Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βαρέλι δίχως πάτο η Ουκρανία - Το ΔΝΤ θα εκταμιεύσει δόση 900 εκατ. ευρώ - Άφαντη η βοήθεια των ΗΠΑ

Βαρέλι δίχως πάτο η Ουκρανία - Το ΔΝΤ θα εκταμιεύσει δόση 900 εκατ. ευρώ - Άφαντη η βοήθεια των ΗΠΑ
Η Ουκρανία αναμένει να καταλήξει σε συμφωνία με το προσωπικό του ΔΝΤ σήμερα Πέμπτη
Να ρίχνουν χρήματα στο...βαρέλι χωρίς πάτο της Ουκρανίας εξακολουθούν οι Δυτικοί.

Η Ουκρανία βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για να λάβει την επόμενη εκταμίευση 900 εκατομμυρίων δολαρίων από το δάνειο των 15,6 δισ. δολαρίων, μια ώθηση για τον προϋπολογισμό της χώρας που έχει πληγεί από τον πόλεμο και μια ψήφο εμπιστοσύνης καθώς η βοήθεια των ΗΠΑ παραμένει άφαντη, όπως μεταδίδει το Bloomberg.
Η Ουκρανία αναμένει να καταλήξει σε συμφωνία με το προσωπικό του ΔΝΤ σήμερα Πέμπτη, σύμφωνα με αξιωματούχους με γνώση των συνομιλιών, οι οποίοι ζήτησαν να μην κατονομαστούν καθώς η συμφωνία δεν έχει οριστικοποιηθεί.
Θα πρέπει ακόμη να επικυρωθεί από το εκτελεστικό συμβούλιο του Ταμείου, ένα βήμα, που συμφωνίες όπως αυτή, σχεδόν πάντα ξεπερνούν χωρίς πρόβλημα.

Άφαντη η βοήθεια των ΗΠΑ
 
Η συμφωνία έρχεται σε συνέχεια των συζητήσεων των τελευταίων δύο εβδομάδων σχετικά με το πώς το Κίεβο θα μπορέσει να χρηματοδοτήσει τις δραστηριότητές του σε περίπτωση που δεν υπάρξει χρηματοδότηση από τις ΗΠΑ, η οποία είναι μπλοκαρισμένη στο Κογκρέσο.
Τα σχέδια αυτά - που έχουν ως στόχο να δείξουν ότι η Ουκρανία μπορεί να συνεχίσει να εξυπηρετεί τα χρέη της - περιλαμβάνουν διευρυμένες πωλήσεις εγχώριων ομολόγων, αυξήσεις φόρων και περικοπές δαπανών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης