Τελευταία Νέα
Διεθνή

Disney: Εκτόξευση κερδών το α' οικονομικό τρίμηνο, στα 1,9 δισ. δολάρια

tags :
Disney: Εκτόξευση κερδών το α' οικονομικό τρίμηνο, στα 1,9 δισ. δολάρια
Τα έσοδα παρέμειναν σταθερά
Σχετικά Άρθρα
Σημαντική άνοδο κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της Disney το α' οικονομικό τρίμηνο (δ' τρίμηνο 2023), με το ποσό να διαμορφώνεται σε 1,91 δισεκ. δολάρια έναντι 1,28 δισεκ. το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2022.
Τα έσοδα του αμερικανικού κολοσσού για την ίδια χρονική περίοδο ανήλθαν σε 23,5 δισεκ. δολάρια, με το ποσό να μην έχει μεταβληθεί σημαντικά σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα.
«Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο για να επιτύχουμε ή να υπερβούμε τον ετήσιο στόχο αποταμίευσης των 7,5 δισεκ. δολαρίων μέχρι το τέλος του δημοσιονομικού 2024, ενώ συνεχίζουμε να αναζητούμε περαιτέρω ευκαιρίες αποτελεσματικότητας. (...)
Με βάση την ισχύ των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου καθώς και τις προσδοκίες μας για το υπόλοιπο του έτους, αναμένουμε ότι τα κέρδη ανά μετοχή για το οικονομικό έτος 2024 εξαιρουμένων ορισμένων στοιχείων θα αυξηθούν τουλάχιστον κατά 20% έναντι του 2023, σε περίπου 4,60 δολάρια ανλα μετοχή. Επιπλέον, συνεχίζουμε να αναμένουμε τη δημιουργία ελεύθερων ταμειακών ροών στη χρήση του 2024 περίπου 8 δισεκ. δολαρίων. (...)
Οι συνδρομητές του Disney+ μειώθηκαν κατά 1,3 εκατομμύρια, αντανακλώντας μια σημαντική αύξηση των τιμών το τρίμηνο καθώς και το τέλος της παγκόσμιας καλοκαιρινής προσφοράς. Αναμένουμε καθαρές προσθήκες συνδρομητών Disney+ Core μεταξύ 5,5 και 6 εκατομμυρίων και συνεχή θετική δυναμική στο ARPU το δεύτερο τρίμηνο.
Η εγχώρια επιχείρηση του ESPN αύξησε τα έσοδά της. (...)
Τον Φεβρουάριο του 2024, το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε νέο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών με ισχύ από τις 7 Φεβρουαρίου 2024. σχεδιάζουμε να στοχεύσουμε σε επαναγορές 3 δισεκ. δολαρίων το οικονομικό έτος 2024», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση η εταιρεία.
Μετα-συνεδριακά, η μετοχή καταγράφει «ράλι» σχεδόν 7% στον Dow Jones, όταν είχε κλείσει με ελάχιστη υποχώρηση.
Η χρηματιστηριακή αξία ξεπερνά τα 180 δισεκ. δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης