Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο πολεμοχαρής Borrell καλεί την Ευρώπη να προετοιμαστεί για μία «παρατεταμένη περίοδο έντασης» με τη Ρωσία

Ο πολεμοχαρής Borrell καλεί την Ευρώπη να προετοιμαστεί για μία «παρατεταμένη περίοδο έντασης» με τη Ρωσία

Τι επισημαίνει σε άρθρο του για την ισπανική εφημερίδα Ideal – Προειδοποιεί ότι η Δύση έχει απέναντί της τον Παγκόσμιο Νότο

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Josep Borrell, αναπαράγοντας την αντιρωσική υστερία, κάλεσε την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024 την Ευρωπαϊκή Ένωση να προετοιμαστεί για μια μακρά «περίοδο έντασης» στις σχέσεις με τη Ρωσία στο πλαίσιο της σύγκρουσης μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Ουκρανίας.
Σε άρθρο του για την ισπανική εφημερίδα Ideal, κάλεσε την ΕΕ να παράσχει στην Ουκρανία «εγγυήσεις ασφαλείας» προκειμένου να αυξήσει τη σταθερότητά σε όλα τα μέτωπα στη σύγκρουσή της με τη Ρωσική Ομοσπονδία.
Ανέφερε επίσης την ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαική Ενωση ως μία από αυτές τις εγγυήσεις.
«Δώστε εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία για να ενισχύσει την ανθεκτικότητά της σε όλα τα μέτωπα, γνωρίζοντας ότι η καλύτερη από αυτές τις εγγυήσεις είναι η ένταξη στην ΕΕ... Προετοιμαστείτε για μια μακρά περίοδο έντασης με τη Ρωσία, η οποία μπορεί να υποκύψει στον πειρασμό να προκαλέσει πολιτικά και στρατιωτικά τους άλλους γείτονές της, ορισμένοι από τους οποίους είναι μέλη του ΝΑΤΟ», είπε ο Borrell.
Ο πολιτικός πρόσθεσε ότι οι αμυντικές πρωτοβουλίες της ΕΕ πρέπει να είναι βιώσιμες και επίσης να λαμβάνουν υπόψη ότι η εμπλοκή των ΗΠΑ στην ευρωπαϊκή ασφάλεια «μπορεί να αλλάξει στο μέλλον».
Ο Borrell κάλεσε επίσης την Ευρώπη να αναπτύξει μια στρατηγική για τις σχέσεις τβης με τον Παγκόσμιο Νότο.
«Οι χώρες του Παγκόσμιου Νότου έχουν τη δική τους δυναμική, οι συγκρούσεις στην Ουκρανία και τη Λωρίδα της Γάζας έχουν διευρύνει τον πολιτικό τους χώρο και οι κατηγορίες για διπλά μέτρα και σταθμά (σ.σ. εκ μέρους της Δύσης) έχουν ενταθεί.
Ο κόσμος δεν έχει πλέον στο επικεντρό του τη Δύση, επισημαίνει, αλλά πρέπει να αποτρέψουμε στη Μέση Ανατολή η εναντίωση κατά της Δύσης να δημιουργεί συμμαχία κατά της Ουκρανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης