Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ και Βρετανία ισοπεδώνουν την Υεμένη - Νέα πυραυλική επίθεση

ΗΠΑ και Βρετανία ισοπεδώνουν την Υεμένη - Νέα πυραυλική επίθεση
Μόλις μία ημέρα νωρίτερα, οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο πραγματοποίησαν περισσότερες από 18 επιδρομές στην Υεμένη, πλήττοντας οκτώ στόχους των Houthis, στη δεύτερη κοινή επίθεση από τις 11 Ιανουαρίου
Σχετικά Άρθρα
Δεν έχουν σταματημό οι πυραυλικές επιθέσεις που εξαπολύουν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους εναντίον της Υεμένης και των ανταρτών Houthis.
Η Κεντρική Διοίκηση των Ηνωμένων Πολιτειών (CENTCOM) ανακοίνωσε στις 24 Ιανουαρίου ότι εξαπέλυσε το ένατο κύμα επιθέσεων κατά των Houthis, λίγες μόνο ώρες μετά από την τελευταία μεγάλης κλίμακας επίθεση στην Υεμένη που πραγματοποιήθηκε από κοινού με τη Μεγάλη Βρετανία.
Τα νέα πλήγματα είχαν στόχο δύο πυραύλους των ανταρτών που προορίζονταν για τη νότια Ερυθρά Θάλασσα και ήταν έτοιμοι να εκτοξευθούν, ανέφερε η διοίκηση σε ανακοίνωσή της.
Πρόσθεσε δε, ότι οι αμερικανικές δυνάμεις εντόπισαν τους πυραύλους σε περιοχές της Υεμένης που ελέγχονται από τους Houthis και διαπίστωσαν ότι αποτελούσαν άμεση απειλή για τα εμπορικά πλοία και τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ στην περιοχή.
Μόλις μία ημέρα νωρίτερα, οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο πραγματοποίησαν περισσότερες από 18 επιδρομές στην Υεμένη, πλήττοντας οκτώ στόχους των Houthis, στη δεύτερη κοινή επίθεση από τις 11 Ιανουαρίου.
Δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα.
Παρόλα αυτά, οι αντάρτες ορκίστηκαν ότι η επίθεση δεν θα μείνει ατιμώρητη.
Οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν Houthis έχουν βάλει στο στόχαστρο πλοία, τα οποία συνδέονται με το Ισραήλ, ως απάντηση στον πόλεμο στην παλαιστινιακή Λωρίδα της Γάζας.
Παρά τα πρόσφατα πλήγματα, οι Houthis παραμένουν απτόητοι και οι δυνάμεις τους φαίνεται να μην έχουν υποστεί σοβαρά πλήγματα.
Η τελευταία επίθεση της ομάδας, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 22 Ιανουαρίου, είχε ως στόχο το αμερικανικό στρατιωτικό φορτηγό πλοίο MV Ocean Jazz.
Το Πεντάγωνο διέψευσε ότι το πλοίο επλήγη.
 
www.bankingnews.gr
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης