Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lecornu (υπουργός Άμυνας Γαλλίας): Δεν μπορούμε να απαγορεύσουμε στους Γάλλους να πολεμήσουν κατά της Ρωσίας στην Ουκρανία

Lecornu (υπουργός Άμυνας Γαλλίας): Δεν μπορούμε να απαγορεύσουμε στους Γάλλους να πολεμήσουν κατά της Ρωσίας στην Ουκρανία
Ο Lecornu ρωτήθηκε σε τηλεοπτική συνέντευξη για το καθεστώς των Γάλλων που συμμετέχουν στη σύγκρουση στην Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα
Το Παρίσι δεν μπορεί να απαγορεύσει στους Γάλλους να πάνε να πολεμήσουν στην Ουκρανία, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Sebastien Lecornu σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι LCI.
Ο Lecornu ρωτήθηκε για το καθεστώς των Γάλλων που συμμετέχουν στη σύγκρουση στην Ουκρανία.
«Υπάρχουν Γάλλοι πολίτες που πήγαν να πολεμήσουν στην Ουκρανία με ουκρανική στρατιωτική στολή.
Δεν μπορούμε να τους απαγορεύσουμε, είμαστε ακόμα δημοκρατία.
Εξ ορισμού, αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν καμία σχέση με τις γαλλικές ένοπλες δυνάμεις, δεν φορούν γαλλική στρατιωτική στολή και δεν είναι συνδέονται με τους γαλλικούς στρατιωτικούς θεσμούς», απάντησε ο υπουργός.

«Ρωσικός πόλεμος πληροφοριών»

Ο Lecornu χαρακτήρισε τις δηλώσεις για την παρουσία Γάλλων μισθοφόρων στην Ουκρανία μέρος του «ρωσικού πολέμου πληροφοριών», ο οποίος φέρεται να εντάθηκε μετά την ανακοίνωση του Γάλλου προέδρου Emmanuel Macron για την προμήθεια επιπλέον 40 πυραύλων Scalp στο Κίεβο.
Σύμφωνα με τον Lecornu, αυτές οι δηλώσεις «προορίζονται να υποστηρίξουν τη ρητορική της συνενοχής» της Γαλλίας στη σύγκρουση στην Ουκρανία.
Την περασμένη Τετάρτη (17/1), το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την καταστροφή από χτύπημα ακριβείας κτιρίου στο Kharkiv, όπου βρίσκονταν ξένοι μισθοφόροι, μεταξύ των οποίων και από τη Γαλλία.
Περισσότεροι από 60 μαχητές σκοτώθηκαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης