Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Απολύει και η Walt Disney - Διώχνει 7.000 εργαζόμενους

ΗΠΑ: Απολύει και η Walt Disney - Διώχνει 7.000 εργαζόμενους
Από τις απολύσεις αναμένεται να επηρεαστούν πολλά μεγάλα τμήματα της εταιρείας - Disney Entertainment, Disney Parks, Experiences and Products
Σχετικά Άρθρα
Η Walt Disney Co ξεκινά τις 7.000 απολύσεις στις οποίες είχε ανακοινώσει νωρίτερα φέτος ότι θα προχωρήσει, προκειμένου να περιορίσει τα κόστη της και να δημιουργήσει μια πιο «εξορθολογισμένη» επιχείρηση, σύμφωνα με μια επιστολή που έστειλε ο διευθύνων σύμβουλος Bob Iger στους υπαλλήλους, αναφέρει δημοσίευμα του Reuters.
Πολλά μεγάλα τμήματα της εταιρείας - Disney Entertainment, Disney Parks, Experiences and Products - θα επηρεαστούν, σύμφωνα με πηγές της εταιρείας.
Η βιομηχανία της ψυχαγωγίας έχει υποστεί καθίζηση συγκριτικά από την πρώιμη ευφορική περίοδο του video streaming, όταν οι καθιερωμένες εταιρείες των media έχασαν δισεκατομμύρια, λόγω του ανταγωνισμού του Netflix, με αποτέλεσμα να αρχίσουν να περιορίζουν τις δαπάνες όταν και το Netflix δημοσίευσε την πρώτη απώλεια συνδρομητών μετά από μια δεκαετία στις αρχές του 2022 και η Wall Street άρχισε να δίνει προτεραιότητα στην κερδοφορία έναντι της αύξησης των συνδρομητών.
Ο Bob Iger είπε ότι η Disney θα ανακοινώσει τις απολύσεις στην πρώτη ομάδα εργαζομένων που θα επηρεαστούν από αυτές μέσα στις επόμενες τέσσερις ημέρες.
Ένας δεύτερος, μεγαλύτερος γύρος απολύσεων θα γίνει τον Απρίλιο, «με αρκετές χιλιάδες περισσότερες περικοπές προσωπικού». Ο τελικός γύρος των απολύσεων θα ξεκινήσει πριν από τις αρχές του καλοκαιριού, ανέφερε η επιστολή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης