Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη Bild: Συνολικά 300.000 στρατιώτες του ΝΑΤΟ θα επιτεθούν στην Ρωσία την Ημέρα Χ… μετά την βαριά ήττα των Ουκρανών

Αποκάλυψη Bild: Συνολικά 300.000 στρατιώτες του ΝΑΤΟ θα επιτεθούν στην Ρωσία την Ημέρα Χ… μετά την βαριά ήττα των Ουκρανών
Σύμφωνα με την Bild, η κλιμάκωση φέρεται ήδη να ξεκινάει από τον Φεβρουάριο του 2024 με την έναρξη της μεγάλης αντεπίθεσης της Ρωσίας κατά των θέσεων των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία μέχρι τον Ιούνιο του 2024, σύμφωνα με το άρθρο, θα τελειώσει με την υποχώρηση και την ήττα του Ουκρανικού στρατού
(upd) Η Γερμανία προετοιμάζεται για έναν πόλεμο μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας, ο οποίος, σύμφωνα με το σενάριο του γερμανικού υπουργείου Άμυνας, θα μπορούσε να ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2025, γράφει σχετικά η Bild αναφερόμενη σε ένα απόρρητο έγγραφο της Bundeswehr.
«Την Ημέρα Χ», σύμφωνα με ένα απόρρητο έγγραφο της Bundeswehr, ο αρχιστράτηγος του ΝΑΤΟ θα δώσει εντολή να μεταφερθούν 300.000 στρατιώτες στην ανατολική πλευρά, συμπεριλαμβανομένων 30 χιλιάδων στρατιωτών της Bundeswehr», αναφέρει η Bild.
Σύμφωνα με την Bild, η κλιμάκωση φέρεται ήδη να ξεκινάει από τον Φεβρουάριο του 2024 με την έναρξη της μεγάλης αντεπίθεσης της Ρωσίας κατά των θέσεων των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία μέχρι τον Ιούνιο του 2024, σύμφωνα με το άρθρο, θα τελειώσει με την υποχώρηση και την ήττα του Ουκρανικού στρατού.
«Οι ενέργειες της Ρωσίας και της Δύσης, με αποκορύφωμα την αποστολή εκατοντάδων χιλιάδων στρατιωτών του ΝΑΤΟ και το αναπόφευκτο ξέσπασμα του πολέμου το καλοκαίρι του 2025, περιγράφονται μέχρι την ακριβή τοποθεσία και τον μήνα», υποστηρίζει η Bild.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η πιο πιθανή τοποθεσία για σύγκρουση θα είναι ο διάδρομος Suwalki μεταξύ της Λευκορωσίας και της περιοχής του Καλίνινγκραντ.
Ωστόσο, οι συντάκτες του άρθρου αφήνουν ανοιχτό το ερώτημα πώς θα τελειώσει αυτή η υποθετική κλιμάκωση.
Η Ρωσία έχει επανειλημμένα τονίσει ότι δεν αποτελεί απειλή για καμία από τις χώρες του ΝΑΤΟ, αλλά δεν θα αγνοήσει ενέργειες που είναι δυνητικά επικίνδυνες για τα συμφέροντά της.

Ρωσία: Ουδέν σχόλιο, ανυπόστατο το δημοσίευμα της Bild

Ουδέν σχόλιο ήταν η απάντηση του Κρεμλίνου στο δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild, το οποίο αναφέρει ότι η Γερμανία ετοιμάζεται για πόλεμο μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας το καλοκαίρι του 2025.
Ερωτηθείς σχετικά, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο, επισημαίνοντας μόνο πως η εν λόγω εφημερίδα το τελευταίο διάστημα δεν φείδεται να δημοσιεύει ανυπόστατες ειδήσεις.
«Δεν θα ήθελα να κάνω το οποιοδήποτε σχόλιο για αυτό το δημοσίευμα της Bild» υποστήριξε ο Peskov.

Δεν διαψεύδουν τη Bild οι Γερμανοί

Δεν διαψεύδει το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild το υπουργείο Άμυνας της Γερμανίας.
«Η εξέταση διαφόρων σεναρίων, ακόμα και αν αυτά είναι εξαιρετικά απίθανο να πραγματοποιηθούν, αποτελεί μέρος της καθημερινής στρατιωτικής πρακτικής, ειδικά κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής εκπαίδευσης» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση του το γερμανικό υπουργείο Άμυνας.

Korotchenko (Ρώσος στρατιωτικός αναλυτής): Μυθοπλασίες κίτρινου Τύπου τα περί πολέμου της Ρωσίας με το ΝΑΤΟ το 2025

Για μυθοπλασίες κίτρινου Τύπου κάνει λόγο ο Ρώσος στρατιωτικός αναλυτής Igor Korotchenko αναφερόμενος στο δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild, το οποίο υποστηρίζει ότι η Γερμανία ετοιμάζεται για έναν πόλεμο μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας το 2025.
«Το δημοσίευμα αυτό αναδύει τον κιτρινισμό για τον οποίο φημίζεται η Bild.
Η Ρωσία είναι πλήρως επικεντρωμένη στην επίτευξη των στόχων και των σκοπών που έχουν τεθεί με την ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, μετά την οποία θα αναπτύξει και θα δημιουργήσει μια ολόκληρη δέσμη σχέσεων με τα κράτη του Παγκόσμιου Νότου.
Η ένταση με το ΝΑΤΟ θα παραμείνει, αλλά στο πλαίσιο… ενός Ψυχρού Πολέμου.
Η Μόσχα σίγουρα δεν επιθυμεί να οδηγήσει αυτή την ένταση σε μια θερμή σύγκρουση» τονίζει ο Ρώσος αναλυτής.

Oleg Starikov (Πρώην Συνταγματάρχης Ουκρανικής SBU): Το ΝΑΤΟ δεν θα πολεμήσει με τη Ρωσία για την Ουκρανία

Η Βορειοατλαντική Συμμαχία δεν θα εισέλθει σε άμεση στρατιωτική αντιπαράθεση με τη Ρωσία για να προστατεύσει τα συμφέροντα της Ουκρανίας, δήλωσε ο Oleg Starikov πρώην συνταγματάρχης της SBU.
Είναι έτοιμο το ΝΑΤΟ να πολεμήσει με τη Ρωσική Ομοσπονδία; Όχι» τόνισε ο Oleg Starikov.
Επίσης σημείωσε ότι μεμονωμένα μέλη της συμμαχίας δεν είναι σε θέση να πολεμήσουν με τη Ρωσία.
Έτσι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, η Πολωνία μπορεί μόνο να κάνει τολμηρές επιθέσεις κατά της Ρωσίας, αλλά όχι να πολεμήσει η Γερμανία , η Γαλλία και η Μεγάλη Βρετανία επίσης δεν έχουν την πολυτέλεια να ξεκινήσουν μια στρατιωτική σύγκρουση.
Ο Oleg Starikov πρόσθεσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα εμπλακούν σε στρατιωτική αντιπαράθεση με τη Ρωσία επειδή η Μόσχα έχει πυρηνικά όπλα.

Roland Kater (Γερμανός αντιστράτηγος): Οι ρώσοι κερδίζουν επειδή έχουν το πάνω χέρι παντού, έχουν μεγάλη υπεροχή

Ο ρωσικός στρατός έχει σημαντική υπεροχή έναντι των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στη ζώνη ειδικής επιχείρησης, δήλωσε στο κανάλι Welt ο Roland Kater απόστρατος Αντιστράτηγος των Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
«Σήμερα, αξιολογώ την κατάσταση με αυτόν τον τρόπο: οι Ρώσοι έχουν ένα πλεονέκτημα», τόνισε ο Roland Kater.
Επίσης ανέφερε ότι οι προφανείς επιτυχίες του ρωσικού στρατού υπονομεύουν το ηθικό των Ουκρανών.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι την περασμένη εβδομάδα, το ρωσικό στρατιωτικό προσωπικό κατέλαβε πιο πλεονεκτικές γραμμές και θέσεις και απέκρουσε επίσης μια επίθεση από ουκρανικά στρατεύματα στην κατεύθυνση Zaporozhye, οι απώλειες του εχθρού ανήλθαν σε 230 στρατιώτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης