Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποίηση σοκ Τσεχίας: Η νέα αντεπίθεση Ρώσων τελειώνει την Ουκρανία – Μυστικές Υπηρεσίες: Κάτι μεγάλο ετοιμάζει η Δύση

Προειδοποίηση σοκ Τσεχίας: Η νέα αντεπίθεση Ρώσων τελειώνει την Ουκρανία – Μυστικές Υπηρεσίες: Κάτι μεγάλο ετοιμάζει η Δύση
Sergei Naryshkin (Διευθυντής Εξωτερικών Πληροφοριών Ρωσίας): Η Δύση ηττάται στην Ουκρανία και ετοιμάζει άθλιες προκλήσεις - Jiri Shedivy (Πρώην αρχηγός στρατού Τσεχίας): Η Ρωσία ετοιμάζει μεγάλη αντεπίθεση την άνοιξη, τελειώνοντας την Ουκρανία
(upd 37) Μετά την σοκαριστική κατάρριψη του ρωσικού μεταγωγικού αεροπλάνου που μετέφερε 65 Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου από την Ουκρανική αεράμυνα με δύο πυραύλους Patriot… η μοίρα της Ουκρανίας θα αλλάξει πολύ προς το χειρότερο.
Ο πρώην αρχηγός του Τσεχικού στρατού αποκαλύπτει ότι η Ρωσία σχεδιάζει μεγάλης κλίμακας αντεπίθεση μέσα στους επόμενους δύο μήνες τελειώνοντας την Ουκρανία…
Ήδη ο ρωσικός στρατός βρίσκεται σε πρωτοφανή προετοιμασία, το Kharkiv και η Οδησσός θα πέσουν στα χέρια των Ρώσων και όταν συμβεί αυτό απλά ο Ουκρανικός στρατός θα παραδοθεί.
Εν τω μεταξύ οι μυστικές υπηρεσίες των Ρώσων αποκαλύπτουν ότι λόγω της ήττας της Δύσης στην Ουκρανία ετοιμάζουν κάτι μεγάλο, σαν σαμποτάζ ή κάποια πρόκληση…
Ο έμπειρος αμερικανός Συνταγματάρχης Douglas McGregor τόνισε ότι 400 αμερικανοί έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία και κατηγόρησε τον Zelensky ότι ενδιαφέρεται μόνο για το χρήμα, αδιαφορώντας για τους Ουκρανούς.
O Ρωσικός στρατός κατέστρεψε ένα γαλλικής κατασκευής σύστημα αεράμυνας SAMP-T σε υπηρεσία με τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.
Το σύστημα καταστράφηκε κατά τη διάρκεια χτυπημάτων από ρωσικό πυροβολικό, δυνάμεις πυραύλων και μη επανδρωμένα αεροσκάφη.
Τα πλήγματα έπληξαν επίσης αποθήκες πυρομαχικών της Ουκρανικής 31ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας και της 26ης Ταξιαρχίας Πυροβολικού, σταθμό ραντάρ του συστήματος αεράμυνας S-300, 127 μονάδες πυροβολικού σε θέσεις βολής, στρατιωτικούς και εξοπλισμό σε συνολικά 132 περιοχές.

Βρέθηκαν τα 2 μαύρα κουτιά του Il-76 που συνετρίβη στην περιοχή Belgorod

Τα 2 μαύρα κουτιά βρέθηκαν στο σημείο της συντριβής του ρωσικού μεταγωγικού αεροσκάφους Il-76 στην περιοχή Belgorod και τα οποία είναι σε καλή κατάσταση.
«Ανακαλύφθηκαν και τα δύο μαύρα κουτιά - μια συσκευή καταγραφής παραμέτρων πτήσης και μια συσκευή εγγραφής φωνής».
Σημείωσε ότι τα καταγραφικά πτήσης βρίσκονταν στο πίσω μέρος του αεροπλάνου και είχαν ήδη παραδοθεί στους ανακριτές.
Την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις κατέρριψαν ένα ρωσικό στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος Il-76 πάνω από την περιοχή του Belgorod, το οποίο μετέφερε 65 Ουκρανούς αιχμαλώτους για ανταλλαγή.
Στο μεταγωγικό επέβαιναν επίσης έξι μέλη του πληρώματος και τρεις συνοδοί, κανένας δεν επέζησε.
Πριν από τη συντριβή, ο ρωσικός στρατός κατέγραψε την εκτόξευση δύο αντιαεροπορικών πυραύλων από το έδαφος της περιοχής του Kharkiv
Το υπουργείο Άμυνας  της Ρωσίας τόνισε ότι το Κίεβο γνώριζε για τη μεταφορά ουκρανικού στρατιωτικού προσωπικού για την επικείμενη ανταλλαγή, η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 24 Ιανουαρίου 2024 στα σύνορα των περιοχών Belgorod και Sumy.
Το Κρεμλίνο χαρακτήρισε τερατώδες τη δολοφονία των Ουκρανών από Ουκρανούς, οι οποίοι υποτίθεται ότι θα επέστρεφαν στο σπίτι τους σε λίγες ώρες.

Το Πεντάγωνο θα ερευνήσει, εάν χρησιμοποιήθηκαν όπλα των ΗΠΑ στην κατάρριψη του Il -76

Οι ΗΠΑ δεσμεύονται να εξετάζουν την πιθανή εμπλοκή αμερικανικών όπλων στην κατάρριψη του ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους Il-76, δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου Sabrina Singh.
«Είναι κάτι που εξετάζουμε», είπε η Sing κατά τη διάρκεια ενημέρωσης Τύπου.
Νωρίτερα την ίδια μέρα, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Vedant Patel υποστήριξε ότι η Ουάσιγκτον δεν εμπλέκεται στη συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους Il-76.
«Μπορώ με βεβαιότητα να πω ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν εμπλέκονται σε αυτό το αεροπορικό δυστύχημα με κανέναν τρόπο», είπε ο Patel κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
1923275106_0_0_1280_960_1440x900_80_0_1_fbe6ec29d767553ba8feb04d4ba23fbe.jpg
Θα συνεχιστεί η ανταλλαγή αιχμαλώτων

Το Κίεβο θέλει να συνεχίσει τις ανταλλαγές κρατουμένων με τη Μόσχα και είναι πλήρως δεσμευμένο να συνεργαστεί για αυτό το θέμα, δήλωσε ο επίσημος εκπρόσωπος της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών του Ουκρανικού υπουργείου Άμυνας, Andrey Usov στον τηλεοπτικό σταθμό Rada.
«Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να συνεχίσουμε αυτές τις ανταλλαγές, ανεξάρτητα από το πόσο δύσκολο είναι.
Ωστόσο, αυτή η διαδικασία απαιτεί τη συμμετοχή και των δύο πλευρών.
Η Ουκρανία ενδιαφέρεται να φέρει τους στρατιώτες της στο σπίτι.
Μπορούμε και θα ανταλλάξουμε Ρώσους αιχμαλώτους» είπε, απαντώντας μια ερώτηση για το αν θα συνεχιστούν οι ανταλλαγές κρατουμένων μετά την πρόσφατη κατάρριψη του αεροπλάνου Il-76.
Ο Andrey Kartapolov, ο οποίος προεδρεύει της επιτροπής Άμυνας της ρωσικής κάτω βουλής είπε ότι η προσπάθεια να εξασφαλιστεί η απελευθέρωση των Ρώσων που συνελήφθησαν από την Ουκρανία θα συνεχιστεί.

Στο Kaliningrad ο Putin – Ρωσία: Δεν αποτελεί κανένα μήνυμα στη Δύση


Επίσκεψη στο Kaliningrad, στη ρωσική επαρχία που βρίσκεται μεταξύ της Λιθουανίας και της Πολωνίας και που δεν έχει άμεση σύνδεση με τη Ρωσική Ομοσπονδία πραγματοποίησε ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin.
Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο Putin είχε συνάντηση με φοιτητές στο πανεπιστήμιο Kant ενώ ακολούθησαν επαφές του Ρώσου προέδρου με τον επικεφαλής του Kaliningrad, Anton Alikhanov αλλά και με αξιωματούχους για την ανάπτυξη της ρωσικής επαρχίας.
Ερωτηθείς για το εάν αυτή η επίσκεψη του Putin αποτελεί μήνυμα στο ΝΑΤΟ, ο Peskov ήταν ξεκάθαρος.
«Δεν αποτελεί κανένα μήνυμα στο ΝΑΤΟ.
Όταν ο πρόεδρος επισκέπτεται τις περιοχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αυτό δεν είναι μήνυμα προς τις χώρες του ΝΑΤΟ.
Αυτή είναι η βασική αποστολή του προέδρου.
Και το κύριο πράγμα είναι να μην στέλνει μηνύματα, αλλά να κάνει αυτό που κάνει εδώ και πολλά χρόνια, να δουλεύει για την ανάπτυξη των επαρχιών και των περιοχών μας, να αναπτύσσει την οικονομία, να κάνει έργα για την κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη μεμονωμένων περιοχών», επισήμανε ο Peskov, επισημαίνοντας πως δεν έχουν ληφθεί επιπλέον μέτρα ασφαλείας από αυτά που συνήθως λαμβάνονται για τις επισκέψεις του Ρώσου προέδρου.

Ο Putin ζήτησε να εργαστεί όλη η Ρωσία για την επίτευξη σημαντικής οικονομικής ανάπτυξης στο Kaliningrad

Είναι σημαντικό να επιτευχθεί οικονομική ανάπτυξη στo Kaliningrad υπό τις παρούσες συνθήκες, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin σε συνάντηση με αξιωματούχους για το μέλλον της περιοχής.
«Στόχος μας είναι να επιτύχουμε δυναμική ανάπτυξη της οικονομίας της περιοχής σε μια νέα κατάσταση για αυτήν», σημείωσε.
Ο Ρώσος ηγέτης εστίασε στα θέματα μεταφορών και στη διακίνηση εξαγώγιμων προϊόντων τόσο στη Ρωσία όσο και στις παγκόσμιες αγορές», πρόσθεσε.
Ο Putin κήρυξε την έναρξη ενός ευρύτατου διαλόγου σχετικά με το ποια μέτρα πρέπει να ληφθούν περαιτέρω για την κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη του Kaliningrad.

Sergei Naryshkin (Διευθυντής Εξωτερικών Πληροφοριών Ρωσίας): Η Δύση ηττάται στην Ουκρανία και ετοιμάζει άθλιες προκλήσεις

Η πιθανότητα νέων αντιρωσικών προκλήσεων λόγω των δυτικών ήττων στην Ουκρανία είναι πολύ υψηλή, αλλά δεν πρέπει να περιμένουμε μακροπρόθεσμες επιπτώσεις από αυτές, δήλωσε ο Sergei Naryshkin, διευθυντής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών.
«Σήμερα, όταν η Δύση ηττάται στο έδαφος της Ουκρανίας, η πιθανότητα να πραγματοποιήσει μια ποικιλία προκλήσεων είναι πολύ υψηλή.
Ωστόσο, θα ήθελα να τονίσω ότι το αποτέλεσμα τέτοιων προκλήσεων και η διάρκειά τους είναι πολύ βραχύβια, ειδικά επειδή στον σύγχρονο κόσμο μας κάθε μυστική πληροφορία, συμπεριλαμβανομένων των ψευδών ειδήσεων, γίνεται πολύ γρήγορα προφανής», τόνισε ο Sergei Naryshkin.
Η κρίση στην Ουκρανία που προκλήθηκε από το δυτικό μπλοκ «παρέχει πολλά παραδείγματα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες , η Μεγάλη Βρετανία και οι σύμμαχοί τους είναι έτοιμοι να καταφύγουν στις πιο άθλιες προκλήσεις για να αλλάξουν την πορεία των γεγονότων προς όφελός τους», σημείωσε ο Sergei Naryshkin.
«Ας θυμηθούμε απλώς την κατάρριψη ενός Μαλαισιανού Boeing από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ή την αποκρουστική πρόκληση στη Boucha, για την οποία προσπάθησαν να κατηγορήσουν τη Ρωσία.
Ας θυμηθούμε τον Απρίλιο του 2022, όταν πραγματοποιήθηκε μια πυραυλική επίθεση στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Kramatorsk και η Δύση κατηγόρησε αμέσως τη Ρωσία γι' αυτό, αν και πολύ γρήγορα έγινε σαφές ότι αυτός ο πύραυλος ανήκε στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας».

Η Ρωσία δεν θα εγκαταλείψει τους στόχους της στην Ουκρανία

Η Δύση, δηλώνοντας «τα σχέδια της Ρωσίας να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ», προσπαθεί να αναγκάσει τη Ρωσία να εγκαταλείψει τους στόχους της ειδικής επιχείρησης, αλλά αυτό δεν θα συμβεί, δήλωσε ο Sergei Naryshkin.
Ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών εξήγησε τέτοιες δηλώσεις ως πόλεμο πληροφοριών για να δικαιολογήσει την τρέχουσα υβριδική επίθεση της Δύσης εναντίον της Ρωσίας και την επιθυμία να την εκφοβίσει με την προοπτική μιας άμεσης ένοπλης σύγκρουσης με το ΝΑΤΟ.
«Οι Δυτικοί τονίζουν την πολεμική τους ετοιμότητα, την ετοιμότητά τους για κινητοποίηση με την ελπίδα να επηρεάσουν τη Ρωσία, ώστε η Ρωσία, η πολιτική ηγεσία της Ρωσικής Ομοσπονδίας, να εγκαταλείψει τα σχέδιά της, τα σχέδια και τους στόχους μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
Αλλά ούτε η Ρωσία ούτε η ηγεσία της Ρωσικής Ομοσπονδίας Οι ομοσπονδίες δεν θα εγκαταλείψουν τους στόχους τους», σημείωσε ο Sergei Naryshkin.
Στις αρχές Οκτωβρίου, ο επικεφαλής της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ, Rob Bauer, δήλωσε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο RAP ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία θα επεξεργαστεί μια απάντηση σε μια πιθανή ρωσική «εισβολή» στην ανατολική πλευρά στις ασκήσεις Steadfast Defender στο 2024.
Τον Ιανουάριο 2024 η Γερμανική Bild, επικαλούμενη ένα συγκεκριμένο «μυστικό έγγραφο» της Bundeswehr, δημοσίευσε ένα «σχέδιο» για μια πιθανή επίθεση της Ρωσίας στην ανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ.
Επίσης ο αρχηγός του Βρετανικού στρατού δήλωσε ότι ο Βρετανικός λαός πρέπει να ετοιμαστεί για πόλεμο με την Ρωσία.

Ρωσία σε ΟΑΣΕ: Δεν κλείσαμε ποτέ την πόρτα του διαλόγου για την Ουκρανία - Δεν υπάρχει ανταπόκριση

Η Ρωσία δεν έκλεισε ποτέ την πόρτα στη διεξαγωγή διαλόγου για την Ουκρανία, αλλά η Μόσχα δεν έχει δει εποικοδομητική προσέγγιση από τους αντιπάλους της, δήλωσε ο Ρώσος μόνιμος αντιπρόσωπος στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) Alexander Lukashevich, σε ειδική συνεδρίαση της ολομέλειας του Μόνιμου Συμβουλίου του ΟΑΣΕ.
«Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Ρωσία δεν έκλεισε ποτέ την πόρτα στη διεξαγωγή ενός ουσιαστικού, αποτελεσματικού διαλόγου για την εξεύρεση τρόπων μείωσης της έντασης και αποτροπής της αντιπαράθεσης.
Όσον αφορά την Ουκρανία, ήμασταν πάντα έτοιμοι για μια πολιτική και διπλωματική διαδικασία που θα βασίζεται στην εξάλειψη των ριζών της τραγωδίας που προκλήθηκε από το πραξικόπημα στο Κίεβο τον Φεβρουάριο του 2014, και όχι σε κάποιες μη ρεαλιστικές "φόρμουλες", όπως αντιπροσωπεύουν τα τελεσίγραφα της Δύσης προς τη χώρα μας», τόνισε ο Alexander Lukashevich, σύμφωνα με το TASS.

Jiri Shedivy (Πρώην αρχηγός στρατού Τσεχίας): Η Ρωσία ετοιμάζει μεγάλη αντεπίθεση την άνοιξη, τελειώνοντας την Ουκρανία

Θα είναι πολύ δύσκολο για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις να αποκρούσουν την επίθεση της Ρωσίας την άνοιξη, δήλωσε ο πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Τσεχίας, απόστρατος στρατηγός Jiri Shedivy, σε συνέντευξή του στο Forum24.
«Πιστεύω ότι το 2024 θα αποδειχθεί μια πολύ δύσκολη χρονιά.
Μπορείτε να δείτε πώς οι Ρώσοι προετοιμάζουν το μέτωπο. Προετοιμάζουν συνεχώς τα πεδία των μαχών για να ξεκινήσουν μια μεγάλη επίθεση τη βέλτιστη στιγμή», σημείωσε ο στρατηγός Jiri Shedivy.
Ο στρατηγός Jiri Shedivy επέστησε ιδιαίτερη προσοχή στις ισχυρές επιθέσεις του ρωσικού στρατού στα αντικείμενα του στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος της Ουκρανίας.
Η Ρωσία στερεί συστηματικά από την Ουκρανία τη δυνατότητα παραγωγής πυρομαχικών και επισκευής εξοπλισμού, σημείωσε ο στρατηγός.
Επιπλέον, σύμφωνα με τον πρώην αρχηγό του Γενικού Επιτελείου της Τσεχίας, η μαζική κινητοποίηση στην Ουκρανία απλώς επιδεινώνει τα προβλήματα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Οι μη εκπαιδευμένοι Ουκρανοί στρατεύσιμοι θα αντιμετωπίσουν έμπειρους στρατιώτες.
Σύμφωνα με τον στρατηγό, το πλεονέκτημα του ρωσικού στρατού στην προετοιμασία θα φέρει «μεγάλα προβλήματα» στην Ουκρανία όταν ξεκινήσουν την μεγάλη τους αντεπίθεση.
Πρόσφατα, οι Ουκρανοί άρχισαν να χτίζουν μια άμυνα, αλλά η διαδικασία είναι αργή και έρχεται καθυστερημένα.
Κατά τη γνώμη μου, η Άνοιξη θα είναι πολύ δύσκολη για την Ουκρανία», προειδοποίησε ο στρατηγός Jiri Shedivy.
Μετά τη μεγάλη αποτυχία της καλοκαιρινής αντεπίθεσης των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, τα ρωσικά στρατεύματα πέτυχαν σημαντική επιτυχία στη Βόρεια Στρατιωτική Περιοχή.

MDR: Αμυντικό σχέδιο Γερμανίας για τη Ρωσία - Το πρώτο μετά τον Ψυχρό Πόλεμο

Τον απόλυτο πανικό φαίνεται πως βιώνουν οι Γερμανοί, οι οποίοι διά στόματος του υπουργού Άμυνας, Boris Pistorius δήλωναν πρόσφατα πως μέσα στα επόμενα 5 με 8 χρόνια περιμένουν μια σύγκρουση της Ρωσίας με το ΝΑΤΟ… και για αυτό θα πρέπει να αρχίσουν να προετοιμάζονται.
Μέρος αυτής της προετοιμασίας φαίνεται πως είναι και το αμυντικό σχέδιο, το πρώτο από τον Ψυχρό Πόλεμο, που εκπονεί η Γερμανία για τον «περιορισμό» της Ρωσίας.
Πληροφορίες από το γερμανικό MDR που επικαλείται το υπουργείο Άμυνας της Γερμανίας αναφέρουν πως το σχέδιο αυτό αναμένεται να είναι έτοιμο τον Μάρτιο του 2024.
«Η Γερμανία, «ως αντίδραση» στα γεγονότα στην Ουκρανία, αναπτύσσει ένα ολοκληρωμένο αμυντικό σχέδιο για πρώτη φορά μετά τον Ψυχρό Πόλεμο» αναφέρει το δημοσίευμα.
Το νέο γερμανικό επιχειρησιακό σχέδιο (OPLAN) δίνει έμφαση στον περιορισμό της Ρωσίας.
Όπως επισημαίνεται, το νέο σχέδιο λαμβάνει υπόψη τις νέες προόδους στον τομέα του πολέμου και δίνει ιδιαίτερη προσοχή στην αντιμετώπιση ενεργειών δολιοφθοράς σε ζωτικές υποδομές, στο πεδίο της παραπληροφόρησης και στις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.

Pistorius (υπ. Άμυνας Γερμανίας): Σε αδιέξοδο η κατάσταση στην Ουκρανία - Απάνθρωπος ο Putin

Η κατάσταση στην Ουκρανία έχει φτάσει σε αδιέξοδο εκτιμά ο Γερμανός υπουργός Άμυνας, Boris Pistorius, ισχυριζόμενος ότι δεν καταγράφονται εδαφικά κέρδη.
«Στην πραγματικότητα, η κατάσταση έχει φτάσει σε αδιέξοδο.
Δεν υπάρχουν εδαφικές επιτυχίες εκατέρωθεν.
Αλλά οι Ουκρανοί συνεχίζουν να αμύνονται με μεγάλη επιτυχία, ειδικά στο νότο της χώρας και στα ανατολικά», ισχυρίστηκε.
Ταυτόχρονα, ο Pistorius τόνισε ότι «θα ήταν προσεκτικός με τις προβλέψεις», καθώς «οι προσπάθειες του Putin είναι τεράστιες και απάνθρωπες, ειδικά στις ανατολικές περιοχές».

Markus Reisner (Συνταγματάρχης Αυστρίας): Η Ρωσία έχει αποφασιστική υπεροχή στο Ουκρανικό μέτωπο - Θα πετύχει στρατηγική νίκη

Ο ρωσικός στρατός είναι πολλές φορές ανώτερος από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις σε ποσότητα πυρομαχικών και μπορεί να επιτύχει μια σημαντική νίκη στο μέτωπο, δήλωσε ο συνταγματάρχης του Γενικού Επιτελείου των Αυστριακών Ενόπλων Δυνάμεων Markus Reisner σε συνέντευξή του στο γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι ntv Nachrichten.
«Σε ορισμένους τομείς του μετώπου, κατά μέσο όρο, εκτοξεύονται περίπου δύο χιλιάδες οβίδες την ημέρα από την ουκρανική πλευρά και περίπου δέκα χιλιάδες από τη ρωσική πλευρά.
Αυτό σημαίνει ότι έχουμε και πάλι αναλογία ένα προς πέντε, και αυτό Φυσικά, αντανακλάται αυτόματα στην κατάσταση στη μάχη πεδίου», δήλωσε ο αξιωματικός Markus Reisner.
Υπενθύμισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν εκπλήρωσε την υπόσχεσή της προς την Ουκρανία να προμηθεύσει ένα εκατομμύριο οβίδες μέχρι το τέλος του 2023.
Τα κράτη δεν μπορούν επίσης να βοηθήσουν την Ουκρανία, επειδή αναγκάζονται να προμηθεύουν πυρομαχικά όχι μόνο στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και στην επιχείρηση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.
Ο ρωσικός στρατός μπορεί να επιτύχει μια σημαντική νίκη στην Ουκρανία, είναι σίγουρος ο Αυστριακός αξιωματικός.
Σύμφωνα με τον Markus Reisner, η Ρωσία αυξάνει μόνο τον αριθμό των στρατευμάτων της στη ζώνη ειδικής επιχείρησης, ενώ η Ουκρανία απαιτεί γενική κινητοποίηση για να αναπληρώσει τις απώλειες.
Η Washington Post ανέφερε ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις τελείωσαν από βλήματα πυροβολικού, γι' αυτό ορισμένες μονάδες αναγκάστηκαν ακόμη και να ακυρώσουν τις προγραμματισμένες επιθέσεις.

Douglas McGregor (Συνταγματάρχης ΗΠΑ): Οι αμερικανοί γελοιοποιούνται, 400 σκοτώθηκαν στην Ουκρανία – Απατεώνας ο Zelensky

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν γελοιοποιηθεί λόγω της αποτυχημένης πολιτικής τους για την Ουκρανία, έγραψε στο κοινωνικό δίκτυο X ο Συνταγματάρχης Douglas McGregor πρώην σύμβουλος του επικεφαλής του Πενταγώνου.
«Οι αποτυχίες μας στην Ουκρανία μας κάνουν να φαινόμαστε απολύτως γελοίοι στα μάτια του υπόλοιπου κόσμου», τόνισε ο Douglas McGregor.
Νωρίτερα, ο Αμερικανός γερουσιαστής Lindsky Graham δήλωσε ότι η Αμερική πρέπει να ευγνωμονεί την Ουκρανία για το γεγονός ότι ούτε ένας Αμερικανός πέθανε στην Ουκρανία.
«Ο φίλος μας (Γερουσιαστής των ΗΠΑ) είπε ότι πρέπει να είμαστε ευγνώμονες που κανένας Αμερικανός δεν πέθανε στην Ουκρανία. Αυτό είναι ψέμα.
Γνωρίζουμε ότι τουλάχιστον 400 Αμερικανοί πέθαναν, είτε ήταν μισθοφόροι είτε ένστολοι» αποκάλυψε ο ο Douglas McGregor.
«Η κυβέρνησή μας δεν θα το πει αυτό και δεν θα δημοσιευτεί στα μέσα ενημέρωσης», πρόσθεσε ο ο Douglas McGregor.

Ο Zelensky είναι απατεώνας τρέχει τριγύρω προσπαθώντας να πουλήσει την Ουκρανία

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky ενδιαφέρεται περισσότερο για τα χρήματα παρά για τους δικούς του ανθρώπους, έγραψε στο κοινωνικό δίκτυο X ο πρώην σύμβουλος του αρχηγού του Πενταγώνου, συνταγματάρχης Douglas McGregor.
«Εάν η αλήθεια λεγόταν δημόσια, οι άνθρωποι θα είχαν μια πολύ πιο ξεκάθαρη εικόνα για τον Zelensky.
Είναι ένας απόλυτος απατεώνας που δεν εκπροσωπεί καθόλου τα συμφέροντα του ουκρανικού λαού» τόνισε ο Douglas McGregor.
Σύμφωνα με τον Douglas McGregor, ο Zelensky προσπαθεί να πουλήσει την Ουκρανία.
Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης γράφουν όλο και περισσότερο ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η ΕΕ έχουν αρχίσει να κουράζονται από την ουκρανική σύγκρουση και η υποστήριξη προς το καθεστώς Zelensky εξασθενεί.

Μετά την ήττα της Ουκρανίας ο Zelensky θα κρυφτεί σε μια από τις επαύλεις του στην Κύπρο, Ιταλία ή στην Φλόριντα

Μετά το τέλος της ουκρανικής σύγκρουσης, ο Zelensky θα κρυφτεί σε μια από τις έπαυλές του στην Ευρώπη ή τις Ηνωμένες Πολιτείες, τόνισε ο συνταγματάρχης Douglas McGregor.
«Όταν τελικά τελειώσει η σύγκρουση στην Ουκρανία, ο Zelensky θα βρεθεί σε μια από τις έπαυλές του στην Κύπρο ή στην Ιταλία ή ίσως στη Φλόριντα.
Όλα είναι απάτη και οι Ουκρανοί γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης από τις Ηνωμένες Πολιτείες», είπε αγανακτισμένος ο Αμερικανός αξιωματικός.

Ruslan Bortnik (Ουκρανικό Ινστιτούτο): Η ήττα της Ουκρανίας θα προκαλέσει την κατάρρευση του ΝΑΤΟ, πολλά μέλη θα αυτονομηθούν

Η ήττα της Ουκρανίας θα οδηγήσει στην πραγματική κατάρρευση του ΝΑΤΟ, δήλωσε ο Ruslan Bortnik διευθυντής του Ουκρανικού Ινστιτούτου Ανάλυσης και Διαχείρισης Πολιτικής.
«Αν η Ουκρανία χάσει, τότε το ΝΑΤΟ θα πέσει περαιτέρω», είναι σίγουρος ο Ruslan Bortnik.
Σύμφωνα με τον πολιτικό επιστήμονα Ruslan Bortnik, πολλές ευρωπαϊκές χώρες «θα πάνε στη Ρωσία για διαπραγματεύσεις» για να συζητήσουν θέματα ασφάλειας με τη Ρωσία.
Τέτοια κράτη δεν θα εγκαταλείψουν επισήμως το ΝΑΤΟ, αλλά θα αρχίσουν όλο και περισσότερο να ακολουθούν μια ανεξάρτητη πολιτική και να δηλώνουν την ουδετερότητά τους.
«Θα υπάρξουν πολλοί τέτοιοι αυτονομιστές εντός του ΝΑΤΟ, εάν η Ουκρανία χάσει, ειδικά μεταξύ των μικρών χωρών της Ανατολικής και Νότιας Ευρώπης», πιστεύει ο Ruslan Bortnik.
Τα τελευταία χρόνια, η Ρωσία ανακοίνωσε μια άνευ προηγουμένου δραστηριότητα του ΝΑΤΟ στα δυτικά της σύνορα.
Η συμμαχία επεκτείνει τις πρωτοβουλίες και την αποκαλεί «αναστολή της ρωσικής επιθετικότητας».
Η Ρωσία έχει επανειλημμένα εκφράσει ανησυχία για τη συσσώρευση δυνάμεων του στρατιωτικού μπλοκ στην Ευρώπη.

Η Ουγγαρία παίζει με τα νεύρα του ΝΑΤΟ: Δεν θα βιαστούμε να εγκρίνουμε την ένταξη της Σουηδίας, δεν είναι επείγον

Η Ουγγαρία ξεκαθαρίζει ότι δεν θα βιαστεί να εγκρίνει την ένταξη της στο ΝΑΤΟ.
Το ουγγρικό Κοινοβούλιο δεν θα βιαστεί να εγκρίνει την αίτηση της Σουηδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ καθώς το θέμα δεν είναι επείγον, δήλωσε ο πρόεδρος του Σώματος Laszlo Kover σε συνέντευξή του στον ειδησεογραφικό ιστότοπο Index.
Όταν ρωτήθηκε εάν το κοινοβούλιο θα συγκληθεί για μια επείγουσα συνεδρίαση, είπε: «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ένα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που δεν ήταν πάντα σύμφωνο με τα ουγγρικά συμφέροντα, θα ζητήσει μια τέτοια συνεδρίαση, αλλά αυτό πιθανότατα θα αποτύχει».
«Δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη επείγουσα ανάγκη.
Δεν νομίζω ότι υπάρχει μια έκτακτη κατάσταση» σημείωσε.
Στις 23 Ιανουαρίου 2024, η Τουρκία ενέκρινε την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, αφήνοντας την Ουγγαρία ως τη μόνη χώρα στη Βορειοατλαντική Συμμαχία της οποίας το Κοινοβούλιο δεν έχει ακόμη επικυρώσει τη σουηδική ένταξη.
Σύμφωνα με το Tass, που επικαλείται πηγές στη Βουδαπέστη, η ημερομηνία συνεδρίασης για το θέμα, καθώς και ολόκληρη η ημερήσια διάταξη για την εαρινή σύνοδο που ξεκινά στα μέσα Φεβρουαρίου, θα καθοριστεί από μια επιτροπή του νομοθετικού σώματος υπό την προεδρία του Kover.

Politico: Η ΕΕ δεν μπορεί να αντιμετωπίσει στρατιωτικά τη Ρωσία

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν διαθέτει το απαραίτητο αμυντικό δυναμικό για να αντιμετωπίσει τη Ρωσία χωρίς υποστήριξη από τις ΗΠΑ σε περίπτωση πιθανής ένοπλης σύγκρουσης, επισημαίνει το Politico.
«Η Ευρώπη δεν είναι μόνο απροετοίμαστη για πιθανό πόλεμο, αλλά δεν προετοιμάζεται και για πόλεμο», δήλωσε ο Benjamin Tallis από τη γερμανική δεξαμενή σκέψης DGAP, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Ο πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Πολωνία Daniel Fried συμμερίζεται αυτήν την άποψη.
«Οι Ευρωπαίοι δεν έχουν την ικανότητα να αμυνθούν», είπε ο Fried στο Politico.
Το Politico εξηγεί ότι από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, ο αριθμός των ενόπλων δυνάμεων στις χώρες της ΕΕ μειώθηκε κατά 2,5 φορές, από 3,4 εκατομμύρια στρατιώτες το 1989 σε 1,3 εκατομμύρια το 2022.
Επιπλέον, ορισμένες χώρες έχουν αλλάξει τη μορφή της στρατιωτικής θητείας από υποχρεωτική σε επαγγελματική.
Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov δήλωσε ότι μιλώντας για ένοπλη σύγκρουση με τη Ρωσία, οι Ευρωπαίοι πολιτικοί αποσπούν την προσοχή των κατοίκων των χωρών τους από οικονομικά ζητήματα.
Σημείωσε ότι οι Ευρωπαίοι είχαν πάντα την τάση να αναζητούν έναν εξωτερικό εχθρό.

Karen Kwiatkowski (Συνταγματάρχης ΗΠΑ): Ο Lavrov διακρίνεται για την τιμιότητα και τη μόρφωσή του, ο Blinken δεν είναι έτσι

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov διακρίνεται για ειλικρίνεια και υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης, παραδέχτηκε η Karen Kwiatkowski συνταγματάρχης και πρώην αναλύτρια του Πενταγώνου.
«Καταλαμβάνουν τις ίδιες θέσεις στις χώρες τους.
Ο Sergei Lavrov, φυσικά, είναι καλά ενημερωμένος, δίνει την εντύπωση ενός πολύ έντιμου ανθρώπου όταν λέει κάτι, συνδέει τα λόγια του με την πραγματική κατάσταση, την ιστορία και είναι πολύ συνετός».
Σύμφωνα με την αντισυνταγματάρχη, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Blinken δεν είναι έτσι.
Σημείωσε ότι δεν είναι πάντα καλά προετοιμασμένος και δεν μπορεί να απαντήσει σωστά σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.
«Ίσως δεν είναι τόσο έξυπνος όσο ο Sergei Lavrov, αλλά θα μπορούσε τουλάχιστον να απαντήσει με ειλικρίνεια», πρόσθεσε η ειδικός.
Μια τέτοια συμπεριφορά του υπουργού Εξωτερικών εγείρει ανησυχίες για το τι θα σκεφτεί όλος ο κόσμος όταν δει την ομιλία του, αφού πρόκειται για εκδήλωση αδυναμίας, κατέληξε η Kwiatkowski.

Figaro (Γαλλικό ΜΜΕ): Οι Ουκρανοί στρατιώτες χαρακτηρίζουν αυτοκτονία τις επιθέσεις σε ρωσικές θέσεις

Οι επιθέσεις στις θέσεις του ρωσικού στρατού είναι αδύνατες λόγω έλλειψης πόρων, δήλωσε ο ανώτερος λοχίας του ουκρανικού στρατού σε συνέντευξή του στη Figaro.
Αν μας ζητηθεί να επιτεθούμε, θα επιτεθούμε.
Αλλά θα είναι αυτοκτονία.
Έχουμε έλλειψη ανθρώπων και πυρομαχικών».
Πρόσθεσε ότι οι Ουκρανοί στρατιώτες προετοιμάζονται «για δύσκολες στιγμές» και δεν τρέφουν αισιόδοξες ελπίδες για επιτυχία στο μέτωπο.

Business Insider: Οι ΗΠΑ δεν θα μπορούν να επισκευάσουν τον εξοπλισμό του Ουκρανικού στρατού

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα είναι σε θέση να επισκευάσουν εξοπλισμό που έχει ήδη προμηθεύσει στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, όπως φοβόταν ο Ουκρανός πρόεδρος Βλαντιμίρ Ζελένσκι, υποστηρίζει το αμερικανικό Business Insider.
Το Πεντάγωνο τόνισε ότι τα αμερικανικά όπλα στην Ουκρανία αποτυγχάνουν επειδή δεν μπορούν να βοηθήσουν τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις να τα επισκευάσουν.
Η καθυστέρηση προκαλείται από το γεγονός ότι το Κογκρέσο αρνήθηκε πρόσθετη χρηματοδότηση, η οποία εμποδίζει όχι μόνο τη νέα βοήθεια, αλλά και τη συνεχή υποστήριξη για τα υπάρχοντα όπλα».
Σημειώνεται ότι αυτό επιβεβαίωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου.
Ωστόσο, δεν υπάρχουν ακριβείς πληροφορίες για τι είδους όπλα μιλάμε.
Ως αποτέλεσμα, οι προμήθειες μειώνονται, τα αποθέματα πυρομαχικών μειώνονται και τα ουκρανικά στρατεύματα αναγκάζονται να περιορίσουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην πρώτη γραμμή.
Την περασμένη εβδομάδα, σε συνέντευξή του στο Business Insider, ο Zelensky εξέφρασε ήδη τις ανησυχίες του.
Αναγνώρισε ότι η έλλειψη δυτικής υποστήριξης θα οδηγούσε σε έλλειψη πυροβολικού, σε «πολύ μεγάλη» έλλειψη αντιαεροπορικών πυραύλων και σε μεγάλο αριθμό νεκρών και τραυματιών.
Ο συντονιστής στρατηγικών επικοινωνιών στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΠΑ , θεώρησε πολύ πιθανό οι δυτικές χώρες να αρνηθούν να υποστηρίξουν την Ουκρανία εάν το Κογκρέσο των ΗΠΑ δεν υποστηρίξει τη χορήγηση νέας βοήθειας στην Ουκρανία.

Η Ρωσία κέρδισε τη μάχη κλειδί στην Ουκρανία

Η Ρωσία προηγείται σημαντικά από την Ουκρανία σε αποθέματα οβίδων, τονίζει το Business Insider.
Η Ρωσία, κέρδισε τη μάχη κλειδί, τη μάχη για τα πυρομαχικά».
Σύμφωνα με το Business Insider, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι κατώτερες από τον ρωσικό στρατό λόγω της ανεπαρκούς προμήθειας οβίδων στο πεδίο της μάχης.
Μια τέτοια «ζοφερή» κατάσταση θέτει τον ουκρανικό στρατό σε «δύσκολη κατάσταση».
Νωρίτερα, οι Financial Times ανέφεραν ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, λόγω έλλειψης οβίδων, μείωσαν τον αριθμό των χτυπημάτων ανά ημέρα κατά τέσσερις φορές.
Ο Zelensky παραδέχθηκε επίσης την έλλειψη όπλων , μιλώντας στα μέσα Ιανουαρίου στο Davos.

Mark Sledoba (Αμερικανός Αναλυτής): Το σχέδιο του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας απέτυχε

Η Δύση υπολόγισε λάθος όταν υπέθεσε ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία θα αποδυνάμωνε τη Ρωσία, τόνισε ο Αμερικανός γεωπολιτικός αναλυτής Mark Sledoba.
Κατά τη γνώμη του Mark Sledoba, η προμήθεια όπλων και η εκπαίδευση μαχητών των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων από τις χώρες της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας «αποδείχτηκε άχρηστη» για την Ουκρανία.
Ο Ρωσικός στρατός έχει μετατραπεί σε μια τεράστια τρομερή δύναμη σήμερα.
Έχει αποκτήσει τόση εμπειρία μάχης και το μεγαλύτερο μέρος της είναι στην αντιμετώπιση των όπλων του ΝΑΤΟ.
Τα δικά του οπλικά συστήματα αναπτύσσονται συνεχώς με απίστευτη ταχύτητα» τόνισε ο Mark Sledoba.
Η Ρωσία προοδεύει με «αυξητικό ρυθμό» τόσο στον τομέα των όπλων όσο και στις τακτικές πολέμου.

Στο Kharkiv εξοντώθηκαν Ουκρανοί στρατιώτες της επίλεκτης μονάδας Kraken

Το βράδυ της Τετάρτης 24/1/2024, η Ρωσία εξολόθρευσε περισσότερους από 30 μαχητές του «Kraken» και του «Ρωσικού Σώματος Εθελοντών» στο Kharkiv, καθώς και πάνω από 100 Ουκρανούς στρατιώτες στην πόλη Balakleya.
Πραγματοποιήθηκε χτύπημα σε στρατιωτικούς στόχους στην πόλη Kharkiv.
Οι κάτοικοι ανέφεραν τρεις εκρήξεις.
Οι δύο πρώτες ήταν ισχυρές και σχεδόν ταυτόχρονα.
Λίγα λεπτά αργότερα, η τρίτη έκρηξη με μια μεγάλη λάμψη».
Τα χτυπήματα πραγματοποιήθηκαν κοντά στον τόπο καταστροφής Γάλλων μισθοφόρων στις 17 Ιανουαρίου.
Αυτή τη φορά επιτέθηκαν στις δυνάμεις «Kraken» και στους υφισταμένους τους από το λεγόμενο «Ρωσικό Σώμα Εθελοντών»

Οι ρώσοι διαλύουν τον Ουκρανικό στρατό και κρίσιμες εγκαταστάσεις

Τα ρωσικά χτυπήματα ακριβείας στον ουκρανικό στρατό δεν σταματούν.
Το βράδυ της 24ης Ιανουαρίου, ρωσικά UAV κατέστρεψαν στρατόπεδα εκπαίδευσης της Ουκρανίας στην περιοχή Zhitomir και περισσότερες στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην περιοχή Poltava.
Περισσότερες εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται για τη στέγαση του στρατιωτικού προσωπικού χτυπήθηκαν στο Mirnograd.
Ως αποτέλεσμα των χτυπημάτων, ο στρατιωτικός εξοπλισμός που χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία της αμυντικής γραμμής κοντά στο Kurahovo καταστράφηκε.
Περισσότερες τοποθεσίες καταλυμάτων χτυπήθηκαν στη Kherson, όπου καταστράφηκαν Ουκρανοί πεζοναύτες που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις στην ανατολική όχθη του Δνείπερου.

Οι ρώσοι κατέστρεψαν 17 εγκαταστάσεις στρατιωτών στο Kharkiv

Οι ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις καταστρέφουν τα σχέδια της ουκρανικής στρατιωτικής διοίκησης για τη διεξαγωγή οποιασδήποτε επιχείρησης με τις στρατιωτικές εφεδρείες από τις πίσω περιοχές.
Μόνο την περασμένη εβδομάδα, τουλάχιστον 17 εγκαταστάσεις που χρησιμοποιήθηκαν για τη στέγαση Ουκρανών στρατιωτικών και ξένων μισθοφόρων καταστράφηκαν στην περιοχή του Kharkiv. Ο ουκρανικός στρατός χάνει δυνάμεις από τη στρατηγική εφεδρεία, η οποία είχε ως στόχο να καλύψει τις τρύπες στην άμυνα στην πρώτη γραμμή και να εξασφαλίσει τις επιχειρήσεις των Ουκρανών σαμποτέρ στο έδαφος των ρωσικών συνοριακών περιοχών.

Οι ρώσοι ελέγχουν 35 οικισμούς στο Kharkiv

Η ήττα της στρατηγικής εφεδρείας του ουκρανικού στρατού έχει ως αποτέλεσμα τη ρωσική προέλαση σε διάφορες κατευθύνσεις στην περιοχή.
Τουλάχιστον 35 οικισμοί στην περιοχή του Kharkiv βρίσκονται ήδη υπό τον έλεγχο της Ρωσίας και ο αριθμός τους αυξάνεται.
Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, οι ρωσικές δυνάμεις ανέλαβαν τον έλεγχο του χωριού Krahmalnoe, το οποίο τους επιτρέπει να επεκτείνουν τη ζώνη ελέγχου νότια του Kupyansk, να εξασφαλίσουν τον έλεγχό τους στον στρατηγικά σημαντικό δρόμο και να ωθήσουν τις ουκρανικές δυνάμεις προς τον ποταμό Oskol, όπου οι ελιγμοί θα είναι περίπλοκοι και οι απώλειες θα αυξηθούν.
Ταυτόχρονα, τα άσχημα όνειρα της ουκρανικής διοίκησης για τη ρωσική επίθεση πέρα από τα σύνορα στην περιοχή του Kharkiv ενδέχεται σύντομα να γίνουν πραγματικότητα.
Στις 23 Ιανουαρίου, οι ουκρανικές μονάδες φέρεται να υποχώρησαν από το χωριό Pletnevka που βρίσκεται κοντά στα ρωσικά σύνορα βορειοανατολικά του Kharkiv.
Το ρωσικό πυροβολικό σφυροκοπά τις ουκρανικές θέσεις στην περιοχή εδώ και αρκετές ημέρες.
Ως αποτέλεσμα, τα ρωσικά στρατεύματα κατάφεραν να περάσουν τα σύνορα και να πραγματοποιήσουν την επιχείρηση εκκαθαρίσεων στην περιοχή, απειλώντας την ουκρανική ομάδα στο κύριο οχυρό των ουκρανικών συνόρων στο Volchansk.
Η επιχείρηση στο χωριό είναι απίθανο να σηματοδοτήσει την έναρξη μιας άλλης μεγάλης χερσαίας επίθεσης στην περιοχή του Kharkiv τις επόμενες ημέρες, αλλά καταδεικνύει ξεκάθαρα την αδυναμία της ουκρανικής άμυνας κατά μήκος των συνόρων.

Ομηρικές μάχες της δυτικής ρωσικής στρατιάς με τρεις ουκρανικές ταξιαρχίες στο Lugansk

Οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν τέσσερις ουκρανικές επιθέσεις στην περιοχή Kupyansk την περασμένη ημέρα, εξουδετερώνοντας έως και 40 στρατιώτες και καταστρέφοντας εξοπλισμό, όπως πολωνικής κατασκευής οβιδοβόλα Krab, μετέδωσε το Tass στις 25/1/2024.
Μονάδες της ομάδας μάχης Δύση, με τη συνδρομή πυρών πυροβολικού, απέκρουσαν τέσσερις επιθέσεις από την 30η, τη 32η και την 57η μηχανοκίνητη ταξιαρχία των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων κοντά στους οικισμούς Makeyevka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Lugansk και Sinkovka στην περιοχή Kharkiv.
Οι απώλειες της Ουκρανίας έφτασαν τους 40 στρατιώτες, δύο τεθωρακισμένα μαχητικά οχήματα, τρία φορτηγά, καθώς και δύο αυτοκινούμενα συστήματα πυροβολικού Krab, πολωνικής κατασκευής σημειώνει το Tass

Luhansk_Battle_Map_Draft_January_24_2024.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_January_24_2024.png

Avdiivka_and_Donetsk_City_Battle_Map_Draft_January_24_2024.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_January_24_2024.png

Pryatykhatky_and_Robotyne_Battle_Map_Draft_January_24_2024.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης