Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ουκρανία έτοιμη να συνεχίσει την ανταλλαγή αιχμαλώτων με τη Ρωσία – Θετική και η Μόσχα

Η Ουκρανία έτοιμη να συνεχίσει την ανταλλαγή αιχμαλώτων με τη Ρωσία – Θετική και η Μόσχα
«Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να συνεχίσουμε αυτές τις ανταλλαγές, ανεξάρτητα από το πόσο δύσκολο είναι», δηλώνει η ουκρανική πλευρά
Σχετικά Άρθρα
Το Κίεβο θέλει να συνεχίσει τις ανταλλαγές κρατουμένων με τη Μόσχα και είναι πλήρως δεσμευμένο να συνεργαστεί για αυτό το θέμα, δήλωσε ο επίσημος εκπρόσωπος της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών του Ουκρανικού υπουργείου Άμυνας, Andrey Usov στον τηλεοπτικό σταθμό Rada.
«Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να συνεχίσουμε αυτές τις ανταλλαγές, ανεξάρτητα από το πόσο δύσκολο είναι.
Ωστόσο, αυτή η διαδικασία απαιτεί τη συμμετοχή και των δύο πλευρών.
Η Ουκρανία ενδιαφέρεται να φέρει τους στρατιώτες της στο σπίτι.
Μπορούμε και θα ανταλλάξουμε Ρώσους αιχμαλώτους» είπε, απαντώντας μια ερώτηση για το αν θα συνεχιστούν οι ανταλλαγές κρατουμένων μετά την πρόσφατη κατάρριψη του αεροπλάνου Il-76.
Ο Andrey Kartapolov, ο οποίος προεδρεύει της επιτροπής Άμυνας της ρωσικής κάτω βουλής είπε ότι η προσπάθεια να εξασφαλιστεί η απελευθέρωση των Ρώσων που συνελήφθησαν από την Ουκρανία θα συνεχιστεί.
Στις 24 Ιανουαρίου 2024 οι ουκρανικές δυνάμεις κατέρριψαν ένα ρωσικό στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος Il-76 που μετέφερε αιχμάλωτους Ουκρανούς στρατιώτες για ανταλλαγή.
Και οι 74 επιβαίνοντες, μεταξύ των οποίων 65 Ουκρανοί, σκοτώθηκαν στο περιστατικό.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας χαρακτήρισε το περιστατικό τρομοκρατική ενέργεια και είπε ότι το Κίεβο γνώριζε για τη μεταφορά κρατουμένων για μια ανταλλαγή που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο σημείο ελέγχου Kolotilovka.
Η Μόσχα υποστηρίζει ότι η Ουκρανία επιτέθηκε στο αεροπλάνο, έτσι ώστε το Κίεβο να κατηγορήσει τη Μόσχα πως αφαίρεσε τις ζωές Ουκρανών στρατιωτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης