Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χάνει 6,5% η μετοχή της Philips μετά την ανακοίνωση ότι σταματάει την πώληση αναπνευστικών συσκευών

Χάνει 6,5% η μετοχή της Philips μετά την ανακοίνωση ότι σταματάει την πώληση αναπνευστικών συσκευών
«Πιστεύουμε ότι θα είναι πολύ δύσκολο για τη Philips να ανακτήσει τη θέση της στην αγορά Respironics των ΗΠΑ» δήλωσε ο Hesselink σε σημείωμα
Σχετικά Άρθρα
Την παύση πώλησης νέων συσκευών για τη θεραπεία της άπνοιας ύπνου στις ΗΠΑ τα επόμενα χρόνια ανακοίνωσε η Philips.
H εταιρεία, προχώρησε στην ανακοίνωση αυτή σε μια προσπάθεια να συμμορφωθεί με τους κανόνες μιας συμφωνίας με την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων.
Η συμφωνία αυτή ήρθε μετά την ανάκληση εκατομμυρίων αναπνευστικών συσκευών και αναπνευστήρων που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της άπνοιας ύπνου από το 2021, λόγω ανησυχιών ότι ο αφρός που χρησιμοποιείται για τη μείωση του θορύβου από τις συσκευές θα μπορούσε να είναι τοξικός, αυξάνοντας την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου.
Η Philips κατέληξε σε μια συμφωνία με βάση την οποία θα αναβαθμίσει τα εργοστάσιά της στις ΗΠΑ και έως ότου συμμορφωθεί με τις σχετικές προϋποθέσεις, καμία νέα συσκευή Respironics δεν θα πωλείται στη χώρα.
Εξαιτίας αυτών των εξελίξεων, η μετοχή της Philips βρίσκεται σε πτώση της τάξης του 6,5% στο Amsterdam, μετά την είδηση της συμφωνίας, την οποία ο αναλυτής της ING Marc Hesselink χαρακτήρισε ως «εξαιρετικά τιμωρητική».
«Πιστεύουμε ότι θα είναι πολύ δύσκολο για τη Philips να ανακτήσει τη θέση της στην αγορά Respironics των ΗΠΑ» δήλωσε ο Hesselink σε σημείωμα.
Σύμφωνα με την εταιρεία, η συμφωνία δεν άλλαξε τους οικονομικούς της στόχους για το 2025, όπως αυτοί καθορίστηκαν πέρυσι.
Αξίζει να σημειωθεί πως τα βασικά κέρδη της Philips το δ’ τρίμηνο του 2023 παρέμειναν περίπου σταθερά στα 653 εκατ. ευρώ, ενώ οι συγκρίσιμες πωλήσεις μειώθηκαν κατά 1%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης