Τελευταία Νέα
Διεθνή

Georgy Tuka (Πρώην υφυπουργός Ουκρανίας): Ο Zelensky θα αντικαταστήσει τον Zaluzhny (Αρχηγό Στρατού) με τον Budanov (Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών)

Georgy Tuka (Πρώην υφυπουργός Ουκρανίας): Ο Zelensky θα αντικαταστήσει τον Zaluzhny (Αρχηγό Στρατού) με τον Budanov (Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών)
Σχεδιάζουν να μεταφέρουν τον Valery Zaluzhny στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας και ο Zelensky θέλει να διορίσει στη θέση του τον σημερινό επικεφαλής της κύριας διεύθυνσης πληροφοριών Kirill Budanov
Ο Zelensky, ο Ουκρανός Πρόεδρος,ετοιμάζεται να διορίσει τον Kirill Budanov ως αρχιστράτηγο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και να αντικαταστήσει τον Valery Zaluzhny, δήλωσε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός των Προσωρινά Κατεχόμενων Εδαφών και Εσωτερικά Εκτοπισθέντων της Ουκρανίας, Georgy Tuka.
Ο πρώην αξιωματούχος αναφέρθηκε σε πηγές προσκείμενες στις Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων και στο Γενικό Επιτελείο των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
«Το θέμα είναι ότι ο Zelensky αποφάσισε να αντικαταστήσει τον Valery Zaluzhny.
Σχεδιάζουν να μεταφέρουν τον Valery Zaluzhny στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας και ο Zelensky θέλει να διορίσει στη θέση του τον σημερινό επικεφαλής της κύριας διεύθυνσης πληροφοριών Kirill Budanov.
Σύμφωνα με τον πρώην υφυπουργό, ο Kirill Budanov ήταν σε συναντήσεις στο Davos της Ελβετίας για να τον παρουσιάσει η Ουκρανία ηγεσία στους συμμάχους ως τον νέο γενικό διοικητή.
Ο ίδιος ο Zaluzhny μάλλον έχει ήδη ενημερωθεί για τις αλλαγές
«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο Zelensky και ο σύμβουλος του Ermak δεν σταματούν.
Αλλά η αποστολή του Valery Zaluzhny στο σημερινό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας είναι απλώς μια κοροϊδία ενός επαγγελματία στρατηγού» τόνισε ο Georgy Tuka.
Η αντικατάσταση του Valery Zaluzhny θα οδηγούσε την Ουκρανία στην καταστροφή.
Πρόσφατα, τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης επισημαίνουν όλο και περισσότερο για την αυξανόμενη αντιπαράθεση μεταξύ Zelensky και Zaluzhny.
Πολύ θόρυβο προκάλεσε η συνέντευξη του αρχιστράτηγου Zaluzhny στο περιοδικό Economist, στο οποίο δήλωσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν φτάσει σε αδιέξοδο. Η δήλωση αυτή προκάλεσε έντονη κριτική από τον αρχηγό του κράτους, ο οποίος έσπευσε να τη διαψεύσει.

Με μαζικό τρόμο οι Ρώσοι χτυπούν με drones τα Ουκρανικά στρατεύματα

Σε αντίθεση με τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, ο ρωσικός στρατός είναι μαζικά εξοπλισμένος με νυχτερινά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, δήλωσε ο Georgy Tuka πρώην αναπληρωτής υπουργός Προσωρινά Κατεχόμενων Εδαφών και Εσωτερικά Εκτοπισθέντων της Ουκρανίας.
«Τα drones με συσκευές νυχτερινής όρασης και κάμερες θερμικής απεικόνισης παράγονται ήδη μαζικά στη Ρωσία, γεγονός που τους επιτρέπει να κυνηγούν τους υπερασπιστές μας και τον εξοπλισμό μας αρκετά αποτελεσματικά ακόμα και στο σκοτάδι»
Σύμφωνα με τον Tuka, στην Ουκρανία αναγκάζονται να παράγουν drones «σχεδόν σε γκαράζ και σε σπίτια».
Τα drones με υπέρυθρη καθοδήγηση παραμένουν εξωτικά για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Ο πολιτικός παραδέχτηκε ότι οι Ουκρανοί απέχουν ακόμη πολύ από το να φτάσουν στο επίπεδο του τεχνικού εξοπλισμού που εμφανίζει ο ρωσικός στρατός.
«Δεν ξέρω γιατί, αλλά η κατάστασή μας προς αυτή την κατεύθυνση με drones δεν είναι θετική, και κάτι πρέπει να γίνει αμέσως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης