Τελευταία Νέα
Διεθνή

Georgieva (ΔΝΤ): «Ήπια προσγείωση» της παγκόσμιας οικονομίας - Μείωση επιτοκίων από τα μέσα του 2024

Georgieva (ΔΝΤ): «Ήπια προσγείωση» της παγκόσμιας οικονομίας - Μείωση επιτοκίων από τα μέσα του 2024
H επικεφαλής του ΔΝΤ εκτιμά ότι οι μειώσεις επιτοκίων θα αρχίσουν από τα μέσα του 2024
«Ήπια προσγείωση» της παγκόσμιας οικονομίας, βλέπει η επικεφαλής του ΔΝΤ, Kristalina Georgieva, συμπληρώνοντας ότι τα επιτόκια θα αρχίσουν να μειώνονται από τα μέσα του 2024.
«Είμαστε πολύ σίγουροι ότι η παγκόσμια οικονομία είναι τώρα έτοιμη για αυτή την ήπια προσγείωση που ονειρευόμαστε», δήλωσε η Georgieva από το Ντουμπάι.
Σχετικά με την προοπτική μείωσης των επιτοκίων σε κορυφαίες οικονομίες όπως οι ΗΠΑ, πρόσθεσε: «Περιμένω να δω από τα μέσα του έτους τα επιτόκια να κινούνται προς την κατεύθυνση που κινείται ο πληθωρισμός το τελευταίο έτος».
Μάλιστα, αναφέρθηκα και στη ρωσική οικονομία.
Στα τέλη Ιανουαρίου, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο υπερδιπλασίασε την πρόβλεψή του για τον ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης της χώρας φέτος, αυξάνοντάς την από 1,1% τον Οκτώβριο σε 2,6%. Παρ’ όλα αυτά, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ βλέπει περισσότερα προβλήματα για τη Μόσχα. Μιλώντας στο CNBC στο περιθώριο του World Governments Summit στο Ντουμπάι, περιέγραψε τι πιστεύει ότι τροφοδοτεί την ανάπτυξη της Ρωσίας και γιατί οι εκτιμήσεις δεν δίνουν πάντα όλο το πλαίσιο.
«Αυτό που μας λέει είναι ότι πρόκειται για μια πολεμική οικονομία στην οποία το κράτος – το οποίο ας θυμηθούμε, είχε ένα πολύ σημαντικό μαξιλάρι, που χτίστηκε με πολλά χρόνια δημοσιονομικής πειθαρχίας – επενδύει σε αυτή την πολεμική οικονομία. Αν κοιτάξετε τη Ρωσία, σήμερα, η παραγωγή αυξάνεται, για τον στρατό και η κατανάλωση μειώνεται. Και αυτό είναι λίγο πολύ το πώς έμοιαζε η Σοβιετική Ένωση. Υψηλό επίπεδο παραγωγής, χαμηλό επίπεδο κατανάλωσης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης