Τελευταία Νέα
Διεθνή

Την κάτω βόλτα παίρνει η Tesla - Θα χάσει 50 δισ. δολ. η χρηματιστηριακή της αξία

Την κάτω βόλτα παίρνει η Tesla - Θα χάσει 50 δισ. δολ. η χρηματιστηριακή της αξία
Ο Μusk δήλωσε ότι η ανάπτυξη θα είναι «αισθητά χαμηλότερη»
Σχετικά Άρθρα
Η μετοχή της Tesla, σημείωσε πτώση σχεδόν 9% την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου, μετά τις δηλώσεις του CEO της, Elon Musk, ο οποίος προειδοποίησε ότι θα υπάρχει επιβράδυνση στην αύξηση των πωλήσεων το τρέχον έτος.
Η επιβράδυνση αυτή, θα σημειωθεί παρά τις μειώσεις των τιμών που έχουν ήδη περιορίσει τα περιθώρια κέρδους και έχουν προκαλέσει ανησυχίες στους επενδυτές της αυτοκινητοβιομηχανίας με τη μεγαλύτερη αξία στον κόσμο.
Ο Μusk δήλωσε ότι η ανάπτυξη θα είναι «αισθητά χαμηλότερη», την ώρα που η Tesla εστιάζει στην κατασκευή ενός φθηνότερου ηλεκτρικού οχήματος επόμενης γενιάς το οποίο θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιό της στο Τέξας το δεύτερο εξάμηνο του 2025.
Αυτό το αυτοκίνητο, προβλέπεται με βάση τις δηλώσεις του Musk να εκτοξεύσει τις πωλήσεις του κολοσσού, αλλά οι επενδυτές δεν φαίνονται πεισμένοι.
Σε περίπτωση που οι απώλειες διατηρηθούν ως έχουν, η χρηματιστηριακή αξία της Tesla θα διαμορφωθεί περίπου στα 50 δις. δολάρια.
Στο μεταξύ, η μετοχή της είχε ήδη υποχωρήσει κατά 16,4% αυτόν τον μήνα, κατά το τελευταίο κλείσιμο.
Αναλυτές πάντως, σημειώνουν ότι τα έσοδα και τα κέρδη της εταιρείας στο τέταρτο τρίμηνο ήταν επίσης χαμηλότερα από τις προσδοκίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης