Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το ένα τρίτο των επιχειρήσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση χρησιμοποιεί ήδη την τεχνητή νοημοσύνη

Το ένα τρίτο των επιχειρήσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση χρησιμοποιεί ήδη την τεχνητή νοημοσύνη
Η έρευνα που διεξήγαγε η Strand Partners σε περισσότερους από 16.000 πολίτες και 14.000 επιχειρήσεις διαπίστωσε ότι το 38% των εταιρειών πειραματίζονται ήδη με την τεχνητή νοημοσύνη
Σχετικά Άρθρα
Πάνω από το ένα τρίτο των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων υιοθέτησαν την τεχνητή νοημοσύνη το 2023, την ίδια στιγμή που όλο και περισσότερες εταιρείες κάνουν το δικό τους άνοιγμα στο ΑΙ.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το εκτελεστικό όργανο της ΕΕ, παρουσίασε το 2021 το όραμά της για την ψηφιοποίηση επιχειρήσεων και υπηρεσιών τη δεκαετία του 2030.
Το όραμα αυτό που στοχεύει στον ψηφιακό μετασχηματισμό της γηραιάς ηπείρου, επιδιώκει το 80% του πληθυσμού να αποκτήσει βασικές ψηφιακές δεξιότητες, την επέκταση του 5G δικτύου και την χρήση από το 75% των επιχειρήσεων της ΕΕ της υπηρεσίας cloud.
Το 2022, ωστόσο, μόνο το ένα τέταρτο των επιχειρήσεων της ΕΕ είχε προχωρήσει αρκετά με βάση αυτόν τον σχεδιασμό και μόνο το ένα τέταρτο επίσης είχε εισάγει την τεχνητή νοημοσύνη δυναμικά στις εργασίες του.
Σε μια έκθεση του 2023, η Κομισιόν ανέφερε τον φόβο της η Ευρωπαϊκή Ένωση να μείνει πίσω από τους στόχους της Ψηφιακής Δεκαετίας κατά δέκα χρόνια, εάν οι κυβερνήσεις δεν επικεντρωθούν στη γεφύρωση του χάσματος δεξιοτήτων.
«Η περασμένη χρονιά ήταν καθοριστική- από το Malme μέχρι το Μιλάνο, η πρόσβαση στην τεχνητή νοημοσύνη άνοιξε την όρεξη για πειραματισμό με αυτή τόσο στους καταναλωτές όσο και στις επιχειρήσεις », δήλωσε στο Reuters η Tanuja Randery, διευθύνουσα σύμβουλος της AWS.
«Η όλο και μεγαλύτερη υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης πέρυσι βοήθησε να μπει η Ευρώπη σε τροχιά επίτευξης των στόχων της Ψηφιακής Δεκαετίας», δήλωσε η ίδια.
Η έρευνα που διεξήγαγε η Strand Partners σε περισσότερους από 16.000 πολίτες και 14.000 επιχειρήσεις διαπίστωσε ότι το 38% των εταιρειών πειραματίζονται ήδη με την τεχνητή νοημοσύνη.
Η έκθεση εκτίμησε τον θετικό οικονομικό αντίκτυπο του ΑΙ σε πάνω από 600 δισεκατομμύρια ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης