Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zakharova: Υπάκουα υποχείρια της Ουάσιγκτον Scholz και Sunak - Να απεξαρτηθούν από τις ΗΠΑ Γερμανία και Βρετανία

Zakharova: Υπάκουα υποχείρια της Ουάσιγκτον Scholz και Sunak - Να απεξαρτηθούν από τις ΗΠΑ Γερμανία και Βρετανία
«Ο Scholz δεν υπάκουσε στην εντολή των ΗΠΑ να μην παρακολουθήσουν τη συνέντευξη. Εάν παραβιάζει συχνότερα τις οδηγίες του Λευκού Οίκου, μπορεί να οδηγήσει τη Γερμανία έξω από την κρίση», δήλωσε η Maria Zaharova
Ο Γερμανός Καγκελάριος Olaf Scholz και ο Βρετανός Πρωθυπουργός Rishi Sunak, με τις δηλώσεις τους για τη συνέντευξη του Ρώσου Προέδρου Vladimir Putin στον δημοσιογράφο Taker Carlson, τόνισαν μόνο την εξάρτησή τους από την Ουάσιγκτον, δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova στο σχόλιό της στην Komsomolskaya Pravda την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024.
«Ο Scholz δεν υπάκουσε στην εντολή των ΗΠΑ να μην παρακολουθήσουν τη συνέντευξη.
Εάν παραβιάζει συχνότερα τις οδηγίες του Λευκού Οίκου, μπορεί να οδηγήσει τη Γερμανία έξω από την κρίση», είπε.
Σχετικά με τον Sunak, η Zakharova πρόσθεσε ότι οι Βρετανοί πρωθυπουργοί των τελευταίων ετών δεν νοιάζονται για τη χώρα τους ή ακόμη και για τους εαυτούς τους, παρά μόνο εκτελούν υπάκουα τη βούληση της Ουάσιγκτον.
Νωρίτερα την ίδια μέρα, ο Βρετανός πρωθυπουργός Rishi Sunak επέκρινε τη συνέντευξη, χαρακτηρίζοντάς την γελοία, ακολουθώντας τον γερμανό καγκελάριο Olaf Scholz .
Ο Carlson δημοσίευσε μια συνέντευξη με τον Putin στον ιστότοπό του το βράδυ της Παρασκευής, ώρα Μόσχας, και στη συνέχεια τη δημοσίευσε στο κοινωνικό δίκτυο X και στο YouTube.
Από τη δημοσίευσή του, το βίντεο έχει λάβει πάνω από 170 εκατομμύρια προβολές στο X και έχει λάβει πάνω από δέκα εκατομμύρια προβολές στο YouTube.
Σε συνέντευξή του στον Carlson, ο Putin εξήγησε λεπτομερώς ότι η Μόσχα δεν σκοπεύει να επιτεθεί σε χώρες του ΝΑΤΟ, ιδιαίτερα στην Πολωνία, τη Λετονία ή άλλες χώρες της Βαλτικής και στη δυτική κοινωνία, οι πολιτικοί τακτικά «τρομάζουν» τον πληθυσμό τους με τη ρωσική απειλή, αποσπώντας την προσοχή από εσωτερικά προβλήματα.
Ο Ρώσος ηγέτης είπε επίσης ότι το 2008, οι χώρες του ΝΑΤΟ άνοιξαν τις πόρτες στο Κίεβο στη συμμαχία τους, αλλά η Ρωσία δεν συμφώνησε ποτέ ότι η Ουκρανία θα ήταν στη συμμαχία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης