησε σημαντικά γεγονότα και, φυσικά, υπήρξε μάρτυρας πολλών οικονομικών κύκλων.
Παρά την τεράστια εμπειρία και την ειλικρινή του φύση, ξεχωρίζει για την αισιοδοξία… του.
Γνωστός για το οξυδερκές πνεύμα του, ο Munger δεν σταματά να τρολάρει...
«Αν μπορώ να είμαι αισιόδοξος στα 99 μου, σχεδόν νεκρός, σίγουρα εσείς οι υπόλοιποι μπορείτε να διαχειριστείτε λίγο πληθωρισμό» είπε.
Με λίγα λόγια, μην ελπίζετε σε πτώση των τιμών…
Ο πληθωρισμός αποτελεί κύριο θέμα συζήτησης, με τις άμεσες και μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του να τυγχάνουν ζήτημα συνεχούς ανάλυσης στους παγκόσμιους χρηματοπιστωτικούς κύκλους.
Πρόσφατη έκθεση του Reuters έδειξε φαινομενική ανακούφιση καθώς ο υποκείμενος πληθωρισμός στις ΗΠΑ έδειξε σημάδια ελάφρυνσης τον Αύγουστο.
Εξαιρουμένων των τιμών των τροφίμων και της ενέργειας, ο ετήσιος ρυθμός πληθωρισμού έπεσε κάτω από το 4% για πρώτη φορά εδώ και δύο χρόνια.
Αυτή η εξέλιξη έδωσε θετικό αποτέλεσμα και θεωρήθηκε θετική είδηση για την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.
Όμως η μάχη με τις αυξήσεις στις τιμές παραμένει μια διαρκής πρόκληση.
Μπροστά σε οικονομικές ανησυχίες όπως ο πληθωρισμός, η δήλωση του Munger είναι μια ήπια υπενθύμιση για τη διατήρηση της προοπτικής.
Ενώ ο πληθωρισμός μπορεί να δημιουργήσει προκλήσεις, η αισιοδοξία του Munger στην ηλικία του υπογραμμίζει ότι τα εμπόδια της ζωής πάντα θα είναι εκεί και οφείλουμε να τα ξεπερνάμε.
Η οπτική του δεν έχει τις ρίζες της στην αφέλεια.
Αναγνωρίζει τις δυσκολίες της ζωής και τη σημασία της διαχείρισης των προσδοκιών.
«Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να είσαι ευτυχισμένος από το να περιορίζεις τις προσδοκίες σου», είπε.
«Είναι πολύ πιο εύκολο από το να θέτεις συνεχώς ανέφικτους στόχους».
Για τους ανθρώπους που διστάζουν να επενδύσουν λόγω του πληθωρισμού, είναι σημαντικό να αναγνωρίσουν την άνευ προηγουμένου πρόοδο που έχει επιτευχθεί και τις διαθέσιμες ευκαιρίες.
Ο κόσμος έχει εξελιχθεί με τρόπο που παλαιότερο φαινόταν αδιανόητο να συμβεί, με εγχειρήματα στα αχαρτογράφητα βασίλεια του Διαστήματος, την έκρηξη της τεχνητής νοημοσύνης και την εξέλιξη της τεχνολογικής προόδου.
Οι startup προσφέρουν ένα παράθυρο σε αυτόν τον συναρπαστικό κόσμο, με τη δυνατότητα όχι μόνο να αλλάξουν ζωές αλλά και να προσφέρουν σημαντικές οικονομικές αποδόσεις.
Υπάρχουν μυριάδες startups στις οποίες μπορείτε να επενδύσετε σήμερα για μόλις 100 δολ., επιτρέποντας σε οποιονδήποτε να είναι μέρος του επόμενου μεγάλου «Μονόκερου».

Για την Ενέργεια…

Παράλληλα, ο Munger δίνει πιθανές απαντήσεις σε μερικά από τα πιο πιεστικά ζητήματα του πολιτισμού, ιδιαίτερα στην ενέργεια.
«Το να έχουμε απαντήσεις σε κύρια τεχνικά προβλήματα, προβλήματα πολιτισμικά, τα οποία όλα σχετίζονται με την ενέργεια, δεν είναι μικρό όφελος για την ανθρωπότητα» είπε.
«Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχουμε ως ανθρωπότητα, αλλά φυσικά είμαι αισιόδοξος».
Πέρα από τις χρηματοπιστωτικές αγορές και τις τεχνολογικές λύσεις, η αισιοδοξία του Munger παίρνει μια ευρύτερη μορφή.
Εκφράζει την ευχαρίστησή του να βλέπει ανθρώπους ειδικά από περιοχές όπως η Κίνα και η Ινδία να σταδιοδρομούν μέσα από καθαρή προσπάθεια και ταλέντο.
Αυτή η παγκόσμια πρόοδος, κατά την άποψη του Munger, δεν είναι απλώς απόδειξη της ανθρώπινης ανθεκτικότητας αλλά και πηγή γνήσιας ευχαρίστησης.
Αντανακλά την ικανότητα της ανθρωπότητας να αναπτύσσεται και να ευδοκιμεί εν μέσω αντιξοοτήτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης