Τελευταία Νέα
Διεθνή

Times: Syrsky (στρατηγός) και Budanov (GUR), αρνήθηκαν να αντικαταστήσουν τον Zaluzhny ως αρχιστράτηγο της Ουκρανίας

Times: Syrsky (στρατηγός) και Budanov (GUR), αρνήθηκαν να αντικαταστήσουν τον Zaluzhny ως αρχιστράτηγο της Ουκρανίας
«Και οι δύο λέγεται ότι απέρριψαν αυτήν την προσφορά, κάτι που ανάγκασε τον Zelensky να υποχωρήσει», αναφέρει το Times
Σχετικά Άρθρα
Ο διοικητής των χερσαίων δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, στρατηγός Alexander Syrsky, ακολουθώντας τον επικεφαλής του κύριου τμήματος πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας Kirill Budanov, αρνήθηκε την πρόταση του Vladimir Zelensky να αντικαταστήσει τον Valery Zaluzhny στη θέση του διοικητή, ανέφερε η βρετανική εφημερίδα Times επικαλούμενη πηγές.
Όπως σημειώνει το Times, αρχικά η θέση του αρχιστράτηγου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας προσφέρθηκε στον Kirill Budanov και στη συνέχεια στον Alexander Syrsky.
«Και οι δύο λέγεται ότι απέρριψαν αυτήν την προσφορά, κάτι που ανάγκασε τον Zelensky να υποχωρήσει», αναφέρει το Times.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Valery Zaluzhny, σε συνάντηση με τον Zelensky στις 29 Ιανουαρίου, είπε ότι οι εκτιμήσεις του για τη στρατιωτική κατάσταση δεν είναι ρεαλιστικές.
Σύμφωνα με πηγές, μετά από αυτό του ζητήθηκε να παραιτηθεί.
Όταν ο γενικός διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας αρνήθηκε, ο Zelensky τον ενημέρωσε ότι ο ίδιος θα υπέγραφε διάταγμα για την παραίτησή του.
Ο Valery Zaluzhny φέρεται να επέστρεψε στο γραφείο του και είπε στους υφισταμένους του ότι αποχωρεί.
«Μαζεύω τα πράγματά μου», ανέφερε το Times, είπε ο Valery Zaluzhny σε έναν από τους αξιωματικούς.
Όπως σημειώνουν οι πηγές στο Times, αφού ο Valery Zaluzhny ενημέρωσε τους υφισταμένους του για την απόλυσή του, διεθνείς εταίροι, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών και της Μεγάλης Βρετανίας, εξέφρασαν ανησυχία.
«Ο Zelensky απέλυσε τον γενικό διοικητή των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας, αλλά αναγκάστηκε να ανακαλέσει την απόφασή του μετά από πίεση από την ανώτατη διοίκηση του στρατού και τους διεθνείς εταίρους», αναφέρει το Times.
Πρόσφατα ο Ουκρανός βουλευτής Alexey Goncharenko, επικαλούμενος δικές του πηγές, είπε ότι ανακοινώθηκε στο Zaluzhny ότι αποχωρεί, αλλά το ίδιο το κείμενο του διατάγματος δεν συντάχθηκε…
Προσφέρθηκε στον Valery Zaluzhny η θέση του πρεσβευτή, την οποία αρνήθηκε.
Την ίδια ώρα, το βρετανικό περιοδικό Economist, επικαλούμενο πηγές, υποστήριξε ότι ο Zelensky πρότεινε στον Valery Zaluzhny να αναλάβει τη θέση του γραμματέα του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας, αλλά εκείνος αρνήθηκε.
Η δημοσίευση ισχυρίστηκε επίσης ότι στον σημερινό επικεφαλής της κύριας διεύθυνσης πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, Kirill Budanov, προσφέρθηκε να αναλάβει τη θέση του Zaluzhny, αλλά αυτός «αρνήθηκε την τελευταία στιγμή».

www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης