Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Όχι» των Γάλλων στην αξιοποίηση μεταναστών για την δημογραφική τόνωση της χώρας

«Όχι» των Γάλλων στην αξιοποίηση μεταναστών για την δημογραφική τόνωση της χώρας
Σε αυτό το συμπέρασμα τουλάχιστον καταλήγει σχετική έρευνα της CSA που διεξήχθη για λογαριασμό των CNews, Europe 1 και της Le Journal du Dimanche
Σχετικά Άρθρα
Σε μια περίοδο που η Γαλλία δοκιμάζεται από την δημογραφική της συρρίκνωση, η πλειοψηφία των Γάλλων πολιτών φαίνεται να αποδοκιμάζει την ιδέα της μαζικής εισαγωγής μεταναστών στη χώρα.
Σε αυτό το συμπέρασμα τουλάχιστον καταλήγει σχετική έρευνα της CSA που διεξήχθη για λογαριασμό των CNews, Europe 1 και της Le Journal du Dimanche.
Πιο αναλυτικά, το 69% των Γάλλων ερωτηθέντων, απέρριψε την πρόταση της αξιοποίησης μεταναστών για την ανανέωση της εθνικής οικονομίας.
Από το συνολικό δείγμα, οι γυναίκες (71%) ήταν περισσότερο ακραιφνείς κατά της μαζικής μετανάστευσης σε σχέση με τους άνδρες (67%), και ενώ κάθε ηλικιακή ομάδα απέρριπτε την ιδέα, οι ηλικιωμένοι ερωτηθέντες εξέφραζαν τις πιο συντηρητικές θέσεις.
Συνολικά, το 56% των ερωτηθέντων ηλικίας 18-24, ήταν αντίθετο στην εργαλειοποίηση της μετανάστευσης για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας, ενώ αντίστοιχα, αντίθετοι ήταν το 74% των ατόμων ηλικίας 35-49 ετών και το 70% των ατόμων άνω των 65.
Ως προς το μορφωτικό τους επίπεδο, το 65% των πιο μορφωμένων ερωτηθέντων ήταν αντίθετοι, σε σύγκριση με το 76% των λιγότερο καταρτισμένων ακαδημαϊκά.
Οι υποστηρικτές του Εθνικού Συναγερμού του Jordan Bardella ήταν μακράν οι πιο σθεναρά αντίθετοι με ποσοστό 94%, ακολουθούμενοι από τους ψηφοφόρους του συντηρητικού κόμματος Reconquest του Éric Zemmour με ποσοστό 92%.
Στους Ρεπουμπλικάνους, η αντίθεση στην εισαγωγή μεταναστών ήταν ελαφρώς πιο ήπια.
Από την πλευρά του κόμματος «Αναγέννηση», το 62% των ερωτηθέντων ήταν επίσης κατά.
Αντίθετα, στα αριστερά του πολιτικού φάσματος, οι υποστηρικτές όλων των κομμάτων τάσσονται υπέρ της πρότασης.
Οι υποστηρικτές της La France Insoumise (56%), των Πρασίνων (58%) και του Σοσιαλιστικού Κόμματος (60%) τάσσονται υπέρ της αξιοποίησης της μετανάστευσης ως λύση για τη δημογραφική τόνωση της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης