Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συναισθηματικά… φορτισμένοι Scholz, Sunak για τη συνέντευξη Putin - Κρεμλίνο: Δίνουν εξηγήσεις... στους φορολογούμενους τους

Συναισθηματικά… φορτισμένοι Scholz, Sunak για τη συνέντευξη Putin - Κρεμλίνο: Δίνουν εξηγήσεις... στους φορολογούμενους τους
Είναι βασικό για εμάς ότι Scholz και Sunak παρακολουθούσαν τη συνέντευξη του Ρώσου προέδρου είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου
Συναισθηματικά … φορτισμένους χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov τον καγκελάριο της Γερμανίας, Olaf Scholz και τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, Rishi Sunak με αφορμή τις αντιδράσεις τους για τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin στον Αμερικάνο δημοσιογράφο, Tucker Carlson, στον οποίο και επανέλαβε τις θέσεις της Ρωσίας σχετικά με τον πόλεμο που μαίνεται στην Ουκρανία.
Υπενθυμίζεται πως ο Scholz κατά την κοινή συνέντευξη τύπου με τον Biden στον Λευκό Οίκο χαρακτήρισε τη συνέντευξη «παράλογη» και κατηγόρησε τον Putin ότι είπε ψέματα, ενώ αντίστοιχα σχόλια είχε κάνει και ο Βρετανός πρωθυπουργός.
«Είναι προφανές πως και οι δύο γνωρίζουν το περιεχόμενο της συνέντευξης.
Και αυτό είναι κύριας σημασίας για εμάς.
Αυτοί άκουσαν ξανά τις θέσεις του προέδρου Putin.
Όπως το καταλαβαίνω, εκμεταλλεύτηκαν αυτήν την ευκαιρία.
Αυτό είναι το βασικό» υποστήριξε ο Peskov με μια εμφανώς σκωπτική διάθεση.
«Και η συναισθηματική τους αντίδραση οφείλεται μάλλον στην κατάσταση που έχουν περιέλθει οι χώρες τους και στην προσπάθεια τους να εξηγήσουν στους φορολογούμενους πολίτες τους τι ακριβώς συμβαίνει» επισήμανε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.
Υπενθυμίζεται πως η συνέντευξη του Putin στον Carlson δόθηκε στη δημοσιότητα τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής 9 Φεβρουαρίου, και έκτοτε έχει καταγράψει ρεκόρ με περισσότερα από 172 εκατομμύρια views στο Χ και με πάνω από 10,4 εκατομμύρια views στο Youtube.

Δεν χρησιμοποιούμε το Starlink του Elon Musk

Επιπλέον, ο Peskov διέψευσε δημοσιεύματα που υποστηρίζουν πως ο ρωσικός στρατός χρησιμοποιεί το Starlink του Αμερικάνου Elon Musk για τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις.
Σύμφωνα με τον Peskov, το δορυφορικό σύστημα Starlink δεν είναι ούτε πιστοποιημένο για χρήση στη Ρωσία ούτε έχει παραδοθεί επίσημα, συνεπώς δεν θα  μπορούσε σε καμία περίπτωση να χρησιμοποιηθεί.
Σημειώνεται πως οι Ουκρανοί ανέφεραν πως ρωσικά στρατεύματα χρησιμοποιούν το Starlink σε περιοχές της Ουκρανίας που τελούν υπό τον έλεγχο τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης