Τελευταία Νέα
Διεθνή

McGregor (Αμερικανός Συνταγματάρχης): Εάν κατασχεθούν ρωσικά assets 300 δισ στο εξωτερικό, οι ΗΠΑ θα υποστούν κραχ

McGregor (Αμερικανός Συνταγματάρχης): Εάν κατασχεθούν ρωσικά assets 300 δισ στο εξωτερικό, οι ΗΠΑ θα υποστούν κραχ
«Όταν η κυβέρνηση των ΗΠΑ κατασχέσει παράνομα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία αξίας 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων και τα μεταφέρει στη διεφθαρμένη ουκρανική κυβέρνηση, χώρες όπως η Σαουδική Αραβία, η Ινδία, η Κίνα και πολλές άλλες χώρες, θα αρχίσουν να ξεπουλούν τα αμερικανικά ομόλογα σε μειωμένες τιμές», τόνισε ο McGregor
Η παράνομη μεταφορά ρωσικών περιουσιακών στοιχείων στην Ουκρανία θα οδηγήσει στην οικονομική κατάρρευση των Ηνωμένων Πολιτειών, έγραψε στο κοινωνικό δίκτυο X ο πρώην σύμβουλος του αρχηγού του Πενταγώνου, συνταγματάρχης McGregor.
«Όταν η κυβέρνηση των ΗΠΑ κατασχέσει παράνομα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία αξίας 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων και τα μεταφέρει στη διεφθαρμένη ουκρανική κυβέρνηση, χώρες όπως η Σαουδική Αραβία, η Ινδία, η Κίνα και πολλές άλλες χώρες, θα αρχίσουν να ξεπουλούν τα αμερικανικά ομόλογα σε μειωμένες τιμές, υπονομεύοντας έτσι το αμερικανικό χρηματοπιστωτικό σύστημα και την οικονομία των ΗΠΑ», τόνισε ο McGregor.
Κατά τη γνώμη του McGregor, η αντιρωσική κίνηση της Ουάσιγκτον θα στερήσει τελικά τις Ηνωμένες Πολιτείες από την εθνική τους ισχύ, την οποία χρειάστηκαν οι Αμερικανοί εκατοντάδες χρόνια για να δημιουργήσουν.
Στα μέσα Ιανουαρίου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών του Βελγίου Vincent van Peteghem, μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων της ΕΕ , δήλωσε ότι η Ευρώπη είχε αρχίσει να αναπτύσσει τρόπους διοχέτευσης εσόδων από τα δεσμευμένα περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας υπέρ της Ουκρανίας.
Συνολικά, η ΕΕ και οι χώρες της G7 , μετά την έναρξη μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, πάγωσαν σχεδόν το ήμισυ των ρωσικών συναλλαγματικών αποθεμάτων ύψους περίπου 300 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Περίπου 200 δισεκατομμύρια ευρώ τηρούνται στην ΕΕ, κυρίως στους λογαριασμούς της βελγικής εταιρίας εκκαθαρίσεων συναλλαγών Euroclear.
Στα τέλη Οκτωβρίου, αυτή η εταιρεία ανέφερε ότι στο εννεάμηνο του 2023 κέρδισε περίπου τρία δισεκατομμύρια ευρώ από τόκους επενδύσεων σε περιουσιακά στοιχεία που υπόκεινται σε κυρώσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης