Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα εμπρηστική δήλωση από Blinken (ΗΠΑ): Ο θάνατος του Navalny αποκαλύπτει τη σήψη της Ρωσίας

Νέα εμπρηστική δήλωση από Blinken (ΗΠΑ): Ο θάνατος του Navalny αποκαλύπτει τη σήψη της Ρωσίας
Οι ΗΠΑ δεν δείχνουν την ίδια… ευαισθησία για τον ιδρυτή του Wikileaks, Julian Assange
Σχετικά Άρθρα
Σε μια δήλωση, που για ακόμα μία φορά αποκαλύπτει το διπλό πρόσωπο των ΗΠΑ, προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Antony Blinken, ο οποίος εμφανίστηκε ιδιαίτερα... ευαίσθητος για τον θάνατο του Alexei Navalny. Ωστόσο, οι ΗΠΑ δεν φαίνεται να δείχνουν το ίδιο ενδιαφέρον για το μέλλον του ιδρυτή των WikiLeaks, Julian Assange.
Ειδικότερα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε -κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια- ότι, αν ο Navalny είναι πράγματι νεκρός, αυτό θα υπογράμμιζε μόνο την «αδυναμία και τη σήψη της Ρωσίας».

Η περίπτωση Assange

O Assange κρατείται στη Βρετανία, ενώ ο ΟΗΕ έχει απευθύνει έκκληση να μην προχωρήσει η έκδοση του στις ΗΠΑ λόγω του κινδύνου να υποστεί μεταχείριση που θα συνιστούσε βασανιστήρια ή «κακομεταχείριση».
Την 20ή και την 21η Φεβρουαρίου, δυο βρετανοί δικαστικοί πρόκειται να εξετάσουν την απόφαση που πήρε μονομελές δικαστήριο την 6η Ιουνίου να μην επιτρέψει στον ιδρυτή του WikiLeaks να ασκήσει έφεση.
Ως γνωστόν, ο Assange έχει προχωρήσει στη δημοσίευση εγγράφων που ενόχλησαν τις ΗΠΑ, καθώς αποκάλυπταν τη διαπλοκή των ηγετών της με τρομοκρατικές οργανώσεις (Αλ Κάϊντα και ISIS), τη βαρβαρότητα των πολέμων που ξεκίνησαν εναντίον χωρών (Ιράκ, Αφγανιστάν), με σκοπό να τις καταστρέψουν και να κυριαρχήσουν σ’αυτές. Επίσης, αποκαλύφθηκε η η προπαγάνδα, ότι οι πόλεμοι γίνονταν για να προστατεύσουν δήθεν, τους ξένους λαούς από τους κακούς δικτάτορες που τους κυβερνούσαν, σκοτώνοντας κυβερνήτες και λαούς μαζί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης