Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σημαντική εξέλιξη - Το Πεντάγωνο θα ερευνήσει, εάν χρησιμοποιήθηκαν όπλα των ΗΠΑ στην κατάρριψη του Il -76

Σημαντική εξέλιξη - Το Πεντάγωνο θα ερευνήσει, εάν χρησιμοποιήθηκαν όπλα των ΗΠΑ στην κατάρριψη του Il -76
Διαφορετική η στάση του Πενταγώνου από εκείνη του State Department
Οι ΗΠΑ δεσμεύονται να εξετάζουν την πιθανή εμπλοκή αμερικανικών όπλων στην κατάρριψη του ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους Il-76, δήλωσε την Πέμπτη (25/1/2024) η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου Sabrina Singh.
«Είναι κάτι που εξετάζουμε», είπε η Sing κατά τη διάρκεια ενημέρωσης Τύπου.
Νωρίτερα την ίδια μέρα, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Vedant Patel υποστήριξε ότι η Ουάσιγκτον δεν εμπλέκεται στη συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους Il-76.
«Μπορώ με βεβαιότητα να πω ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν εμπλέκονται σε αυτό το αεροπορικό δυστύχημα με κανέναν τρόπο», είπε ο Patel κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Γνώριζαν οι Ουκρανοί για την ανταλλαγή αιχμαλώτων

Την Τετάρτη (24/1/2024) ένα στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος Il-76 με 65 Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου που μεταφέρονταν για ανταλλαγή συνετρίβη στην περιοχή του Belgorod.
Όλοι οι αιχμάλωτοι πολέμου, μαζί με έξι μέλη του πληρώματος και τρεις Ρώσους στρατιωτικούς που τους συνόδευαν στο αεροσκάφος, σκοτώθηκαν.
Αργότερα, η Υπηρεσία Πληροφοριών του Ουκρανικού υπουργείου Άμυνας δήλωσε ότι το προσωπικό της δεν γνώριζε ότι το ρωσικό Il-76 μετέφερε Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου για ανταλλαγή αιχμαλώτων, αλλά η ουκρανική πύλη ειδήσεων Strana.ua ανέφερε ότι το υπουργείο είχε επιβεβαιώσει πως ανταλλαγή αιχμαλώτων είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη (24/1).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης