Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Zelensky ανακήρυξε «ήρωα της Ουκρανίας» τον Zaluzhny μετά την... καρατόμηση

O Zelensky ανακήρυξε «ήρωα της Ουκρανίας» τον Zaluzhny μετά την... καρατόμηση
Δημοσκοπήσεις δείχνουν πως ο  Zaluzhny απολαμβάνει μεγαλύτερο μερίδιο της εμπιστοσύνης της κοινής γνώμης από τον Zelensky
Σχετικά Άρθρα

«Ήρωα της Ουκρανίας» ανακήρυξε ο πρόεδρος Volodymyr Zelensky τον πρώην επικεφαλής του στρατού στρατηγό Valerii Zaluzhny, μία ημέρα μετά την αντικατάστασή του στη μεγαλύτερη αναδιάρθρωση στον πόλεμο με τη Ρωσία μέχρι σήμερα.
Ο δημοφιλής Zaluzhny, που επέβλεψε την πολεμική προσπάθεια της Ουκρανίας καθ' όλη τη διάρκεια της ρωσικής εισβολής, αντικαταστάθηκε χθες, Πέμπτη, από τον διοικητή των χερσαίων δυνάμεων, στρατηγό Oleksandr Syrsky.
Η απόφαση να απονεμηθεί η υψηλότερη κρατική τιμητική διάκριση στον Zaluzhny, είναι μια ένδειξη πως η ομάδα του Zelensky, προσπαθεί να στείλει μήνυμα ενότητας και σεβασμού για τον Zaluzhny μετά την απομάκρυνσή του από την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων, σχολιάζει το Reuters.
Ανακοινώθηκε με διάταγμα στην ιστοσελίδα του προέδρου.
"Για εξαιρετικές προσωπικές αρετές στην υπεράσπιση της κρατικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας, ανιδιοτελή υπηρεσία στον ουκρανικό λαό, διατάσσω αυτή τη στιγμή: Να απονείμω τον τίτλο του Ήρωα της Ουκρανίας με το παράσημο του Χρυσού Αστέρα στον στρατηγό Zaluzhny Valerii Fedorovych", αναφέρεται στο διάταγμα που δημοσιεύθηκε σήμερα, όπως μετέδωσε η Ukrinform.

Δημοφιλέστερος ο  Zaluzhny

Δημοσκοπήσεις δείχνουν πως ο  Zaluzhny απολαμβάνει μεγαλύτερο μερίδιο της εμπιστοσύνης της κοινής γνώμης από τον Zelensky.
Δεν υπάρχουν ακόμη στοιχεία για τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης στην απομάκρυνσή του, όμως πολλοί Ουκρανοί έχουν αμφισβητήσει ανοικτά την αποπομπή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Η στρατιωτική αναδιάρθρωση ακολούθησε μήνες εικασιών για ένα ρήγμα μεταξύ των δύο πιο εξεχουσών μορφών του πολέμου στην Ουκρανία σχετικά με το πώς σκέπτονται τον πόλεμο απέναντι στη Ρωσία, που μπαίνει σε λίγο στον τρίτο χρόνο.

www.bankingnews.gr

                                                                                                                                                                    

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης