Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φιάσκο οι έρευνες για δολιοφθορά στους αγωγούς Nord Stream - Η Δανία έκλεισε την έρευνα - Ρωσία: Παραλογισμός...

Φιάσκο οι έρευνες για δολιοφθορά στους αγωγούς Nord Stream - Η Δανία έκλεισε την έρευνα - Ρωσία: Παραλογισμός...
Μόνο οι Γερμανοί ερευνητές συνεχίζουν την έρευνα για τις εκρήξεις
Σχετικά Άρθρα
(upd) Σε φιάσκο εξελίχθηκαν οι έρευνες για τη δολιοφθορά στους αγωγούς Nord Stream, με τη Δανία να σταματά την έρευνα και τη Ρωσία να κάνει λόγο για σκόπιμη, παράλογη απόφαση. 
Συγκεκριμένα, η Δανία ανακοίνωσε ότι έθεσε στο αρχείο την έρευνά της σχετικά με τις εκρήξεις που σημειώθηκαν το 2022 στους αγωγούς Nord Stream που μεταφέρουν ρωσικό αέριο στη Γερμανία - το δεύτερο κράτος που το πράττει μετά τη Σουηδία, που επίσης έκλεισε μια ξεχωριστή έρευνα.
«Δεν υπάρχουν επαρκείς λόγοι για την άσκηση ποινικής δίωξης στη Δανία... ως εκ τούτου, η αστυνομία της Κοπεγχάγης αποφάσισε να ολοκληρώσει την ποινική έρευνα για τις εκρήξεις», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομία της χώρας.

Συνεχίζουν την έρευνα οι Γερμανοί

Μόνο οι Γερμανοί ερευνητές συνεχίζουν την έρευνα για τις εκρήξεις - οι οποίες προκάλεσαν ζημιές στους αγωγούς Nord Stream 1 και 2 αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων που μεταφέρουν φυσικό αέριο κάτω από τη Βαλτική Θάλασσα τον Σεπτέμβριο του 2022.
Η Ρωσία και η Δύση αλληλοκατηγορούνται, ενώ αμφότερες αρνούνται την εμπλοκή τους.
Η γερμανική κυβέρνηση "ενδιαφέρεται πολύ" να βρει την άκρη του νήματος των εκρήξεων που προκάλεσαν ρήξη στους αγωγούς Nord Stream το 2022, δήλωσε εκπρόσωπος στο Βερολίνο τη Δευτέρα, αφού η Δανία έγινε η τελευταία χώρα που τερμάτισε την έρευνά της για το θέμα, αναφέρει το Reuters.

Η αντίδραση του Κρεμλίνου

Το Κρεμλίνο απάντησε στην απόφαση της Δανίας να σταματήσει την έρευνα για τις εκρήξεις του αγωγού Nord Stream 2 το 2022, λέγοντας ότι είναι μια απόφαση "κοντά στον παραλογισμό".
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov, δήλωσε ότι η Δανία είχε αναγνωρίσει ότι οι εκρήξεις ήταν μια προμελετημένη πράξη δολιοφθοράς, αλλά αποφάσισε να μην προχωρήσει την έρευνα ούτως ή άλλως, επειδή η υπόθεση αφορούσε στενούς συμμάχους της Κοπεγχάγης.
Τόνισε ότι η Δανία είχε αρνηθεί αιτήματα για παροχή πληροφοριών σχετικά με την έρευνά της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης