Τελευταία Νέα
Διεθνή

Alex Soros: Το Davos «ανέδειξε» ήδη τον επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ… τον Donald Trump

Alex Soros: Το Davos «ανέδειξε» ήδη τον επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ… τον Donald Trump
Πολλά στελέχη επιχειρήσεων των ΗΠΑ εξακολουθούν να πιστεύουν ότι θα νικήσει τον Πρόεδρο Joe Biden, εάν οι δυο τους αναμετρηθούν στις εκλογές του 2024, όπως αναμενόταν
«Στο Davos, ο Donald Trump είναι ήδη πρόεδρος», είπε ο πρόεδρος του Open Society Foundations Alex Soros, μιλώντας σε πάνελ στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ την Παρασκευή.
«Αυτό είναι καλό, γιατί η συναίνεση του Davos είναι πάντα λανθασμένη», συνέχισε.
Η προοπτική του Trump, ο οποίος είναι πρωτοπόρος να κερδίσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις επερχόμενες εκλογές, να κερδίσει μια δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο ήταν ένα καυτό θέμα στη συγκέντρωση πολιτικών και επιχειρηματικών ηγετών στην Ελβετία αυτή την εβδομάδα.
Ο Trump αντιμετωπίζει 91 κατηγορίες κακουργημάτων σε πολυάριθμες ποινικές υποθέσεις που σχετίζονται με τις προσπάθειές του να ανατρέψει την εκλογική του ήττα το 2020, τον λάθος χειρισμό απόρρητων εγγράφων και τις πληρωμές σιωπηλών χρημάτων σε έναν πορνό σταρ.
Ωστόσο, πολλά στελέχη επιχειρήσεων των ΗΠΑ εξακολουθούν να πιστεύουν ότι θα νικήσει τον Πρόεδρο Joe Biden, εάν οι δυο τους αναμετρηθούν στις εκλογές του 2024, όπως αναμενόταν.
«Ο Trump είναι ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.
Βρισκόμαστε σε κάτι που μου αρέσει να αποκαλώ κύκλο Trump, γιατί πιστεύω ότι ακόμα κι αν - και πιστεύω, αν οι θεσμοί το κάνουν, πότε - χάσει αυτές τις εκλογές, θα είναι επίσης ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων το 2028 και ίσως ακόμη και το 2032», είπε ο Soros, προκαλώντας ένα κυματισμό γέλιου από τους παρευρισκόμενους.
«Ποια είναι η διέξοδος για αυτόν; Είτε τελειώνει στη φυλακή είτε καταλήγει στην εξουσία, δεν θα φύγει σε κάποια παραλία κάπου και θα αποσυρθεί».
Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις των τελευταίων μηνών έδειξαν ότι ο Trump προηγείται του Biden σε βασικές πολιτείες, αν και οι αριθμοί που δημοσιεύθηκαν την περασμένη εβδομάδα από την Redfield & Wilton Strategies, σε συνεργασία με την The Telegraph, έδειξαν ότι αυτές οι θέσεις μειώνονται στην Αριζόνα, τη Γεωργία, τη Βόρεια Καρολίνα και την Πενσυλβάνια.
Ο Soros επέμεινε ότι ο νυν πρόεδρος έχει ακόμα έναν «πολύ καλό χάρτη» και υποστήριξε τον Biden να κρατήσει την Αριζόνα και τη Τζόρτζια, όπου ισχυρίστηκε ότι το συγκεκριμένο είδος «εξτρεμισμού» που προωθείται από τον Trump και τους συμμάχους του θεωρείται «πραγματικά τοξικό» για πολλούς ψηφοφόρους. .
«Αλλά, στην πραγματικότητα, αν θέλετε να δείτε μια πολιτεία που θα δοκιμάσει πραγματικά πού είναι οι εκλογές, είναι το Ουισκόνσιν, γιατί αν ο Joe Biden καταφέρει να κερδίσει το Ουισκόνσιν, θα πρέπει να σημαίνει ότι κέρδισε την Πενσυλβάνια και το Μίσιγκαν», πρόσθεσε ο Soros, γιος του δισεκατομμυριούχου φιλάνθρωπου και ιδρυτή του Open Society Foundations George Soros.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης