Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με μια δήλωση του Trump… πιο κοντά η Ρωσία στη νίκη στην Ουκρανία

Με μια δήλωση του Trump… πιο κοντά η Ρωσία στη νίκη στην Ουκρανία
Η αντίθεση του Donald Trump στη συμφωνία για την Ουκρανία έχει περιπλέξει το μέλλον της λέει η Washington Post
Με μια δήλωση του Donald Trump, η Ρωσία βρίσκεται πιο κοντά στη νίκη στην Ουκρανία αναφέρει σε δημοσίευμα της η Washington Post.
Βάσει του δημοσιεύματος, η κριτική θέση που διατύπωσε ο Trump σχετικά με τη σύνδεση της χρηματοδότησης των ΗΠΑ προς την Ουκρανία με μια συμφωνία στο Κογκρέσο για την ασφάλεια των νότιων συνόρων των ΗΠΑ ήταν αυτή που είναι πολύ πιθανό να φέρει πιο κοντά στη νίκη τη Ρωσία.
«Η αντίθεση του πρώην προέδρου Donald Trump στη συμφωνία για την Ουκρανία έχει περιπλέξει το μέλλον της» επισημαίνει το δημοσίευμα, αναφέροντας πως οι Ρεπουμπλικάνοι ήταν έτοιμοι να αποδεχθούν μια συμφωνία στο Κογκρέσο, όπου η οικονομική βοήθεια προς την Ουκρανία θα συνδεόταν με μια συμφωνία για την ασφάλεια των συνόρων.
Ωστόσο, σύμφωνα με την Washington Post, η κριτική που άσκησε σε αυτή τη συμφωνία ο Trump, είχε ως αποτέλεσμα να αλλάξουν την θέση τους και πολλοί Ρεπουμπλικάνοι.
Το δημοσίευμα φιλοξενεί και τη δήλωση του Δημοκρατικού γερουσιαστή Chris Murphy, ο οποίος υποστήριξε πως εάν η συμφωνία καταρρεύσει, τότε η Ρωσία θα νικήσει στην Ουκρανία και η Ευρώπη θα απειληθεί.
Όπως επισημαίνεται, οι διαφωνίες Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων για τη μετανάστευση ήταν ο κύριος λόγος για τον οποίο το Κογκρέσο δεν κατάφερε να συμφωνήσει επί του αιτήματος του Λευκού Οίκου για βοήθεια προς την Ουκρανία και το Ισραήλ.
Οι Ρεπουμπλικάνοι υποστηρίζουν πως η προσέγγιση του Biden στο μεταναστευτικό «αφήνει τα σύνορα ανοιχτά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης