Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα μεταφέρει στην Ουκρανία τη μεγαλύτερη παρτίδα drones στην ιστορία - 2η επίσκεψη Sunak στο Κίεβο

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα μεταφέρει στην Ουκρανία τη μεγαλύτερη παρτίδα drones στην ιστορία - 2η επίσκεψη Sunak στο Κίεβο
Βασικό σημείο της επίσκεψης θα είναι όμως και η δέσμευση για παροχή 2,5 δισεκατομμυρίων λιρών σε στρατιωτική βοήθεια για την Ουκρανία το 2024-2025
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Rishi Sunak σχεδιάζει να επισκεφθεί το Κίεβο στις 12 Ιανουαρίου για να συναντηθεί με τον Ουκρανό Πρόεδρο Zelensky, όπως αναφέρει σχετικά το πρακτορείο Sky News.
Η ατζέντα της επίσκεψης περιλαμβάνει την υπογραφή συμφωνίας που θα εμβαθύνει τη στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών. Ειδικότερα, το Ηνωμένο Βασίλειο δεσμεύεται να παράσχει στην Ουκρανία υποστήριξη αναφορικά με την κυβερνοασφάλεια, ιατρική και στρατιωτική εκπαίδευση.
Βασικό σημείο της επίσκεψης θα είναι όμως και η δέσμευση για παροχή 2,5 δισεκατομμυρίων λιρών σε στρατιωτική βοήθεια για την Ουκρανία το 2024-2025.
Το πακέτο θα συμπεριλαμβάνει πυραύλους, πυρομαχικά, συστήματα αεράμυνας και, κυρίως, χιλιάδες βρετανικά drones αξίας περίπου 200 εκατομμυρίων λιρών.
Ο Sunak από πλευράς του σημείωσε ότι, αυτή θα είναι η μεγαλύτερη παρτίδα αναγνωριστικών, επιθετικών και θαλάσσιων drones που έχουν μεταφερθεί ποτέ στην Ουκρανία από ξένο κράτος.
«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη παρτίδα αναγνωριστικών, επιθετικών και θαλάσσιων drones που έχει ποτέ μεταφερθεί στην Ουκρανία από ξένο κράτος», σημείωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός.
Η απόφαση να αυξηθεί η υποστήριξη προς την Ουκρανία έρχεται εν μέσω περικοπών στη βοήθεια από άλλους συμμάχους, ειδικά μετά τις εξελίξεις και την αυξανόμενη ένταση στη Μέση Ανατολή.
Ο Sunak τόνισε τέλος, τη δέσμευση του Ηνωμένου Βασιλείου επ'αόριστον να στηρίξει την Ουκρανία, λέγοντας:
«Θα είμαστε με την Ουκρανία - τόσο στις πιο σκοτεινές όσο και στις καλύτερες στιγμές».
Αυτή θα είναι η δεύτερη επίσκεψη του Sunak στο Κίεβο μετά την εκλογή του στην πρωθυπουργία του Ηνωμένου Βασιλείου, τον Νοέμβριο δηλαδή του 2022.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης