Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πολιτικός διασυρμός για τον Zelensky: Αποσύρεται το νέο νομοσχέδιο για τη στράτευση - Οι βουλευτές το έστειλαν πίσω στο Υπουργικό

Πολιτικός διασυρμός για τον Zelensky: Αποσύρεται το νέο νομοσχέδιο για τη στράτευση - Οι βουλευτές το έστειλαν πίσω στο Υπουργικό
Μπλόκο της ουκρανικής βουλής στα σχέδια της κυβέρνησης για διευρυμένα κριτήρια επιστράτευσης
Σχετικά Άρθρα
Πρωτοφανή πολιτική ήττα υπέστη ο Volodymyr Zelensky, καθώς το Υπουργικό Συμβούλιο της Ουκρανίας απέσυρε το κρίσιμο νομοσχέδιο για τους νέους όρους, τα κριτήρια και τους κανόνες επιστράτευσης από τη βουλή, όπου είχε κατατεθεί για διαβούλευση.
Αυτό ανέφερε ο βουλευτής Yaroslav Zheleznyak σε ενημέρωσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
«Το Υπουργικό Συμβούλιο της Ουκρανίας ψήφισε να αποσύρει το νομοσχέδιο», έγραψε στο κανάλι του Telegram.
Σημειώνεται ότι το Υπουργικό Συμβούλιο δεν έχει ακόμη ανακοινώσει επίσημα την απόσυρση του σχετικού σχεδίου νόμου.
Τα στοιχεία για την κατάσταση του νομοσχεδίου στον ιστότοπο του κοινοβουλίου δεν έχουν επίσης ενημερωθεί ακόμη.
Ωστόσο, ο Zheleznyak σημείωσε ότι το καθεστώς του νομοσχεδίου θα αλλάξει σε «απόσυρση» άμεσα.
Το πρακτορείο RBC-Ukraine, επικαλούμενο πηγές, ενημέρωσε επίσης ότι το Υπουργικό Συμβούλιο θα υποβάλει σύντομα στη Ράντα [Ουκρανική Βουλή] ένα αναθεωρημένο σχέδιο νόμου, λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις των βουλευτών και των επιτροπών τους.
Την προηγούμενη μέρα, ο επικεφαλής της παράταξης του φιλοπροεδρικού κόμματος Υπηρέτης του Λαού, David Arakhamia, έκανε γνωστό ότι μετά από συνάντηση με τον στρατό, το νομοσχέδιο επιστρέφεται στην κυβέρνηση για αναθεώρηση.
Το νομοσχέδιο για τους νέους κανόνες κινητοποίησης υποβλήθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο στο κοινοβούλιο στις 25 Δεκεμβρίου.
Το αρχικό σχέδιο προτείνει να επιτραπεί στις ουκρανικές αρχές να κινητοποιήσουν ακόμη και άτομα με ειδικές ανάγκες «κατηγορίας Γ'», να αποστείλουν κλήσεις ηλεκτρονικά και να περιορίσουν τα δικαιώματα των στρατιωτών, συμπεριλαμβανομένων αυτών που έφυγαν η χώρα.
Το νομοσχέδιο έχει προκαλέσει διαφωνίες μεταξύ των βουλευτών, με τον Ουκρανό πρόεδρο Zelensky και τον Ανώτατο Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων Valeriy Zaluzhny να μεταθέτουν την ευθύνη για την επικείμενη αυστηροποίηση των κριτηρίων επιστράτευσης ο ένας στον άλλον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης