Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η παραγωγή όπλων της Ευρώπης είναι «βαθιά στα σκ@τ@» - Απίστευτη παραδοχή από Βέλγο πρώην στρατηγό

Η παραγωγή όπλων της Ευρώπης είναι «βαθιά στα σκ@τ@» - Απίστευτη παραδοχή από Βέλγο πρώην στρατηγό
Θα χρειαστούν χρόνια για την Ευρώπη για να αποκαταστήσει την παραγωγική της ικανότητα
Η παραγωγή όπλων και πυρομαχικών στην Ευρώπη βρίσκεται σε μαύρα χάλια, δήλωσε στο Politico ο πρώην αναπληρωτής επικεφαλής του υπουργείου Άμυνας του Βελγίου.
Ο Marc Thys, ο οποίος αποστρατεύεται το 2023 με τον βαθμό του υποστράτηγου, δήλωσε ότι θα χρειαστούν χρόνια για την Ευρώπη για να αποκαταστήσει την παραγωγική της ικανότητα που απαιτείται τόσο για να βοηθήσει την Ουκρανία, όσο και για να επανεξοπλίσει τις εθνικές δυνάμεις.
Ο ίδιος δήλωσε: Δεν είναι αστείο, είμαστε στα βαθιά σκ@τ@.
Ειδικά στο Βέλγιο, αλλά δεν είμαστε οι μόνοι", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η εξάρτηση από τις ΗΠΑ

Επεσήμανε ότι η εξάρτηση από τις ΗΠΑ για την ασφάλεια είχε οδηγήσει σε δεκαετίες υποεπένδυσης στο ευρωπαϊκό μπλοκ.
«Τα πυρομαχικά είναι σύμπτωμα ενός πολιτισμικού προβλήματος εντός της Ευρώπης», πρόσθεσε.
Ο Thys δήλωσε ότι κορυφαίοι διοικητές προειδοποίησαν στην αρχή του πολέμου της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας στις αρχές του 2022 ότι θα χρειαστούν "πέντε έως επτά χρόνια" για να εξοπλιστεί η βιομηχανία του μπλοκ, ώστε να φτάσει στο είδος της βιομηχανικής ικανότητας που απαιτείται για τη διατήρηση μιας αξιόπιστης αποτροπής.
Το 2023, οι κατασκευαστές όπλων στην Πολωνία και την Τσεχική Δημοκρατία ξεκίνησαν ή επέκτειναν προγράμματα πρόσληψης και εκπαίδευσης νέων εργαζομένων μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία που οδήγησε σε έξαρση της ζήτησης για τα προϊόντα τους.

Κι άλλες επενδύσεις στα όπλα από την Ευρώπη

Ενώ η ΕΕ δεν θα καταφέρει να στείλει ένα εκατομμύριο πυρομαχικά πυροβολικού στην Ουκρανία μέχρι το τέλος Μαρτίου, όπως είχε υποσχεθεί, υποστηρίζει τώρα ότι είναι σε καλό δρόμο για να παραδώσει 1,1 εκατομμύρια βλήματα μέχρι το τέλος του έτους.
Οι αμυντικές επενδύσεις κινούνται με ταχείς ρυθμούς στην πολιτική ατζέντα, τόσο στις εθνικές πρωτεύουσες όσο και στις Βρυξέλλες, σημειώνει το Politico.
Στις 27 Φεβρουαρίου, ο επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Thierry Breton πρόκειται να παρουσιάσει μια νέα στρατηγική με στόχο τη διασφάλιση βιώσιμων επενδύσεων για την άμυνα.
Ωστόσο, το ύψος των χρημάτων που απαιτούνται είναι εντυπωσιακό, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης