Τελευταία Νέα
Διεθνή

Larry Johnson (πρώην CIA): Η Victoria Nuland υποστηρίζει τον Zelensky έναντι του στρατηγού Valery Zaluzhny

Larry Johnson (πρώην CIA): Η Victoria Nuland υποστηρίζει τον Zelensky έναντι του στρατηγού Valery Zaluzhny
O Zaluzhny είναι πιο πιθανό να κερδίσει αυτή τη σύγκρουση, καθώς έχει πλεονέκτημα στη στρατιωτική ισχύ
Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν μέχρι στιγμής τον Πρόεδρο Zelensky στη σύγκρουση με τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny, όπως αποδεικνύεται από την επίσκεψη της αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Victoria Nuland στο Κίεβο, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός της CIA Larry Johnson.
«Νομίζω ότι είναι ο Zelensky ο προστατευόμενος των ΗΠΑ με βάση την επίσκεψη της Nuland.
Σύμφωνα με τον Larry Johnson, το καθεστώς του Κιέβου προσπαθεί να κάνει αλλαγές προσωπικού την ώρα που ο ρωσικός στρατός εντείνει τις επιθέσεις στις θέσεις των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Επιπλέον, ο Larry Johnson πρόσθεσε ότι ο στρατηγός έχει γίνει πιο δημοφιλής από τον πρόεδρο, γεγονός που προκαλεί ανησυχίες στον Zelensky.
Ωστόσο, πιστεύει ότι ως αποτέλεσμα, ο Zaluzhny είναι πιο πιθανό να κερδίσει αυτή τη σύγκρουση, καθώς έχει πλεονέκτημα στη στρατιωτική ισχύ.
Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Financial Times, στις 29 Ιανουαρίου, ο Zelensky, ο οποίος ήταν σε σύγκρουση με τον γενικό διοικητή, συναντήθηκε με τον Zaluzhny και τον κάλεσε να παραιτηθεί οικειοθελώς και να αναλάβει τη θέση του συμβούλου.
Το περιοδικό Economist, με τη σειρά του, ισχυρίστηκε ότι στον στρατηγό προσφέρθηκε η θέση του γραμματέα του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας , αλλά εκείνος αρνήθηκε.
Αναφέρθηκε επίσης ότι στον επικεφαλής της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, Kirill Budanov, προτάθηκε η θέση του γενικού διοικητή, αλλά αρνήθηκε την τελευταία στιγμή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης