Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Σουηδία θα μεταφέρει 90 πολεμικά σκάφη και 90 τεθωρακισμένα οχήματα στην Ουκρανία

Η Σουηδία θα μεταφέρει 90 πολεμικά σκάφη και 90 τεθωρακισμένα οχήματα στην Ουκρανία
Το πακέτο θα είναι το μεγαλύτερο που έχει παράσχει η χώρα στο Κίεβο και θα αυξήσει το συνολικό ποσό της σουηδικής βοήθειας σε σχεδόν 30 δισεκατομμύρια σουηδικές κορώνες (περίπου 2,9 δισεκατομμύρια δολάρια),
Η Σουηδία ανακοίνωσε τη μεταφορά ενός άνευ προηγουμένου πακέτου στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία αξίας 7,1 δισεκατομμυρίων σουηδικών κορωνών (περίπου 700 εκατομμύρια δολάρια), συμπεριλαμβανομένων 90 τεθωρακισμένων οχημάτων και 90 πολεμικών σκαφών.
Το πακέτο θα είναι το μεγαλύτερο που έχει παράσχει η χώρα στο Κίεβο και θα αυξήσει το συνολικό ποσό της σουηδικής βοήθειας σε σχεδόν 30 δισεκατομμύρια σουηδικές κορώνες (περίπου 2,9 δισεκατομμύρια δολάρια), ανέφερε το Dagens Nyheter.
Ο Σουηδός υπουργός Άμυνας τόνισε ότι μια τέτοια υποστήριξη προς την Ουκρανία αποτελεί επένδυση στην ασφάλεια όχι μόνο της Ουκρανίας, αλλά και της Ευρώπης συνολικά.
Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της διεθνούς θέσης της Σουηδίας και της αλληλεπίδρασής της με άλλες χώρες στο πλαίσιο της ουκρανικής κρίσης, έγινε γνωστή η επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού Ulf Kristersson στη Βουδαπέστη για συνάντηση με τον Ούγγρο ομόλογό του Viktor Orban.
Η επίσκεψη πραγματοποιείται εν μέσω ισχυρισμών ότι η Ουγγαρία θα εγκρίνει σύντομα την αίτηση της Σουηδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ.
Ο σουηδός υπουργός Άμυνας εξέφρασε την ετοιμότητα της Σουηδίας να ενταχθεί στη Βορειοατλαντική Συμμαχία, σημειώνοντας το υψηλό επίπεδο συμβατότητας των στρατιωτικών προτύπων του βασιλείου με τις απαιτήσεις του ΝΑΤΟ και την πιθανή συμβολή της χώρας στη διασφάλιση της περιφερειακής ασφάλειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης