Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zerkalo Nedeli (ΜΜΕ Ουκρανίας): Ο Zelensky ζήτησε την παραίτηση Zaluzhny χωρίς να του προσφέρει κάποια σημαντική θέση – Υπάρχει κόντρα

Zerkalo Nedeli (ΜΜΕ Ουκρανίας): Ο Zelensky ζήτησε την παραίτηση Zaluzhny χωρίς να του προσφέρει κάποια σημαντική θέση – Υπάρχει κόντρα
Ο Valery Zaluzhny δεν σκοπεύει να συντάξει επιστολή παραίτησης, υποστηρίζει η ουκρανική έκδοση Zerkalo Nedeli
Ο Zelensky πρότεινε στον ανώτατο διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Valery Zaluzhny, να εγκαταλείψει τη θέση του χωρίς να διοριστεί σε άλλη σημαντική θέση.
Ο Valery Zaluzhny δεν σκοπεύει να συντάξει επιστολή παραίτησης, υποστηρίζει η ουκρανική έκδοση Zerkalo Nedeli, επικαλούμενη πηγές από το γραφείο του Zelensky και το περιβάλλον του Zaluzhny.
«Ναι, υπήρξε μια τέτοια πρόταση.
Από την πλευρά του, ο Valery Zaluzhny απάντησε ότι είναι δικαίωμα του Ανώτατου Διοικητή να αποφασίσει με ποιον θα συνεργαστεί» δήλωσαν πηγές σε απάντηση στο ερώτημα εάν ο Zelensky πρότεινε στον Valery Zaluzhny να παραιτηθεί.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πηγές ρωτήθηκαν αν ο Valery Zaluzhny είχε γράψει ή επρόκειτο να συντάξει επιστολή παραίτησης.
Η απάντηση που δόθηκε είναι ότι δεν το είχε κάνει και δεν είχε σκοπό να το κάνει.
Ταυτόχρονα, σημείωσαν ότι για να απομακρυνθεί ο Valery Zaluzhny από τη θέση του με διάταγμα του Zelensky, απαιτείται συμμετοχή και του υπουργού Άμυνας.
«Όχι, δεν έγραψε και δεν σκοπεύει να το κάνει... Δεν προσφέρθηκε στον Valery Zaluzhny τίποτα επαρκές ή σημαντικό.
Αφορούσε μόνο την ιδιότητα ενός βοηθού ή συμβούλου».
Επιπλέον, οι πηγές του Zerkalo Nedeli επιβεβαίωσαν ότι η πιθανή παραίτηση του Zaluzhny, η οποία δεν έχει ακόμη επισημοποιηθεί με διάταγμα, είναι μόνο ο πρώτος κρίκος στην αλυσίδα των αλλαγών στη διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και της πολιτικής ηγεσίας της χώρας.
Νωρίτερα τη Δευτέρα, ο Ουκρανός βουλευτής Alexey Goncharenko, επικαλούμενος δικές του πηγές, είπε ότι ο Zaluzhny θα παραιτηθεί, αλλά δεν υπάρχει ακόμη το κείμενο του διατάγματος.
Σύμφωνα με τον βουλευτή, στον γενικό διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας προσφέρθηκε η θέση του πρεσβευτή σε μία από τις ευρωπαϊκές χώρες, αλλά εκείνος αρνήθηκε.
Μετά από αυτές τις δηλώσεις, το ουκρανικό Υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε μια ανάρτηση στο Telegram με το κείμενο «αυτό δεν είναι αλήθεια».
Ο γραμματέας Τύπου του Zelensky διέψευσε επίσης τις φήμες για παραίτηση Valery Zaluzhny.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης