Τελευταία Νέα
Διεθνή

Και η Γερμανία κατά του Ισραήλ για την επίθεση στη Rafah: Θα είναι μια προαναγγελθείσα ανθρωπιστική καταστροφή

Και η Γερμανία κατά του Ισραήλ για την επίθεση στη Rafah: Θα είναι μια προαναγγελθείσα ανθρωπιστική καταστροφή
Μετά τις ΗΠΑ και η Γερμανία προειδοποίησε για τη σχεδιαζόμενη επίθεση του Ισραήλ στη Rafah, το τελευταίο καταφύγιο των Παλαιστινίων
Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Annalena Baerbock προειδοποίησε το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024 έναντι μιας ενδεχόμενης επίθεσης του ισραηλινού στρατού στη Rafah, στη νότια Γάζα, που θα οδηγούσε σε μια «εξαγγελλόμενη ανθρωπιστική καταστροφή».
«Η απελπισία στη Rafah είναι ήδη αδιανόητη. 1,3 εκατομμύρια άνθρωποι αναζητούν εκεί καταφύγιο από τις μάχες σε ένα πολύ περιορισμένο χώρο. Μια επίθεση του ισραηλινού στρατού εναντίον της Rafah θα ήταν μια εξαγγελλόμενη ανθρωπιστική καταστροφή», επισήμανε η Baerbock σε ένα μήνυμα που ανήρτησε στον λογαριασμό της στο X.
«Το Ισραήλ πρέπει να αμυνθεί έναντι του τρόμου της Hamas, όμως περιορίζοντας όσο είναι δυνατόν τα βάσανα του άμαχου πληθυσμού», τόνισε η Baerbock.
Η ίδια επανέλαβε τις εκκλήσεις της Γερμανίας υπέρ της εφαρμογής μιας κατάπαυσης του πυρός, προκειμένου «οι Ισραηλινοί όμηροι εντέλει να απελευθερωθούν» και ανακοίνωσε πως θα μεταβεί εκ νέου την επόμενη εβδομάδα στο Ισραήλ για να συζητήσει το θέμα.
Η διεθνής κοινότητα εκφράζει την ανησυχία της αφότου ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Benjamin Netanyahu διέταξε τον στρατό να «προετοιμάσει» μια επίθεση εναντίον της Rafah, του τελευταίου καταφύγιου των εκτοπισμένων του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας.
ΗΠΑ και ΕΕ, οι δύο στενότεροι σύμμαχοι του Ισραήλ, έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στη σχεδιαζόμενη επιχείρηση, τονίζοντας πως δεν την υποστηρίζουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης