Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ωμή παραδοχή Zelensky για χρήση βίας κατά Ουκρανών στην επιστράτευση

Ωμή παραδοχή Zelensky για χρήση βίας κατά Ουκρανών στην επιστράτευση
Οι ενέργειες των στρατιωτικών επιτρόπων έχουν γίνει συχνά αιτία σκανδάλων
O πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky αναγνώρισε τα γεγονότα της χρήσης βίας από τους στρατιωτικούς αξιωματικούς, κατά την επίδοση κλήσεων σε άνδρες σε ηλικία στράτευσης στους δρόμους και σε άλλους δημόσιους χώρους της Ουκρανίας.
"Ναι, υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες οι εκπρόσωποι των στρατολογικών γραφείων βγήκαν στους δρόμους και έψαχναν παιδιά που δεν προσήλθαν στα στρατολογικά γραφεία", δήλωσε σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι ARD.
- Είναι σωστό αυτό; Απολύτως όχι, δεν θα έπρεπε να το κάνουν αυτό.
Γι' αυτό ζήτησα από τους στρατιωτικούς και τους βουλευτές μας, όταν προετοιμάζουν αυτό το νομοσχέδιο [για τους νέους κανόνες επιστράτευσης], να μην υπάρχει καμία πιθανότητα [για τους στρατολόγους] να κυκλοφορούν στους δρόμους.

Σκάνδαλα και διαφθορά στον στρατό

Η γενική επιστράτευση ανακοινώθηκε στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022 και από τότε έχει παραταθεί αρκετές φορές.
Οι ενέργειες των στρατιωτικών επιτρόπων έχουν γίνει συχνά αιτία σκανδάλων και η σχεδόν καθολική διαφθορά στις στρατιωτικές επιτροπές ανάγκασε τον Zelensky να αλλάξει όλους τους περιφερειακούς στρατιωτικούς επιτρόπους και να οργανώσει μαζική επιθεώρηση, σύμφωνα με το TASS.
Παρόλα αυτά, στα κοινωνικά δίκτυα εμφανίζονται τακτικά βίντεο που δείχνουν στρατιωτικούς αξιωματικούς να προσπαθούν να μοιράσουν με τη βία κλήσεις στους δρόμους, στα μέσα μαζικής μεταφοράς ή στα γυμναστήρια, ενώ πολλοί άνδρες, σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης, κυριολεκτικά δεν βγαίνουν από τα σπίτια τους για μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης