Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα κάτω της η ηλεκτροκίνηση – Η Volvo κόβει την χρηματοδότηση στη θυγατρική Polestar

Στα κάτω της η ηλεκτροκίνηση – Η Volvo κόβει την χρηματοδότηση στη θυγατρική Polestar
Η κίνηση αυτή φαίνεται να αποσκοπεί στο να μετριάσει όσο μπορεί τη ζημιά στην τιμή της μετοχής της Volvo που προκλήθηκε από τη Polestar
Σχετικά Άρθρα
Ζορίζουν τα πράγματα για τις αυτοκινητοβιομηχανίες που επενδύουν στην ηλεκτροκίνηση ελπίζοντας να γίνουν οι νέες Tesla.
Η σουηδική Volvo Car AB ανακοίνωσε την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου ότι θα σταματήσει να παρέχει χρηματοδότηση στην θυγατρική Polestar Automotive Holding UK Plc, την εταιρεία που δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων.
Η κίνηση αυτή φαίνεται να αποσκοπεί στο να μετριάσει όσο μπορεί τη ζημιά στην τιμή της μετοχής της Volvo που προκλήθηκε από τη Polestar.
Οι μετοχές και των δύο εταιρειών βρίσκονταν κοντά σε ιστορικά χαμηλά, παρά τις κατά τα άλλα αξιοπρεπείς οικονομικές επιδόσεις της Volvo Car.
Η σουηδική εταιρεία εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο να πουλήσει τμήμα του μεριδίου της στην Polestar.
Να σημειωθεί πως οι θυγατρικές του Κινέζου δισεκατομμυριούχου Li Shufu κατέχουν περίπου το 40% της Polestar, ενώ ο Li ελέγχει το 79% της Volvo Car, μέσω της μητρικής εταιρείας Geely.
Οι μέτοχοι της Volvo Car χαιρέτησαν αυτές τις εξελίξεις οι οποίες αποτυπώθηκαν και στην κίνηση της μετοχής, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 32%, προτού διαμορφωθεί περίπου 20% πάνω από το κλείσιμο της Τετάρτης 31 Ιανουαρίου.
Σε ανακοίνωση που έκανε η μητρική της Volvo, η Geely, ανέφερε πως θα συνεχίσει να παρέχει πλήρη οικονομική υποστήριξη στη Polestar.
Αυτό δεν αποτελεί μικρή δέσμευση για την μητρική εταιρεία, καθώς μόνο τον Νοέμβριο, η Polestar δήλωσε ότι είχε ανάγκη από 1,3 δισ. δολάρια εξωτερικής χρηματοδότησης με ίδια κεφάλαια για να επιτύχει ισοσκελισμένες ταμειακές ροές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης