Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Στο 11,2% η ετήσια αύξηση του χρέους των αμερικανικών νοικοκυριών από πιστωτικές κάρτες - Στο 18,03% έφτασε το μέσο επιτόκιο

tags :
ΗΠΑ: Στο 11,2% η ετήσια αύξηση του χρέους των αμερικανικών νοικοκυριών από πιστωτικές κάρτες - Στο 18,03% έφτασε το μέσο επιτόκιο
Με καλπάζοντες ρυθμούς αυξάνεται το χρέος πιστωτικών καρτών στις ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα

Οι αμερικανοί καταναλωτές, αντιμέτωποι με την αύξηση των τιμών λόγω πληθωρισμού, συνεχίζουν να προσφεύγουν στο πλαστικό χρήμα για να τα βγάλουν πέρα.
Το συνολικό καταναλωτικό χρέος της αμερικανικής οικονομίας αυξήθηκε κατά 23,8 δισεκατομμύρια δολάρια επιπλέον τον Ιούλιο φτάνοντας σστα 4,644 τρισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Federal Reserve.
Σε ετήσια βάση, το χρέος των καταναλωτών αυξήθηκε κατά 6,2%, κόβοντας ταχύτητα σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες, πιθανότατα λόγω της πτώσης των τιμών της βενζίνης.
Τα στοιχεία για το χρέος των καταναλωτών της Federal Reserve περιλαμβάνουν τα υπόλοιπα πιστωτικών καρτών, τα φοιτητικά δάνεια και τα δάνεια για αγορά αυτοκινήτων, αλλά όχι τα στεγαστικά δάνεια.
Αν συμπεριληφθούν και τα στεγαστικά δάνεια, το συνολικό καταναλωτικό χρέος των ΗΠΑ αγγίζει τα 16,2 τρισεκατομμύρια δολάρια.
Από τις αρχές του 2022, η καταναλωτική πίστη επεκτείνεται με ρυθμό 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων το μήνα, καθώς τα αμερικανικά νοικοκυριά αγωνίζονται να τα βγάλουν πέρα με τις αυξημένες τιμές λόγω πληθωρισμού.
Ειδικότερα το χρέος από πιστωτικές κάρτες έχει αυξηθεί κατά άλλα 10,9 δισεκατομμύρια δολάρια από τις αρχές του έτους, σημειώνοντας ετήσια αύξηση 11,6%.
2022-09-12_08-11-44_1.jpg

Το ποσοστό αυτό είναι ανησυχητικά υψηλό αν ληφθεί υποψη ότι η ετήσια αύξηση των υπολοίπων πιστωτικών καρτών το 2019, πριν την πανδημία, ήταν 3,6%.
Τα υπόλοιπα πιστωτικών καρτών ήταν πάνω από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια όταν ξεκίνησε η πανδημία.
Μειώθηκαν κάτω από το συγκεκριμένο επίπεδο το 2020 με πτώση 11,2% και άρχισαν να αυξάνονται σημαντικά από το Μάιο του 2021 - παράλληλα με την άνοδο του πληθωρισμού.
Εν τω μεταξύ, το μέσο επιτόκιο πιστωτικών καρτών, που πριν ένα μήνα βρισκόταν στο 17,5% έχει ήδη ξεπεράσει και το φράγμα του 18%, φτάνοντας στο 18,03%.
Η Fed αναμένεται να αυξήσει περαιτέρω τα επιτόκιά της κατά 75 μονάδες βάσης κατά τη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου, γεγονός που αναμένεται να ανεβάσει ακόμη ψηλότερα το μέσο επιτόκιο των πιστωτικών καρτών.
Κι αυτό αποτελεί ένα πολύ κακό νέο για ένα μεγάλο κομμάτι των αμερικανικών νοικοκυριών που εξαρτώνται από την πίστωση για να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους και στο εξής, θα πρέπει να πληρώνουν όλο και υψηλότερα επιτόκια για το χρέος τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης