Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ο Biden κάνει τα πάντα για να κερδίσει τις εκλογές – Χαρίζει φοιτητικά χρέη 1,2 δισ. δολαρίων

ΗΠΑ: Ο Biden κάνει τα πάντα για να κερδίσει τις εκλογές – Χαρίζει φοιτητικά χρέη 1,2 δισ. δολαρίων
Ενόψει εκλογών τον Νοέμβριο 2024, η κυβέρνηση του Biden διαγράφει φοιτητικά χρέη
Σχετικά Άρθρα
Σε διαγραφή φοιτητικών δανείων συνολικού ύψους 1,2 δισεκ. δολαρίων, θα προχωρήσει η κυβέρνηση του Joe Biden στις ΗΠΑ, μέσω του προγράμματος «The Saving on a Valuable Education (SAVE)».
Σύμφωνα με το CNBC, το μέτρο θα διευκολύνει σχεδόν 153.000 δανειολήπτες που έχουν υποβάλλει αίτηση συμμετοχής στο νέο πρόγραμμα. Η διαγραφή χρέους γίνεται συνήθως μετά από 20 ή 25 χρόνια τακτικών πληρωμών και με γνώμονα εισοδηματικά κριτήρια. Μέσω του SAVE, όμως, άτομα που έλαβαν δάνειο έως 12.000 δολάρια θα μπορούν να διαγράψουν το χρέος τους μετά από μόλις 10 χρόνια.
Η κυβέρνηση Biden, ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου 2024, έχει κινήσει γη και ουρανό για να κερδίσει μία ακόμη τετραετία μετά την τρέχουσα, κατά την οποία οι ΗΠΑ έγιναν και με τη βούλα η πιο υπεχρεωμένη χώρα του πλανήτη, ενώ η αμερικανική κοινωνία μαστίζεται από ανισότητες και μετανάστευση. Την ίδια στιγμή, μέσω της αμερικανικής δικαιοσύνης, η Ουάσιγκτον προσπαθεί με πρωτοφανή μέτρα -όπως το πρόσφατο πρόστιμο 300+ εκατ. δολαρίων- να εμποδίσει την υποψηφιότητα του Ρεπουμπλικάνου Donald Trump, ο οποίος είναι και το φαβορί των εκλογών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης