Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στήριξη στα σχέδια της Ρωσίας από τις χώρες των BRICS - Οι τρεις άξονες

tags :
Στήριξη στα σχέδια της Ρωσίας από τις χώρες των BRICS - Οι τρεις άξονες
Εκπρόσωποι των χωρών μελών των BRICS δεσμεύτηκαν να στηρίξουν τα σχέδια της Ρωσίας ως προεδρεύουσας της ένωσης
Σχετικά Άρθρα
Εκπρόσωποι των χωρών μελών των BRICS δεσμεύτηκαν να στηρίξουν τα σχέδια της Ρωσίας ως προεδρεύουσας της ένωσης, δήλωσε ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Sergey Ryabkov σε συνέντευξη Τύπου μετά την πρώτη συνάντηση, υπό την προεδρία της Ρωσίας.
Σύμφωνα με τον υπουργό, κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων ημερών πραγματοποιήθηκαν δέκα συνεδριάσεις εργασίας, κατά τις οποίες εκπρόσωποι ρωσικών υπουργείων και οργανισμών, επιχειρήσεων και ακαδημαϊκών κύκλων παρουσίασαν λεπτομερείς ενημερώσεις σχετικά με τους βασικούς τομείς συνεργασίας στο πλαίσιο των BRICS και τις πρωτοβουλίες της ρωσικής προεδρίας των BRICS.
"Εκτιμούμε ιδιαίτερα το γεγονός ότι οι εταίροι μας διαβεβαίωσαν για την υποστήριξή τους στα σχέδια της προεδρίας μας και την ετοιμότητά τους για δυναμικές κοινές εργασίες φέτος", δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός.

Γόνιμες συζητήσεις - Οι τρεις άξονες

Σύμφωνα με το TASS, ο Ryabkov πρόσθεσε ότι πραγματοποιήθηκαν γόνιμες και εποικοδομητικές συζητήσεις για μια σειρά θεμάτων στο πλαίσιο των τριών αξόνων της συνεργασίας στις BRICS: πολιτική και ασφάλεια, οικονομία και χρηματοοικονομικά, και ανθρωπιστικές σχέσεις.
"Συζητήσαμε επείγοντα ζητήματα στους τομείς του εμπορίου και των επενδύσεων, των μεταφορών και της εφοδιαστικής, της ενέργειας, της τεχνολογίας, της καινοτομίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.
Ανταλλάξαμε απόψεις σχετικά με την ενίσχυση της συνεργασίας στην εκπαίδευση, την υγειονομική περίθαλψη και τον αθλητισμό και επιβεβαιώσαμε την εστίαση στη διατήρηση και εμβάθυνση των επιχειρηματικών δεσμών και των δεσμών εμπειρογνωμόνων", πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης